Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2015 - Anul XX, nr. 93 (5905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eforturi

Zonă de agrement pentru locuitorii cartierului Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una din principalele artere de circulaţie ale cartierului Burdujeni, Calea Burdujeni, va fi închisă parţial circulaţiei rutiere, în fiecare duminică. Măsura a fost luată de conducerea Primăriei Suceava pentru a le oferi locuitorilor acestui cartier un spaţiu în care să se poată plimba liniştiţi, să meargă cu bicicleta, cu rolele ori să plimbe copiii cu cărucioarele, într-o zonă cu verdeaţă, dar şi cu diverse facilităţi specifice unei zone de agrement.

„Începând cu 26 aprilie, în fiecare duminică, închidem strada în zona Parcului Copilului, de la ora 00.00 până la ora 24.00. Traficul rutier nu va mai fi permis pe  porţiunea de stradă cuprinsă între sensul giratoriu şi intersecţia cu strada Gheorghe Doja, dar pietonal va fi doar pe porţiunea dintre sensul giratoriu şi intersecţia cu strada Călimani”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi, care a mai avut această iniţiativă şi în mandatul anterior.

Parcul Copilului a fost inaugurat în 2012, chiar de Ziua Copilului (1 iunie), realizarea acestuia fiind posibilă datorită sprijinului venit din partea deputatului Ioan Balan, care a convins Ministerul Educaţiei de importanţa înfiinţării acestui parc într-o zonă dominată de betoane, pentru realizarea acestuia fiind necesară preluarea unui spaţiu care deservea Colegiul Tehnic "Al. Ioan Cuza".

 

Echipamente pentru sport în aer liber

Pe lângă lucrările recente de întreţinere şi reparaţii efectuate în Parcul Copilului, una dintre cele mai căutate zone de relaxare de către locuitorii din cartier, mai ales de sărbători şi la final de săptămână, curând îşi vor face apariţia acolo şi echipamente de fitness pentru cei care doresc să practice sport în aer liber.

„Toate becurile din parc au fost schimbate, gardurile care au fost furate vor fi înlocuite în totalitate, toaletele de acolo sunt funcţionale, bine întreţinute, iar în cel mai scurt timp, după ce finalizăm procedurile de achiziţii vom instala în Parcul Copilului aparatură de sport în aer liber”, a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Cartierul Burdujeni, construit în timpul comunismului ca un cartier muncitoresc, pentru angajaţii marilor societăţi din zona industrială, nu a fost prevăzut cu nici un parc sau o zonă de relaxare, Parcul Copilului fiind singura realizare în acest sens.

„Am dorit să facem pentru locuitorii cartierului Burdujeni o zonă de agrement în care oamenii de toate vârstele să se poată relaxa, să se simtă bine şi să practice sportul în aer liber. Singura rugăminte este să se respecte ordinea şi curăţenia, pentru a se bucura cu toţii de facilităţile puse la dispoziţie”, se declarat Harşovschi.

 

Traseul autobuzelor TPL, modificat temporar în fiecare duminică

Transformarea în pietonal a unei porţiuni din Calea Burdujeni, în fiecare duminică, va afecta şi traseul autobuzelor de  transport în comun care circulă pe linia 2. Astfel, în loc să mai facă stânga, venind de la Orizont, acestea vor merge către fostul Cinema Burdujeni, de unde vor merge pe strada Gheorghe Doja, către Gara Burdujeni.

La fel, când vin de la Gară, autobuzele de pe linia 2 vor ajunge până în staţia Cinema, de unde vor coborî pe Calea Unirii, către staţia Orizont.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zonă de agrement pentru locuitorii cartierului Burdujeni.
 Vizualizări articol: 4845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Zonă de agrement pentru locuitorii cartierului Burdujeni3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :D trimis de
(24 apr 2015, 14:13:53
eu cred ca este foarte bine , sunt initiative sunt idei nu stiu daca e cel mai bine dar pana la urma cu siguranta o sa iasa ceva bun .
1.1  RE: :D trimis de
(24 apr 2015, 14:32:09
da, da , da stiu ce zici, eu imi aduc aminte ca acu' 3 ani era la fel , in week-end se inchide calea burdujeni si copii se puteau juca in voie acolo fara sa-i deranzeze nimeni!
1.2  RE: :D trimis de
(24 apr 2015, 14:33:52
eu chiar ma intrebam de ce nu se mai practica inchiderea strazii ..... e ciudat asa cand vezi ca la sfarsit de saptamana se inghesuie toti in parcul ala mic ...... parcul e OK ca si idee dar nu e loc suficient pentru toata lumea acolo.
1.3  RE: :D trimis de
(24 apr 2015, 14:36:05
felicitari , in sfarsit o initiativa laudabila, si asa nu este prea mult loc de promenada pe acolo!

cei care stau pe acolo au pe unde iesi , daca stau in acea zona ar trebui sa cunoasca toate stradutele incat sa se descurce sa iasa cu masina, si fie vorba intre noi poate ies si ei la o plimbare ...... !
1.4  RE: :D trimis de
(24 apr 2015, 14:54:25
eu ma intreb cand o sa intample asa ceva si in obcini ca nici acolo nu prea este loc pentru copii si nici parcuri nu prea sunt ..... trebuie sa ne inghesuim in parcul de langa universitatea!
2.   All inclusive trimis de
(24 apr 2015, 14:21:15
Pun și dozatoare de Bermas din 10 în 10 metri?i dont know
Da' gheișe sunt prin preajmă să... deie ... o mână de ajutor la macioii metrosexuali?winking
2.1  RE: All inclusive trimis de
(24 apr 2015, 18:59:38
Big LIKE !(nu "le am " cu emoticoanele,din pacate !)
3.   Romega nu te dezminți... trimis de
(25 apr 2015, 00:40:27
Iți place să dai cu organul vorbirii drept între bucile celor care-ți dau doi mititei expirați când îți chiorăie mațul. S-a făcut pietonal pe Tineretului singura strada cu ieșire din CZ II de un an de zile si tu dormi halba de bere spartă-n mână. Dacă tu crezi că în orașul ăsta lipseau locurile de relaxare, chiar mi-aș dori să vă citească fițuica relaxații. Sunt sigur ca o să fii foarte apreciat de mama lu mămică ta pt. articol ceea ce îți doresc cu sinceritate să ți se îndeplinească in viața de zi cu zi cum ai fost tu un ziarist cu moralitate când ai mâzgălit rahatul asta de articol. Te rog pe viitor să nu mai insulți public oameni care merg prin noroi intr-un oraș!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șalăul meu Curăță șalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvălește-l în făină, apoi așaza-l într-o tavă sau într-o cratiță și toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si pătrunjel tocat.Într-o cratiță pui una sau două... Citeşte