Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2015 - Anul XX, nr. 95 (5907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Pe podium

Trofeul unei competiţii internaţionale de electronică, adjudecat de Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teodor Luchian, student al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), a câştigat premiul I în cadrul concursului internaţional studenţesc “Tehnici de Interconectare în Electronică” (TIE) 2015, competiţie aflată la cea de-a 24-a ediţie, ce s-a desfăşurat pe 24 aprilie, la Universitatea din Oradea. Totodată, Florin Bogdan Maranciuc şi-a adjudecat premiul al II-lea al concursului, iar Gheorghe Cojocariu a fost distins cu menţiune (premiul 5).

Studenţii USV au fost pregătiţi de asist. dr. ing. Adrian-Ioan Petrariu, mentor fiindu-le conf. univ. dr. ing. Eugen Coca.

Potrivit acestora, “este cel mai bun rezultat obţinut vreodată de studenţii de la Suceava la acest concurs, după rezultatul excelent obţinut la ediţia din anul 2014, când concurenţii USV au ocupat locurile 1, 3 şi 5, numele universităţii urmând să fie înscris pe cupa competiţiei, pentru a doua oară, alături de numele Universităţii Politehnica din Bucureşti, Universităţii Politehnica din Timişoara, Universităţii <Gh. Asachi> din Iaşi şi Universităţii din Piteşti, universităţi din care provin câştigătorii trofeului de-a lungul celor 24 de ani de desfăşurare a competiţiei”.

Ca urmare a acestor rezultate, dar şi a celor precedente, toţi cei trei concurenţi sunt curtaţi de mari companii cu activitate în domeniul electronic (Continental, Plexus, Celestica, Miele, Connect Group). Cei trei studenţi sunt de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Electronică aplicată.

 

Oferte de muncă pentru câştigători

Câştigătorul Teodor Luchian a mărturisit că “au fost 12 centre universitare care au intrat în competiţie, printre care Politehnica din Bucureşti, Timişoara, Universitatea Tehnică din Cluj, din Iaşi, etc, iar nivelul de dificultate a fost destul de ridicat. Concursul a durat patru ore şi pot să spun că am fost singurul care am dus la final ceea ce am avut de făcut. Pentru mine este a doua participare, anul trecut am luat menţiune”. Acesta a mai menţionat că marele premiu a fost în cuantum de 1.000 de euro, însă adevăratele recompense sunt ofertele de muncă primite din partea reprezentanţilor unor mari companii prezente la eveniment.

Ediţia aniversară, a 25-a, va fi organizată în anul 2016 de Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava.

TIEeste una dintre cele mai importante competiţii internaţionale din domeniul Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii. Potrivit organizatorilor, “concurenţii au sarcina de a elabora un proiect pe baza unei tematici stabilite de un comitet tehnic format din reprezentanţi ai angajatorilor din domeniul de profil. Competiţia reprezintă o excelentă oportunitate pentru studenţi de a-şi dovedi cunoştinţele teoretice acumulate în anii de studiu. Totodată, constituie o provocare de a realiza proiecte care să facă faţă celor mai ridicate standarde profesionale impuse de activitatea de proiectare şi de cercetare ştiinţifică”.

 

Premiul I şi în 2014

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a câștigat şi ediţia din 2014 a Concursului internaţional studenţesc TIE, găzduit de Timişoara.

Eduard Grigoraş şi-a adjudecat premiul I şi trofeul competiţiei. Eduard a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Electronică aplicată. Ovidiu Timoficiuc, de la USV, a fost recompensat cu premiul al III-lea, iar Teodor Luchian a primit menţiune (locul 5).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trofeul unei competiţii internaţionale de electronică, adjudecat de Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 2728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Trofeul unei competiţii internaţionale de electronică, adjudecat de Universitatea din Suceava5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei