Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2015 - Anul XX, nr. 81 (5893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Un poliţist care a condus beat şi a provocat un accident, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent principal de poliţie trimis în judecată sub acuzaţia că s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident rutier, pe care a încercat în primă fază să-l măsluiască, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la o pedeapsă de şase luni de închisoare cu suspendare. Magistraţii au mai stabilit ca inculpatului, Florin Cristi Tabarcea, să-i fie impus un termen de încercare de doi ani şi şase luni de zile, în care nu are voie să mai comită vreo infracţiune.  Decizia de ieri poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

 

Maşina condusă de poliţist s-a răsturnat. Soţia acestuia a suferit leziuni grave

Agentul principal Florin Cristi Tabarcea, care lucrează în prezent la Secţia de Poliţie Burdujeni, este judecat pentru un accident rutier petrecut în noaptea de 14 spre 15 ianuarie 2014.

Din ancheta derulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că agentul principal Tabarcea, pe atunci lucrător la poliţia din Dumbrăveni, aflat în timpul liber,  conducea un autoturism BMW, înmatriculat în Bulgaria, alături de el în maşină mai fiind soţia sa şi încă o tânără. Între Udeşti şi Vereşti conducătorul auto a pierdut controlul asupra volanului, iar maşina s-a răsturnat în afara drumului.  Cel mai grav rănită a fost soţia polițistului, care a fost transportată de urgenţă la spital, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale şi necesitând aproape o lună şi jumătate de îngrijiri medicale. 

Potrivit scenariului conturat de procurori, Florin Cristi Tabarcea a sunat la 112, a anunţat evenimentul, pentru a fi trimisă o ambulanţă la faţa locului, însă s-a prezentat sub un alt nume.

Ulterior, când au ajuns poliţiştii de la „Rutieră” de la faţa locului, agentul Tabarcea le-a spus că nu el a fost la volan, ci o altă persoană, despre care însă nu a putut oferi detalii. Povestea acestuia a fost demontată în scurt timp, inclusiv de colegii săi de la Poliţia Rutieră, care au ajuns la faţa locului.

 

Alcoolemie mare

În urma recoltării probelor de sânge a rezultat că poliţistul avea o concentraţie de 1,55 la mie, la prima probă, respectiv de 1,45 la mie, la cea de-a doua.

Cum soţia poliţistului nu a depus plângere penală pentru vătămare corporală din culpă, agentul principal a fost trimis în judecată doar pentru infracţiunea de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. De altfel, ulterior, pe parcursul anchetei, acesta a recunoscut că el a condus maşina.

Poliţistul Tabarcea a mai fost implicat în urmă cu câţiva ani într-un scandal, la Dumbrăveni, fiind acuzat de agresiune, însă a fost găsit nevinovat. Într-un alt caz, în 2009, acesta a fost victimă a infracţiunii de ultraj, fiind bătut de trei fraţi din Dumbrăveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poliţist care a condus beat şi a provocat un accident, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare.
 Vizualizări articol: 3117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un poliţist care a condus beat şi a provocat un accident, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine gaboree.. trimis de
( 8 apr 2015, 13:53:05
afara cu alcoolizatul asta din politie.......asta a rupt in doua barurile din burdujeni,se crede un  ☭  maro in burdujeni...afara cu el di politie
2.   Jigodie ordinara trimis de
( 8 apr 2015, 14:42:25
un amarat de taran care fura un sac de barabule ia 3 ani ....un jegos din asta ia cu suspendare....bravooo asta-i suceava

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Miel în sos de iaurt, ca la machidoni Suntem in cea de a doua zi a Saptamanii Mari, ce va incheia Postul Pastilor cu celebrarea Invierii lui Hristos. Se zice ca in Martea Seaca nu se munceste, pentru a nu ramane fara grane sau fara animale. Cei care mananca in aceasta zi graunte, de... Citeşte