Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2015 - Anul XX, nr. 93 (5905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Apare marele Cap de Porc din Botoșani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna trecută, m-am nimerit la fapt de seară în Aeroportul Otopeni, în plin freamăt general. Toate televiziunile erau prezente la fața locului, prin reprezentanții lor. Unghiuri optime de filmare erau pregătite cu grijă, sonorul era reglat pentru a părea catifelat... Nimic nu era lăsat la voia întâmplării. Căci pe aeroport urma să apară un înalt oaspete, iar momentul pășirii sale pe pământul românesc trebuia marcat cum se cuvine.

La început, estimând desfășurarea mediatică de forțe, m-am gândit că poate vine chiar Iisus în vizită pe la noi. Apoi, gândindu-mă că acest lucru este totuși puțin probabil, mi-am zis că vine sigur Papa, cu alaiul lui de cardinali. Sau vreun alt trimis al Domnului pe pământ: vreun actor american, vreun scriitor francez, vreun tenismen sau fotbalist.

În ultimul moment, un domn polițist m-a scos din întuneric: în aeroport urma să apară un mare interlop român repatriat pentru a fi băgat la pușcărie. Un criminal care a vorbit lumii întregi despre România, prin nenorocirile pe care le-a comis în lume. Interlopul era marele, irepetabilul, inegalabilul Ion Clămparu, originar de prin Botșăni. Zis, ca un suprem omagiu, Cap de Porc, știut fiind că neamul nostru stimează acest animal până la uitarea de sine.

Când marele Cap de Porc a apărut, operatorii și reporterii s-au repezit spre el, pentru a-i filma chipul unic și a-i smulge o scurtă declarație filozofică, unică și ea. Din păcate, aceste intenții nu s-au putut materializa, marele interlop având trasă o glugă peste distinsul său cap de porc.

V-am relatat această secvență, pentru a vedea încă o dată cum mass-media din România transformă în vedetă orice borâtan analfabet din Botșăni, ca să aibă tineretul de unde să-și aleagă modelele de urmat în viață. Un inventator sau un artist nu s-ar bucura în veci de o asemenea primire din partea presei pe Aeroportul Otopeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apare marele Cap de Porc din Botoșani.
 Vizualizări articol: 3640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 9 voturi
Apare marele Cap de Porc din Botoșani4.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șalăul meu Curăță șalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvălește-l în făină, apoi așaza-l într-o tavă sau într-o cratiță și toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si pătrunjel tocat.Într-o cratiță pui una sau două... Citeşte