Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2015 - Anul XX, nr. 95 (5907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Protejarea mediului

Sute de saci cu gunoi au fost strânşi de pe malurile râului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de sticle de plastic, ambalaje, caserole de mâncare, pungi de plastic care ar otrăvi mediul timp de zeci de ani şi multe alte deşeuri care transformă malurile râurilor noastre în imagini de coşmar au fost strânse sâmbătă dimineaţă de câteva grupuri de voluntari, care au acţionat în paralel în mai multe zone din judeţ.

Cei mai mulţi au fost în municipiul Suceava. Aici, aproape 50 de oameni au contribuit la curăţarea malurilor râului care traversează municipiul reşedinţă de judeţ, în câteva ore strângând peste 300 de saci plini cu deşeuri, pentru transportul lor către un centru de reciclare fiind necesare cinci autospeciale.

 

Iniţiativa unor ecologişti pe reţeaua de socializare Facebook

Totul a pornit de la iniţiativa unor ecologişti pe reţeaua de socializare Facebook, dar numărul voluntarilor care s-au implicat în acţiune a fost destul de mic.

În schimb, iniţiativa lor a atras atenţia conducerii locale a Apelor Române – SGA Suceava, care intenţiona să organizeze o astfel de acţiune cu forţe proprii, dar a decis să se alăture acţiunii de sâmbătă.

„M-am bucurat să văd că sunt încă oameni care vor să facă ceva pentru ceilalţi, pentru mediul înconjurător şi pentru generaţiile care vor urma, fără nici un fel de pretenţii, ci doar cu rugămintea ca alţii să respecte curăţenia făcută”, a spus directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi, care a participat la acţiunea de sâmbătă, alături de alţi 80 de oameni, majoritatea colegi de serviciu.

Salariaţii de la SGA care au ieşit la curăţat malurile râurilor din judeţ în ziua lor liberă  au fost împărţiţi pe mai multe echipe, care au acţionat în paralel. Cea mai numeroasă echipă a fost cea din municipiul Suceava – aproape 40 de oameni, care, alături de voluntarii de pe Facebook şi câţiva elevi, au făcut curat pe ambele maluri ale Sucevei,  în dreptul mallului, al Bazarului, ajungând până în Iţcani.

 

Din dreptul Bazarului Suceava au fost ridicate foarte multe mizerii

Alte echipe au acţionat în Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, pe cursul râurilor Suceava, Moldova şi Bistriţa, ba chiar şi pe afluenţi ai acestora.

„Pe lângă numeroasele gunoaie aduse de ape şi de vânt, o reală problemă o reprezintă mizeria lăsată în urmă de cei care vin la pescuit. O mulţime de sticle de plastic tăiate, în care ţin momeala, caserole de mâncare, cutii pentru peşte, fel de fel de plase, toate abandonate pe malul râului. Aici ar trebui o mai mare implicare din partea asociaţiilor de pescari, să fie impuse reguli de respectare a mediului înconjurător”, a adăugat directorul SGA.

În dreptul Bazarului, de unde au fost ridicate foarte multe mizerii, voluntarii au fost ajutaţi şi de angajaţii municipalităţii sucevene, care se ocupă de administrarea centrului comercial, dar un adevărat focar de mizerie a fost descoperit pe un teren din spatele Bazarului, spre Iţcani, de verificarea căruia se vor ocupa comisarii Gărzii de Mediu Suceava.

Un sprijin binevenit le-a fost oferit voluntarilor de firma de salubrizare Diasil, care le-a pus la dispoziţie nu doar saci menajeri pentru colectarea deşeurilor şi mănuşi de protecţie, ci şi un utilaj pentru transportul gunoiului adunat de pe malul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de saci cu gunoi au fost strânşi de pe malurile râului Suceava.
 Vizualizări articol: 2317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Sute de saci cu gunoi au fost strânşi de pe malurile râului Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei