Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2015 - Anul XX, nr. 95 (5907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă

Un ameliorator ecologic care creşte randamentul culturilor cu 30%, oferit sucevenilor la preţ de producător

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Producătorul El Fluido Suceava, care are punct de vânzare deschis pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava, lângă Railex, oferă producătorilor agricoli din sectorul vegetal şi crescătorilor de animale un ameliorator natural şi ecologic al solului, care creşte randamentul culturilor cu 30%. Noul produs, „Elcalmag”, este recomandat pentru toate tipurile de culturi şi are rol de tratare a solului pe termen lung, concomitent cu creşterea randamentului agricol. Aplicarea produsului este recomandată în perioada aprilie-mai şi în toamnă, în luna septembrie.

 

Soluţie pentru solul sărăcit şi epuizat

Constantin Maftei, administratorul societăţii, a explicat de ce ar trebui ca sucevenii să încerce acest produs şi să se convingă de calitatea lui. Toată problema pleacă de la calitatea solurilor, care de foarte multe ori sunt acide. Solul acid este solul în care hidrogenul, aluminiul şi fierul înlocuiesc calciul, magneziul, potasiul şi azotul din compoziţia acestuia. Cauzele acestui fenomen sunt multiple: fertilizatorii pe bază de azot (gunoiul de grajd) au un efect de acidifiere a solului mai mare decât alţi fertilizatori. Ploaia, în special cea torenţială, este considerată o cauză naturală de acidifiere a solului. De asemenea, foarte important, prin absorbţia nutriţienţilor esenţiali de către plantă şi utilizarea acestora în fructificare, solul este sărăcit şi epuizat.

 

Beneficiile tratamentului

Tocmai pentru aceste probleme a fost creat produsul „Elcalmag”. Acesta este de fapt un sediment marin format majoritar din calciu fosilic şi magneziu, într-un raport de 2:1, exact raportul care trebuie să existe în sol. Dacă acest raport este alterat, atunci plantele suferă, iar producţia este mult limitată.

Produsul "Elcalmag", prin oxizii de calciu şi magneziu pe care îi conţine, are capacitatea de a ameliora compoziţia solului într-un interval de 3-4 luni de la aplicare. Aplicarea produsului este recomandată în această perioadă şi toamna.

Beneficiile sunt multiple: calciul determină creşterea mult mai viguroasă a rădăcinilor şi a tulpinilor şi legarea florilor, în timp ce magneziul este cunoscut ca fiind doctorul pământului şi al plantei. Magneziul este asimilat imediat de plantă şi conferă rezistenţă la atacul fungilor. De asemenea, magneziul este catalizatorul care ajută la asimilaţia clorofiliană şi la fructificare. Frunzele sunt mult mai verzi, ceea ce înseamnă implicit o recoltă mult mai bună. La pomii fructiferi, după aplicarea produsului, s-a observat un număr mult mai mare de muguri floriferi, mai mari şi mai rezistenţi.

Alte beneficii ale tratamentului sunt: ajută bacteriile fixatoare de azot din rădăcinile plantelor leguminoase, induce mineralizarea azotului, fosforului şi sulfului în sol, creşte biomasa şi activitatea enzimelor din sol, reduce toxicitatea solului prin imobilizarea ionilor de mangan, fier şi aluminiu. 

 

Dozele recomandate

În cazul culturilor de câmp, este nevoie de 2-8 tone la hectar, în funcţie de gradul de aciditate a solului, iar tratamentul se aplică o dată la 3-4 ani. La legume şi viţă-de-vie sunt necesare 3 tone de ameliorator „Elcalmag” la hectar, o dată la 3 ani, de preferinţă toamna. În privinţa pomilor fructiferi, se aplică 2-3 kilograme de ameliorator pentru fiecare pom. În cazul solurilor argiloase, cantitatea recomandată este de 3-3,5 tone la hectar, iar pentru solurile nisipoase de 2-2,5 tone la hectar. După cum precizează administratorul societăţii El Fluido, produsul mai poate fi folosit în hrana animalelor ca supliment alimentar, în furaj (nutreţ combinat, tărâţe, făinuri etc.)

 

Ce mai oferă El Fluido Suceava

El Fluido Suceava este certificat de Registrul Auto Român (RAR) şi ca producător de antigel, lichid de parbriz, detergenţi lichizi şi săpunuri în domeniul cosmeticii auto.

„Îi invităm pe suceveni şi nu numai să testeze produsele noastre şi suntem siguri că vor reveni”, a spus Constantin Maftei, administratorul societăţii, care a dat asigurări că preţurile sunt foarte avantajoase, fiind de producător.

Sucevenii interesaţi de detalii suplimentare pot lua legătura cu administratorul la numărul de telefon 0741.774488 sau la adresa de email elfluido@yahoo.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un ameliorator ecologic care creşte randamentul culturilor cu 30%, oferit sucevenilor la preţ de producător.
 Vizualizări articol: 2191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un ameliorator ecologic care creşte randamentul culturilor cu 30%, oferit sucevenilor la preţ de producător0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei