Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2015 - Anul XX, nr. 93 (5905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În luna mai

Evaluări naţionale pentru peste 20.000 de elevi suceveni, din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu doar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor trece prin emoţiile examenelor naţionale în anul 2015, ci şi colegii lor mai mici, din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, adică peste 20.000 de elevi din judeţul Suceava.

Evaluarea naţională la aceste clase s-a desfăşurat în premieră în 2014, cei mici fiind testaţi la matematică, limba română şi ştiinţele naturii.

Insp. Mariana Drumea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, a menţionat că „vor fi evaluaţi 5.560 de elevi din clasa a II-a, 7.750 din clasa a IV-a şi 7.470 din clasa a VI-a”.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, în acest an elevii vor fi testaţi în luna mai, iar primii care vor susţine examenele sunt cei de clasa a II-a, în perioada 18-22 mai, la limba română (scris şi citit) şi matematică.

Elevii de clasa a IV-a vor fi evaluaţi în perioada 26-28 mai, la română şi matematică, iar cei din clasa a VI-a vor trebui să se pregătească la disciplinele limbă şi comunicare şi matematică şi ştiinţe ale naturii, urmând să fie evaluaţi în intervalul 2-3 iunie. Evaluările durează 30 de minute la clasa a II-a şi 60 de minute la clasele a IV-a şi a VI-a, iar nivelul de dificultate va fi mediu. Rezultatele obţinute nu se trec în catalog şi nu sunt făcute publice, ci au rolul de a verifica stadiul competenţelor evaluate.

Ministerul Educaţiei doreşte ca prin intermediul acestor evaluări naţionale să poată urmări mai bine cum evoluează fiecare elev, dar şi dacă şi unde sunt probleme la nivel de şcoală, de clasă sau de elev. Prin intermediul acestor testări se va şti în ce măsură elevul şi-a însuşit elementele de bază specifice vârstei: scris, citit, socotit, insistându-se, ulterior, pe corectarea eventualelor deficienţe.

 

Pregătiri la clasă

Premergător testărilor, Inspectoratul Şcolar Suceava a transmis cadrelor didactice de la aceste clase să rezolve împreună cu elevii testele postate ca model pe site-ul Ministerului Educaţiei.Variantele de teste sunt formulate după programele şcolare pentru fiecare disciplină de studiu.

Cât priveşte desfăşurarea evaluării, în clasele în care se va susţine testarea nu vor fi camere video, elevii fiind supravegheaţi la clasele a II-a şi a IV-a de învăţătoare şi un cadru didactic din unitatea de învăţământ, iar la clasa a VI-a de două cadre didactice din şcoală. Elevii nu vor fi separaţi câte unul în bancă, însă testele vor fi pe mai multe numere, astfel încât să nu se poată copia.

Testele vor fi corectate în cadrul unităţilor de învăţământ de profesorii care predau în respectivele şcoli. Fiecare test este evaluat de două cadre didactice pentru fiecare disciplină în parte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaluări naţionale pentru peste 20.000 de elevi suceveni, din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.
 Vizualizări articol: 2572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Evaluări naţionale pentru peste 20.000 de elevi suceveni, din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șalăul meu Curăță șalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvălește-l în făină, apoi așaza-l într-o tavă sau într-o cratiță și toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si pătrunjel tocat.Într-o cratiță pui una sau două... Citeşte