Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2015 - Anul XX, nr. 93 (5905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trimis „acasă”

Extrădat din Italia, după ce a fost acuzat că a violat şi şantajat o adolescentă pe care a cunoscut-o pe Facebook

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din oraşul Siret a fost extrădat în urmă cu două zile din Italia, după ce, spre sfârşitul lunii ianuarie a.c., a fost dat în urmărire internaţională, sub acuzaţia că a violat şi şantajat o adolescentă cu care s-a cunoscut pe internet, prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pe numele respectivului tânăr, Alexandru Valentin Cozlac, figura un mandat de arestare în lipsă emis de Judecătoria Suceava la data de 28 ianuarie a.c., pentru şantaj.

„Inculpatul a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, fiind depistat în Italia şi arestat în vederea extrădării către România”, au transmis ieri reprezentanţii poliţiei judeţene. Aceştia au precizat că miercuri după-amiază, în jurul orei 14.00, tânărul din Siret a fost preluat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale de pe Aeroportul internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti, adus sub escortă la Suceava, dus mai întâi în faţa judecătorilor care au confirmat mandatul de arestare preventivă şi apoi încarcerat în arestul IPJ Suceava.

 

Pus sub control judiciar, suspectul a plecat în Italia

Iniţial, Alexandru Valentin Cozlac a fost cercetat în stare de libertate, procurorii luând faţă de el măsura controlului judiciar.

Odată cu trimiterea în judecată a tânărului din Siret, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive, întrucât inculpatul a plecat din ţară, deşi avea interdicţie în acest sens. 

 

I-a promis un cadou victimei. Un telefon iPhone 5

În documentele înaintate instanţei de judecată, Cozlac este acuzat că în vara anului trecut, pe când se afla în Italia, la muncă, a început o relaţie de amiciţie pe internet (Facebook) cu o tânără din municipiul Suceava.

Procurorul de caz arată că deşi inculpatul şi-a manifestat intenţia în discuţiile purtate cu tânăra ca relaţia lor să avanseze repede, de la amici la iubiţi, victima era mai rezervată, sub condiţia să se placă reciproc atunci când se vor întâlni faţă în faţă şi să vadă cum se vor înţelege.

Iar întâlnirea a avut loc la începutul lunii septembrie a anului trecut, când Alexandru Cozlac s-a întors în ţară, într-o scurtă vacanţă.

În timpul discuţiilor anterioare purtate pe Facebook, inculpatul i-ar fi promis tinerei că îi va face cadou un iPhone 5, pe care îl va cumpăra din Italia.

Pe data de 3 septembrie 2014, inculpatul, se arată în scenariul conturat de anchetatori, s-a dus până la locul de muncă al victimei şi a aşteptat-o să iasă de la serviciu, aşa cum s-au înţeles dinainte, plănuind să meargă la un suc.

 

I-a spus că a filmat-o în timp ce-i făcea sex oral

La ieşirea de la muncă, Alexandru Cozlac i-a propus tinerei să meargă cu maşina sa până în Rădăuţi, unde să-i dea cadoul promis (acel telefon), dar şi un buchet de flori.

Tânăra a acceptat, nebănuind ce avea să se întâmple. Au ajuns la locuinţa inculpatului, unde, arată procurorul de caz, Cozlac a încuiat uşa şi, la un moment dat, a întrebat-o pe fată dacă nu vrea să întreţină relaţii sexuale. „Persoana vătămată a început să plângă, să-l roage pe inculpat să o lase în pace şi să nu-i facă nimic”, explică în rechizitoriu anchetatorii.

La insistenţele tânărului, care a culcat-o pe pat pe tânără şi a încercat de mai multe ori să o sărute, victima a acceptat să-i facă sex oral, sperând că aşa va putea scăpa din acel apartament.

La un moment dat, a susţinut victima, inculpatul i-a spus că a filmat întreaga scenă cu telefonul mobil şi că va posta pe internet acele imagini compromiţătoare dacă nu va face tot ce va spune el.

I-a promis în schimb că, dacă va întreţine cu el relaţii sexuale, la plecare îi va da filmuleţul, pentru a-l putea distruge. Temându-se ca acele imagini să nu fie puse pe internet, victima a acceptat să fie siluită de inculpat, arată procurorul de caz.

 

Victima i-a mărturisit unui prieten că „vrea să moară”

La final, în timp ce mergeau spre municipiul Suceava, tânăra i-a cerut din nou inculpatului acea înregistrare video, însă tânărul a refuzat, spunându-i să se mai culce cu el de câteva ori, până pleacă din nou în Italia.

În acea noapte, victima i-a mărturisit tot ce i s-a întâmplat unui prieten, acesta din urmă sfătuind-o să facă plângere la poliţie, lucru care s-a şi întâmplat a doua zi, pe 4 septembrie 2014.

Audiat de anchetatori, prietenul respectiv a mărturisit că victima „părea disperată şi spunea că vrea să moară şi că se simte ca un jeg”.

În acea zi, victima s-a întâlnit din nou cu inculpatul, în zona Centrului Comercial Bucovina, moment în care  Alexandru Cozlac a fost luat de poliţişti.

 

Inculpatul neagă acuzaţiile

La audieri, tânărul a negat acuzaţiile, susţinând că victima a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu el, iar „în ceea ce priveşte infracţiunea de şantaj - se arată în documentele trimise instanţei de judecată - acesta a relevat că scopul ameninţărilor adresate victimei a fost cu totul altul decât ca aceasta să întreţină acte sexuale cu el”.

Procurorul de caz însă susţine că declaraţiile inculpatului nu reflectă adevărul, motiv pentru care acesta a şi fost trimis în judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extrădat din Italia, după ce a fost acuzat că a violat şi şantajat o adolescentă pe care a cunoscut-o pe Facebook.
 Vizualizări articol: 4958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Extrădat din Italia, după ce a fost acuzat că a violat şi şantajat o adolescentă pe care a cunoscut-o pe Facebook3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șalăul meu Curăță șalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvălește-l în făină, apoi așaza-l într-o tavă sau într-o cratiță și toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si pătrunjel tocat.Într-o cratiță pui una sau două... Citeşte