Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2015 - Anul XX, nr. 93 (5905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dramă cu repetiţie

Motociclist accidentat mortal într-o intersecţie, în apropiere de locul în care a mai murit un tânăr pe motocicletă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 33 de ani care se deplasa pe o motocicletă Kawasaki a sfârşit tragic, cu leziuni cumplite, după ce s-a izbit violent într-o maşină, într-o intersecţie din municipiul Fălticeni. Tragicul accident s-a petrecut ieri, în jurul orei 12.30, în imediata apropiere a Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni. Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri rezultă că motociclistul se deplasa regulamentar, pe drumul cu prioritate, iar un şofer în vârstă de 70 de ani, care conducea un autoturism Dacia Logan, i-a ieşit în faţă. Şocant este şi faptul că în urmă cu aproximativ un an de zile, un alt tânăr, motociclist, a murit într-un accident produs la aproximativ 50 de metri distanţă.

 

Nu a mai putut evita maşina care i-a ieşit în faţă

Accidentul de ieri s-a petrecut la intersecţia străzii Armatei cu strada Horea din Fălticeni.

Mihai Pavăl, tânărul în vârstă de 33 de ani, era din Preuteşti, iar drumul său de ieri către casă s-a sfârşit brusc. Motociclistul rula pe strada Armatei, drumul cu prioritate, dinspre centrul municipiului Fălticeni spre Preuteşti. În intersecţie, motocicleta s-a izbit violent în partea lateral-stânga a unui autoturism Dacia Logan care a ieşit de pe strada Horea. Practic, Dacia i-a ieşit în faţă motociclistului, care nu a mai avut timp să evite impactul.

La volanul autoturismului Dacia Logan a fost identificat un anume Mihai Luputoc, în vârstă de 70 de ani, din Fălticeni.

 

Tânărul a murit la spital. Era într-o formă de comă incompatibilă cu viaţa

Proiectat pe carosabil, tânărul în vârstă de 33 de ani s-a lovit foarte violent la cap, în ciuda faptului că avea cască de protecţie. A fost preluat de la faţa locului inconştient, în comă, şi dus mai întâi la Spitalul municipal Fălticeni, de unde a fost transferat la Spitalul Judeţean Suceava. La scurt timp după ce ajuns la Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean tânărul a decedat.

Medicul Tiberius Brădăţan, directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, a declarat că pacientul a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral cu scor Glasgow 3, cea mai severă formă de comă, cu leziuni practic incompatibile cu viaţa. Tânărul a ajuns la Urgenţe instabil hemodinamic, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

 

Şoferul va răspunde pentru infracţiunea de ucidere din culpă

Pe numele şoferului în vârstă de 70 de ani poliţiştii au întocmit dosar pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Dacă neacordarea de prioritate este de regulă cauza principală a accidentelor de acest gen, un detaliu important este legat şi de viteza cu care rula motociclistul. Viteza urmează a fi stabilită în urma unor expertize de specialitate.

Bărbatul care conducea autoturismul Dacia a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând că nu era băut.

 

Doi motociclişti morţi pe aceeaşi stradă 

În luna martie a anului trecut, tot pe strada Armatei din Fălticeni a murit un alt motociclist, un tânăr în vârstă de 25 de ani. Valentin Luca, fotograf profesionist, din Fălticeni, a murit pe 23 martie, în condiţii uşor diferite faţă de tragedia de ieri.  Atunci, după cum a rezultat din ancheta poliţiei, motociclistul a intrat într-o depăşire neregulamentară şi s-a izbit violent într-un autoturism care circula din sens opus.  

Tânărul fotograf a fost transportat de urgență la spitalul din localitate, însă medicii de gardă nu au mai putut face nimic. Şi atunci victima suferise leziuni incompatibile cu viața. Valentin Luca era fotograf, dar filma şi la evenimente, în special la nunți, fiind foarte cunoscut în Fălticeni şi nu numai.

 

Semnal de alarmă pentru tinerii care gonesc pe două roţi

Chiar dacă în cazul accidentului de ieri culpa principală pare să aparţină şoferului Daciei, totuşi tragerea unui semnal de alarmă pare mai necesară ca oricând. Pe străzile din Fălticeni pot fi văzuţi adesea, mai ales în sezonul cald, tineri care îşi turează bolizii pe două roţi. Unii dintre ei au şi postat pe YouTube clipuri în care se laudă cu performanţele motocicletelor şi vitezele de rulare pe care le ating. Din păcate, viteza pe motocicletă se dovedeşte a fi un sport extrem de periculos, de multe ori şi din cauza şoferilor care nu dau prioritate şi celor care se deplasează pe două roţi.

 

Strada Armatei, preferată de cei care iubesc viteza

Strada Armatei, pe care s-au petrecut cele două accidente mortale, este preferată de cei care iubesc viteza deoarece este în linie dreaptă şi în stare bună. Adesea, pe această stradă, tinerii testează limitele motocicletelor.

Tânărul care a murit ieri urma să se căsătorească cu o fată cu care avea o relaţie. Acesta a lucrat ani de zile ca şofer pe autocare şi avea de câţiva ani pasiunea motociclismului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motociclist accidentat mortal într-o intersecţie, în apropiere de locul în care a mai murit un tânăr pe motocicletă.
 Vizualizări articol: 7831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Motociclist accidentat mortal într-o intersecţie, în apropiere de locul în care a mai murit un tânăr pe motocicletă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șalăul meu Curăță șalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvălește-l în făină, apoi așaza-l într-o tavă sau într-o cratiță și toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si pătrunjel tocat.Într-o cratiță pui una sau două... Citeşte