Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2015 - Anul XX, nr. 95 (5907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

O mie de câini de la casele din Suceava vor fi sterilizaţi gratuit cu sprijinul Vier Pfoten

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câinii de la casele din municipiul Suceava vor putea fi sterilizaţi, vaccinaţi şi microcipaţi gratuit, în această vară, ca urmare a unui parteneriat ce urmează să fie semnat între Primăria Suceava şi Asociaţia de Protecţie a Animalelor Vier Pfoten.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat că proiectul de asociere, pentru realizarea unei ample campanii de sterilizare gratuită a câinilor de curte, urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Suceava.

„În iulie şi în august cei de la Vier Pfoten vor să vină la Suceava să sterilizeze, microcipeze şi vaccineze o mie de câini de la case. Primăria Suceava va asigura cazarea şi masa acestor echipe, precum şi costul microcipării. La finalul acestor operaţiuni va fi eliberat şi un carnet de sănătate pentru câinii trataţi. Discuţii pe această temă au fost purtate cu Cornel Stoenescu, reprezentantul Vier Pfoten, un prieten al Sucevei, care a adus şi în alţi ani echipa lor de medici şi au făcut sterilizări gratuite”, a precizat Lucian Harşovschi.

Sterilizările, vaccinarea şi microciparea se vor face atât la un sediu central – în alţi ani a fost o clădire situată vizavi de Termica, cât şi în teren, pentru că va exista şi un echipaj mobil. În caz de vor fi mai multe solicitări decât capacitatea de operare a clinicii mobile, câinii vor fi transportaţi la sediul central, iar a doua zi, după operaţie, vor fi readuşi de unde au plecat.

 

Amenzi de până la 800 de lei pentru câinii nesterilizaţi

„Demarăm acest program astfel încât în următoarele şase luni să nu mai avem câini nesterilizaţi la case şi curţi. Acolo unde oamenii nu vor, îi vom pune să semneze o declaraţie că nu sunt de acord cu sterilizarea câinelui. Microciparea este însă obligatorie”, a adăugat viceprimarul municipiului Suceava.

Cei care refuză sterilizarea gratuită a câinilor riscă ca în scurt timp să plătească această operaţiune la un cabinet medical veterinar, pentru a nu fi nevoiţi să plătească amenzi mai mari decât aceste costuri.

„După ce va intra în vigoare regulamentul privind câinii cu stăpân, vor fi amendaţi cei care nu au câini sterilizaţi şi care nu sunt de rasă. Costurile de sterilizare a unui câine sunt de 150- 200 de lei, la cabinetele veterinare, iar cele de microcipare de 80 – 100 de lei. Noi le oferim oamenilor posibilitatea de a beneficia de aceste servicii gratuit”, a mai spus Harşovschi.

Din luna octombrie intră în vigoare o hotărâre de Consiliu Local prin care, „în municipiul Suceava este interzisă întreținerea câinilor de rasă comună sau a metișilor câinilor de rasă care nu sunt sterilizați”, iar amenda pentru nerespectarea acestei prevederi este cuprinsă între 300 şi 800 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mie de câini de la casele din Suceava vor fi sterilizaţi gratuit cu sprijinul Vier Pfoten.
 Vizualizări articol: 2492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O mie de câini de la casele din Suceava vor fi sterilizaţi gratuit cu sprijinul Vier Pfoten0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei