Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2015 - Anul XX, nr. 95 (5907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vandalism

Spaţiile de joacă, toaletele ecologice şi cişmelele stradale, distruse fără motiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bunurile de pe domeniul public care sunt puse la dispoziţia tuturor, ca răspuns la o serie de probleme şi necesităţi – de la WC-urile publice la cişmelele stradale ori coşurile de gunoi, sunt extrem de des distruse, fără motiv.

Acest lucru a fost constatat din nou, cu amărăciune, de autorităţile locale sucevene, care, la un inventar sumar al acestora, în vederea programării reparaţiilor necesare, şi-au cam pus mâinile în cap.

Toate cele şase toalete publice racordate la reţelele de apă şi canalizare, date în folosinţă anul trecut, în trei locaţii centrale din municipiu, au fost găsite cu sistemele de distribuţie a apei distruse, chiar de au mai fost reparate o dată anul acesta.

„Aceste toalete publice au fost puse acolo pentru rezolvarea unor necesităţi ale populaţiei. Să angajăm personal să păzească toaletele ar fi cel puţin bizar şi nepotrivit, dar nici măcar nu avem posibilitatea să o facem”, a remarcat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Acestor distrugeri recente li se adaugă cele din spaţiile de joacă, care arată ca după război, deşi majoritatea au fost refăcute anul trecut, iar unele au fost dotate cu aparate noi.

„An de an reparăm spaţiile de joacă şi le tot găsim distruse. În fiecare an au fost date în folosinţă noi spaţii de joacă, vrem să facem altele şi mai mari, mai bine amenajate, prin noul contract de salubrizare, pentru că este nevoie de ele. Dar nu putem face faţă numeroaselor acte de vandalism care duc la distrugerea sistematică a acestora. Este un act antisocial total, la fel ca şi aruncarea mizeriei, chiar şi pungilor cu gunoi, întregi, în spaţiul de joacă al copiilor”, spune viceprimarul Sucevei.

Nici coşurile de gunoi stradale nu au rezistat prea bine atacurilor vandalilor care le-au spart, le-au smuls de unde erau montate sau ale celor care le-au făcut dispărute cu totul, găsind o întrebuinţare pentru ele, în folos propriu.

Nici cişmelele stradale nu sunt într-o stare mai bună, multe fiind inutilizabile, din cauza stricăciunilor produse peste iarnă, când au fost închise. Cea de la Skate Park-ul de lângă Patinoarul Areni, cea mai recentă, a trebuit demontată cu totul, să fie refăcută, fiind mult prea distrusă pentru a fi utilizată.

„În ritmul acesta de distrugere a bunurilor de pe spaţiul public nu vom reuşi niciodată să progresăm. Aceste costuri de reparare continuă a stricăciunilor produse s-ar putea regăsi în alte dotări şi investiţii în interes public. Poate ar trebui să ne întrebăm şi ce facem noi pentru societate, nu doar ce face societatea pentru noi. Sunt câteva principii elementare, care nu costă bani dar care au o mare influenţă – să nu distrugi tot ce iţi iese în cale şi să duci gunoaiele la locul lor”, consideră viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a solicitat subordinaţilor din primărie să refacă pe cât posibil bunurile distruse, mai ales că fonduri pentru înlocuirea acestora nu prea există.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spaţiile de joacă, toaletele ecologice şi cişmelele stradale, distruse fără motiv.
 Vizualizări articol: 2148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spaţiile de joacă, toaletele ecologice şi cişmelele stradale, distruse fără motiv5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bucovina style trimis de
(27 apr 2015, 11:51:37
asa e cand dai margaritare porcilor. din pacate, suceveanul tipic e lipsit de educatie, lenes, murdar si violent. prima generatie de oraseni veniti de la tara. priviti in jurul dumneavoastra pe strada si incercati sa ma contraziceti.
2.   Politia locala trimis de
(27 apr 2015, 12:19:49
Dar trantorii de la Politia Locala ce au de pazit?
3.   Ar trebui sa credem? trimis de
(27 apr 2015, 14:16:13
cand a fost reparat spatiul de joaca din parcul universitatii ???? de multi ani au disparut acele leagane fabricate din arcuri de masini.....au fost reparate? nu cred....a fost schimbat doar ultimul tronson la topoganul cilindric acum aproximativ 3-4 ani.au facut un alt spatiu de joaca intr-un loc unde mai era putina iarba.acu tot e un pietris si nisip care bineinteles ca nu se mai completeaza.Skate -park .....:))...bucuria fabricii de ciment.In rest un mare pericol pt copii,balustrade ruginite (astea tot cei rai au dat cu pila de unghii pana au ajuns la metal sa poata rugini).Ar fi fost mult mai bun ,mai sigur si cu siguranta mai frumos daca se faceau niste rampe din tego sau plastic in incinta patinoarului (care apropos se putea acoperi lejer cu banii dati pe betoane) si se amenaja un parc acolo.de verdeata e nevoie nu de betoane.ar fi multe de spus.....dar deja sincer sunt destul de suparat ca avem o conducere locala pe care nu o meritam.Si da.... avem si politie locala unde s-ar putea verifica cate amenzi s-au dat pt marile stricaciuni ale spatiilor de joaca si asa ziselor toalete publice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei