Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2015 - Anul XX, nr. 95 (5907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România, te iubesc

DIICOT Suceava, înfrânt după doi ani de noncombat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care a fost arestat în lipsă acum doi ani a fost pus în libertate zilele trecute după ce judecătorii au constatat că s-au încălcat atribuţiile legale în ceea ce-l priveşte. Pe numele lui Valerii Bogdanov, un bărbat născut în Georgia, dar cu domiciliul în Ucraina, a fost emis în februarie 2013 un mandat de arestare în lipsă.

Valerii Bogdanov era acuzat de comiterea a 36 de infracţiuni de contrabandă cu ţigări.

Vineri, el a scăpat de orice acuzaţii şi are libertatea de a circula în România.

 

Valerii Bogdanov poate circula liber acum în România, fără nici un fel de restricţie

„Bogdanov era specializat în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, pe segmentul de introducere a acestora pe teritoriul României prin frontiera verde adiacentă localităţii Brodina, judeţul Suceava şi pe segmentul de valorificare a acestora pe teritoriul României, asumându-şi rolul de lider prin aceea că organiza, participa şi coordona activităţile de contrabandă pe ambele segmente anterior arătate”, se arată în referatul procurorilor.

În replică, Traian Andronachi, avocatul care l-a reprezentat pe Bogdanov, spune că procurorii nu au urmat legea.

„Chiar dacă au trecut mai bine de doi ani de la momentul în care s-a depăşit termenul de recurs (în baza vechiului Cod de Procedură), instanţa de control (Curtea de Apel Suceava) a trebuit să constate că suntem în faţa termenului legal de recurs, atât timp cât comunicarea nu s-a efectuat din punct de vedere procedural la adresa de domiciliu a inculpatului, ci la adresa Consiliului Local Suceava. Organul de urmărire penală (Parchetul) s-a prevalat de această posibilitate (adresa inculpatului necunoscută) şi a arătat instanţei de fond (Tribunalului) că nu cunoştea adresa inculpatului în momentul în care a solicitat arestarea. În calitate de avocat, la distanţă de doi ani şi două luni, am reuşit să arăt instanţei de control (Curtea de Apel Suceava) că inculpatul avea adresa de domiciliu inclusiv în actul prin care s-a cerut arestarea (referatul cu propunere de arestare preventivă)”, a menţionat Traian Andronachi.

Cu alte cuvinte, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava a bifat un eşec serios, în condiţiile în care un mandat de arestare emis acum doi ani a fost revocat zilele trecute într-un mod lamentabil.

Mai exact, Valerii Bogdanov poate circula liber acum în România, fără nici un fel de restricţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DIICOT Suceava, înfrânt după doi ani de noncombat.
 Vizualizări articol: 5910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 10 voturi
DIICOT Suceava, înfrânt după doi ani de noncombat3.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   One small step for man, ... trimis de
(27 apr 2015, 11:24:53
... one giant leap for procedure. *

Cam așa se întâmplă atunci când intoxici sistemul judiciar cu tot felul de neisprăviți, Licențiați de Ziua a Șaptea pe la Sfredelu Haret, Româno-Keniană sau Dunărea din Aval.
Semianalfabetismul funcțional își spune cuvântul prin imposibilitatea practică de înțelegere a semnificațiilor elementare ale unor texte scrise.
Textele fiind, în acest caz, „versete” de prin C.p. și C.p.p.
------

* Felicitări advocatului Traian Andronachi!thumbs uprock ondevil
1.1  RE: One small step for man, ... trimis de
(27 apr 2015, 11:43:28
Am avut și Io* ocazia să văz un prosecutor care, la mai bine de un an de la întrarea în viguroșenie a Nouțului Coduleț penăluț, îmi vorbea sentențios, ca un bunic-broscoi, despre necesitatea îndeplinirii cerinței prevăzute la art. 305 alineatul al patrulea din vechiul Cod penal („Dacă părțile nu s-au împăcat... ”)
Săracul de el, mi-a fost milă să-l văz că, după un an de zile, nu apucase să citească prevederile art. 378 alin. (4) din N.C.p.

Am impresia că Noile Coduri penale și de procedură penală le-au citit numai avocații și inculpații. În rest ... varză de Bruxelles!rolling on the floor

Amu mă uit crucit la un dosar, made in Parchetul de pe lângă Lege, la care, pentru fapte petrecute în anul 2012, actul de sesizare al instanței este încheiat prin toamna lui 2014. Deci după întrarea în vigoare a N.C.p.
Surpriza mare a fost să văd încadrare juridică funcție de prevederile Codului penal din 1969 deși e vizibil și de pe Fața nevăzută a Lunii că Noul Cod penal constituie Legea penală cea mai favorabilă.
Art. 5 N.C.p. dă-l în pisda mă-sii! Aidoma dă-le dracului și mențiunile privind trecerea la Noul Cod penal, postate pe situl Min. just. INM. SNG, și pe toate gardurile.
„Documentarea privind aplicarea în timp a legii penale în condițiile intrării în vigoare a noului cod penal” poate fi ruptă în două, mototolită binișor în vederea eliminării posibilității vătămării epidermei kurului și pusă la toaleta Parchetelor și instanțelor!
Dă-le dreeqului de proceduri!
Las-o, bă, că merge așa!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei