Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2015 - Anul XX, nr. 93 (5905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedeapsă

Închisoare cu suspendare pentru tânărul care a provocat un accident în care a murit tânăra care urma să-i fie soţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din oraşul Broşteni judecat pentru infracţiunea de ucidere din culpă, după un groaznic accident rutier în care a murit o tânără de 23 de ani, fata cu care urma să se căsătorească, a fost condamnat de Judecătoria Vatra Dornei la 1 an şi 4 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată condiţionat.

Magistraţii dorneni au mai stabilit ca inculpatului, Vasile Bogdan Mitea, să-i fie impus un termen de încercare de 3 ani şi 4 luni de zile, interval în care acesta are o serie de obligaţii stricte şi nu are voie să mai comită vreo infracţiune. În cazul în care ar încălca una din reguli, pedeapsa va fi comutată din una cu suspendare în una cu executare.

Procesul s-a derulat în timp record, pe parcursul a doar trei termene, inculpatul recunoscând toate capetele de acuzare. Procurorii au posibilitatea de a face apel, decizia nefiind definitivă şi irevocabilă. Dacă sentinţa nu va fi modificată, tânărul, acum în vârstă de 28 de ani, va scăpa doar cu cele 24 de ore pe care le-a petrecut în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava imediat după accident.

 

Tânărul şofer era băut şi a declarat iniţial că fata era la volan

Tragicul accident s-a petrecut la finele lunii iunie a anului 2013. Din ancheta efectuată de poliţie la acea vreme rezultă că  Roxana Târlă, în vârstă de 23 de ani, domiciliată în Câmpulung Moldovenesc, şi Vasile Bogdan Mitea, în vârstă de 26 de ani, din Broşteni, se deplasau cu un autoturism Dacia 1310, împărţind invitaţii pentru nunta lor, are urma să aibă loc în luna august a aceluiaşi an. O eroare de fracţiune de secundă a schimbat brusc destinul pentru cei doi. Tânărul de 26 de ani, aflat la volan, a intrat cu viteza neadaptată într-o curbă şi a scăpat maşina de sub control. Dacia a părăsit drumul şi s-a răsturnat la o diferenţă de nivel de şapte metri, în albia râului Bistriţa. Impactul i-a fost fatal tinerei în vârstă de 23 de ani. Ca prin minune, prietenul ei a ieşit pe propriile picioare din maşină, fiind diagnosticat ulterior cu leziuni uşoare.

În primă fază, tânărul, care era posesorul maşinii, a declarat că nu el s-a aflat la volan. A revenit ulterior asupra declaraţiilor şi a recunoscut că el a condus. Din păcate, pe lângă ghinion, în acest caz se poate vorbi şi de o inconştienţă plătită foarte scump. Tânărul în vârstă de 26 de ani era sub influenţa alcoolului, imediat după accident, în urma verificării cu aparatul etilotest, rezultând că acesta avea o concentraţie de 0,66 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Vasile Bogdan Mitea a fost reţinut imediat după accident în baza ordonanţei pentru 24 de ore, ulterior fiind lăsat în libertate, cu interdicţia de părăsi localitatea de domiciliu.

Inculpatul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, la începutul acestui an.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare cu suspendare pentru tânărul care a provocat un accident în care a murit tânăra care urma să-i fie soţie.
 Vizualizări articol: 3677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Închisoare cu suspendare pentru tânărul care a provocat un accident în care a murit tânăra care urma să-i fie soţie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Betzivaneala la volan trimis de
(24 apr 2015, 22:39:51
Lume, e liber la condus in stare de ebrietate! Nu se face inchisoare pentru asa ceva! ...Mama lor de legi.
2.   ”Desconspirarea” trimis de
(25 apr 2015, 11:07:49
Monitorule dacă ești tare-n pix,bagă-i pe toți ”atleții”care au la activ suflete trecute.n lumea celor veșnici prin accidente rutiere și nu au executat nici o ziulică de ocnă.
Da,mă refer la acei sau acelea care au luat cu suspendare,sau amendă, echivalentul unui cartuș de țigări.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șalăul meu Curăță șalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvălește-l în făină, apoi așaza-l într-o tavă sau într-o cratiță și toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si pătrunjel tocat.Într-o cratiță pui una sau două... Citeşte