Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2015 - Anul XX, nr. 95 (5907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Constantin Harasim: „La Primăria Rădăuţi va trebui să o luăm de la zero”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat în cursul zilei de ieri că la Primăria Rădăuţi „va trebui să o luăm de la zero”. Trebuie spus că astăzi este ultima zi în care Primăria Rădăuţi va mai fi condusă de cineva care are atribuţii legale în acest sens, în cauză fiind vorba de secretarul Adrian Valentin Onciul. Acesta a preluat o parte din atribuţiile de primar, însă astăzi este ultima zi în care îşi mai poate exercita funcţia de secretar al municipiului Rădăuţi. Primăria din Rădăuţi se află într-o situaţie unică în ţară, după ce Curtea de Apel Suceava a respins ca fiind nefondat recursul declarat de Consiliul Local al acestui municipiu la dizolvarea deliberativului, astfel încât decizia a rămas definitivă. Având în vedere că primarul ales din Rădăuţi, Aurel Olărean, se află în închisoare, iar odată cu dizolvarea Consiliului Local municipiul nu mai are nici viceprimar, conducerea oraşului a fost asigurată de secretarul primăriei.

 

Prefectul: „Aşteptăm un răspuns clar prin care să se precizeze exact ce trebuie făcut, în condiţiile legii”

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, prefectul Constantin Harasim ne-a declarat că aşteaptă în continuare un răspuns la solicitarea făcută către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu privire la măsurile ce trebuie să fie luate pentru rezolvarea problemei de la Primăria Rădăuţi, având în vedere că începând de marţi, 28 aprilie a.c., aceasta nu va mai avea pe nimeni la conducere. Constantin Harasim a subliniat însă că în situaţia în care răspunsul pe care îl va primi va fi doar o recomandare cu privire la paşii pe care trebuie să-i urmeze, atunci nu va acţiona în sensul de a aplica recomandarea respectivă.

„Dacă este doar o recomandare, nu pot să o dau mai departe tot ca recomandare. Aşteptăm un răspuns clar prin care să se precizeze exact ce trebuie făcut, în condiţiile legii”, a spus Harasim. El a arătat că o variantă ar fi ca Executivul să aprobe o Ordonanţă de Urgenţă care să aibă putere de lege, prin care să i se precizeze în mod clar ce trebuie să facă în cazul Primăriei Rădăuţi. Constantin Harasim a arătat că din punctul său de vedere s-ar putea lua o decizie ca la Primăria Rădăuţi să „se ia totul de la zero”, ca în cazul unei localităţi nou înfiinţate. „Se poate proceda ca atunci când a fost înfiinţată comuna Poieni Solca, iar la vremea respectivă, printr-o lege, prefectul a putut să numească o conducere interimară, până la organizarea alegerilor. Aşa s-ar putea întâmpla şi acum, printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului prin care să mi se atribuie competenţele legale cu privire la paşii pe care trebuie să-i fac în continuare”, a explicat prefectul judeţului Suceava. În situaţia în care Guvernul ar lua o decizie în acest sens, Ordonanţa de Urgenţă ar putea fi promovată săptămâna aceasta, şedinţele Executivului având loc, de obicei, în zilele de miercuri.

Constantin Harasim a spus că secretarul municipiului Rădăuţi, Adrian Valentin Onciul, îşi poate exercita şi astăzi atribuţiile de primar ale acestui municipiu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constantin Harasim: „La Primăria Rădăuţi va trebui să o luăm de la zero”.
 Vizualizări articol: 2568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Constantin Harasim: „La Primăria Rădăuţi va trebui să o luăm de la zero”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Wow! praefectul din sacunul curul trimis de
(27 apr 2015, 12:03:42
Ci diștept îi praefectul aista cu găselnița luia despre o Ordinanță de Urjență!
Ian să meargă praefectul la archiva scorMonitorului, din data de 27 mărțișor doomiicinșpi și să cetească comentariul 4 de la articolul „Haos în Rădăuţi: primarul în puşcărie, Consiliul Local în prag de dizolvare, secretarului îi expiră mandatul”.
Apăi pentru acest motiv cred că e musai ca să-l numească pe TAZ ca persoană delegată să asigure interimatul foncției de Satrap al Jamahiriei Bocovinene, Populară și Socialistă a Rădăuczilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei