Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2015 - Anul XX, nr. 93 (5905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Viaţa fără riduri. Top 6 grupe de alimente care menţin pielea tânără şi frumoasă

Ne străduim să ne menţinem tinereţea cât mai mult, însă vine inevitabil momentul în care observăm cum acea linie fină din jurul ochilor sau de pe frunte se transformă uşor în rid. Deşi produsele cosmetice pot ajuta foarte mult, cel mai indicat este să ne menţinem pielea sănătoasă printr-o dietă echilibrată.

                   

Iată câteva alimente care ajută la menţinerea tenului tânăr şi sănătos mai mult timp.

1. Alimente care ajută la refacerea colagenului

Colagenul este acea proteină din corpul nostru care menţine toate celulele lipite şi ajută la creare de ţesut conjunctiv, foarte important pentru o piele frumoasă, dar nu numai. Aproape 30% din proteinele din corpul nostru sunt sub forma de colagen. De-a lungul timpului, aceste proteine se deteriorează, iar efectul este cel mai vizibil la nivelul pielii. Iar deoarece corpul nostru nu mai produce acelaşi nivel de colagen ca atunci când suntem copii, este foarte important să mâncăm alimente care pot ajuta la reducerea efectelor neplăcute estetic care apar mai târziu în viaţă. Iată câteva dintre aceste alimente:

* Morcovi

* Cartofi dulci

* Fructe de mango

* Roşii

* Dovleac

 

2. Alimente bogate în vitamina C

Vitamina C este la fel de importantă pentru piele ca şi colagenul. De fapt, vitamina C susţine refacerea colagenului. Vitamina C oferă pielii un aspect plăcut, luminos, dar ajută şi sitemul imunitar. De aceaa, este foarte important să adăugăm în dieta noastră zilnic alimente cu un conţinut cât mai mare de vitamina C, precum:

* Legumele: ardei gras roşu şi galben, pătrunjel, roşii uscate, brocoli şi conopidă, napi

* Fructe: guava, kiwi, portocale, piersici, căpşuni, lămâi

 

3. Alimente bogate în acizi graşi Omega 3

Acizii graşi Omega 3 nu te ajută la întărirea pielii, dar dacă îi introduci în dieta ta, pielea ta îţi va mulţumi, deoarece ei ajută la reducerea inflamaţiilor şi a roşelii, precum şi la prevenirea acneei sau a cancerului de piele, alăruri de alte beneficii pentru restul corpului tău.

Iată câteva surse bune de acizi Omega 3:

* Uleiul de peşte

* Uleiul de seminţe de in presat la rece

* Seminţele de in proaspete

* Somonul

* Nuci crude

 

4. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este foarte important pentru nivelul general de energie a organismului, dar are de asemenea şi un rol antimicrobian şi anti-fungic foarte important. El poate fi folosit atât în alimentaţie, cât şi aplicat local pe zonele arse de soare sau pe piele uscată şi poate fi utilizat chiar şi ca balsam de buze.

Câteva din felurile în care puteţi folosi uleiul de cocos sunt:

* La preparat floricele de porumb

* Adăugat în cerealele de dimineaţă

* Folosit la sotarea legumelor

* Folosit în orice reţetă în locul untului sau al uleiului vegetal

 

5. Alimente bogate în sulf

Sulful ajută la eliminarea toxinelor din organism. La nivel celular, aceste minerale ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care pot produce diverse daune şi care acţionează, de exemplu, precum rugina. Putem spune despre sulf că este un deruginol pentru corp. El ajută de asemenea şi la refacerea colagenului iar la nivelul pielii previne uscarea acesteia. Pentru prevenirea apariţieie mâncărimilor, petelor pe piele şi a uscăciunii, asiguraţi-vă că aveţi în dietă alimente bogate în sulf precum:

* Ouă

* Usturoi

* Ceapă

* Brocoli

* Sparanghel

* Peşte

* Vită

 

6. Apa

Cred că deja nu mai e nevoie de înşirat beneficiile apei pentru piele. Nimic nu îi menţine tenului tău tonusul mai tonifiat precum apa. Iar deshidratarea poate duce la mari probleme de piele, aşa că nu uita să îţi bei porţia de apă cu conştiinciozitate în fiecare zi.

Sursa: antenasatelor.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viaţa fără riduri. Top 6 grupe de alimente care menţin pielea tânără şi frumoasă.
 Vizualizări articol: 11558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viaţa fără riduri. Top 6 grupe de alimente care menţin pielea tânără şi frumoasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șalăul meu Curăță șalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvălește-l în făină, apoi așaza-l într-o tavă sau într-o cratiță și toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si pătrunjel tocat.Într-o cratiță pui una sau două... Citeşte