Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2015 - Anul XX, nr. 81 (5893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Situaţia Primăriei Rădăuţi devine din ce în ce mai tulbure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţia Primăriei din Rădăuţi devine din ce în ce mai tulbure, cu atât mai mult cu cât în momentul de faţă nu se ştie cine va conduce acest municipiu de la sfârşitul acestei luni. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat că actualul secretar al municipiului Rădăuţi, Adrian Valentin Onciul, care a preluat o parte din atribuţiile de primar, va trebui să părăsească funcţia începând cu data de 27 aprilie 2015. Reamintim că Primăria din Rădăuţi se află într-o situaţie unică în ţară, după ce Curtea de Apel Suceava a respins săptămâna trecută, ca fiind nefondat, recursul declarat de Consiliul Local al acestui municipiu la dizolvarea deliberativului, astfel încât decizia a rămas definitivă. Având în vedere că primarul ales din Rădăuţi, Aurel Olărean, este închis la Penitenciarul din Gherla, iar odată cu dizolvarea Consiliului Local municipiul nu mai are nici viceprimar, conducerea oraşului este asigurată în momentul de faţă de secretarul primăriei.

Constantin Harasim a anunţat ieri că specialiştii din cadrul Serviciului Controlul legalităţii documentelor din Prefectura Suceava au stabilit că o dispoziţie pe care fostul viceprimar cu atribuţii de primar din Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a emis-o în data de 27 martie a.c. pentru prelungirea mandatului de secretar al lui Adrian Valentin Onciul cu încă şase luni nu este legală. Constantin Harasim a explicat că la data la care a semnat această dispoziţie, Tiberiu Maerean nu mai ocupa în mod legal funcţia de viceprimar al municipiului Rădăuţi, el fiind deja schimbat de Consiliul Local din acest post.

„Acest demers de a-i prelungi detaşarea domnului Onciul cu încă şase luni, după data de 26 aprilie 2015, nu este legal, pentru că dispoziţia a fost semnată de Tiberiu Maerean după ce şi-a pierdut calitatea de viceprimar”, a precizat Harasim. El a arătat că Prefectura a contestat la Tribunalul Suceava legalitatea dispoziţiei nr. 260/27 martie 2015 semnată de Tiberiu Maerean, documentul în sine fiind deja suspendat de drept.

Prefectul judeţului Suceava a ţinut să precizeze faptul că în condiţiile în care situaţia de la Rădăuţi este unică în ţară şi nu există prevederi în legislaţia în vigoare în baza cărora s-ar putea lua o decizie după expirarea mandatului actualului secretar al primăriei, Prefectura a solicitat clarificări şi soluţii în această problemă din partea Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. El a mai precizat că celor două ministere li s-a solicitat o opinie şi cu privire la atribuţiile pe care Prefectura Suceava le va avea în cazul Rădăuţi după ce primăria acestui municipiu nu va mai avea nici secretar. Constantin Harasim declara săptămâna trecută că după ce municipiul Rădăuţi a ajuns să fie condus de secretarul primăriei, acesta poate semna documentele necesare pentru plata salariilor şi a unor facturi, însă nu poate aproba cheltuieli sau să încheie contracte care ar avea nevoie de aprobarea unui Consiliu Local. De asemenea, până la expirarea mandatului, secretarul poate semna acte de stare civilă, însă nu va putea semna documente în domeniul urbanismului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Situaţia Primăriei Rădăuţi devine din ce în ce mai tulbure.
 Vizualizări articol: 3377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Situaţia Primăriei Rădăuţi devine din ce în ce mai tulbure5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uăi prefect nepriceput, trimis de
( 8 apr 2015, 11:29:39
UTC (uite ce:)
Puni o fantoșă cu trup de paie și minte de câlți ca să iscălească hârțoagele care-s imperioase bunului mers al cetății până prin 2016.
Căci în 2016 CANDIDEZ IO* la Primărie și am de gând să-i bat cu prosopul ud la koor pe toți candidații propuși de țarcurile politice, văpsite în toate culorile spectrului luminii albe, dară care sunt, în fapt, emanații ale luminii komuniste emanate de la răsăritul de doncolo de Buceac.

Apăi, nemaifiind cazul de discutat asupra adjudecării mandatului de edil-sef al Urbei Țâfnoșilor și Gomoșilor din Partea de Sus a Bukowinei de Gios, trebuie de amintit cam ce urmează după ungerea cu mir și întronizarea în jilțul de premar:

Apăi, ...thinking , ar fi cam așa: JAR cu J mare de la Kilogram.rolling on the floor

Adicătelea întâi și-ntâi o să-mi încadrez aparatul propriu al primarului cu fel de fel de consilieri, da tăți unul și unul, numa din tagma amicilor mei de pe feisbuc, cu care am făcut Clubul Vadanelor și al Sărăntocilor abuzați de Justiția, Administrația și Miliția din Rădăuți.
Apoi o să urmeze niște optimizări minore prin primărie, reprezentate de câteva „mici” schimbări: prima care pleacă din Prămărie e coada de la mătură iar reforma trece prin toate birourile, debaralele, holurile și subsolurile și se oprește la secretarul unității administrativ - teritoriale.

Apoi începe TREABA.
Foutai la kourul gol tot cu F mare de la Kilogram.
Ziua de lucru în primărie începe cu înviorarea, apoi cu revista de front la care tătă lumea prezintă unghiile tăiate, nasturii lustruiți, batista și cârpa de lustruit bocancii.
Apoi 2 ore e instrucție de front pe aleea din fața Primăriei.

Care-i cu musca pe căciulă să se-nvețe de pe amu să halească jeratic.

AM ZIS!devildevildevildevildevil

1.1  RE: Uăi prefect nepriceput, trimis de
( 8 apr 2015, 20:41:59
Asa, fi tare, in 2016 candidez si eu la Suceava, giga nu trebuie sa fi e mai mare de 50 lei pe iarna, la gardul termicii, asa spun suerspeceialistii.Orasul asta e furat angro prin contracte cu dedicatie pana la 30 de ani.
2.   Comentariu trimis de
( 8 apr 2015, 12:24:05
Buletin de Radauti ai ? ca nu stiu zau, daca ti or iscali cei de la Politia Muncipala la cat i ai batjocorit si incalcit itele pe acolo ..sa speram ca de la targ te tragi !!!
2.1  RE: Comentariu trimis de
( 8 apr 2015, 12:56:02
Matușcă, nu grăi prostii în S'tămâna mare, că-ți pierzi șansa la Mântuire.
Apăi în Legea 67 zâce clar la condiție: să ai domițiliul pe raza UAT în care candidezi.
Acuma oi face și Io* cum face orice moldovean de ajunge în Bucale și n-are giob din cauză la bolintin: o să cat o baborniță samariteancă ce o să-mi facă luarea în spațiu, pentru vro 50-75 de lei.

Apoi mai ieste condiție pentru candidatură independentă, anume să depui o listă de susținători egală cu 1% din numărul electorilor înscriși în liste. Apăi ăsta-i păr la ceas, atâta timp cât am văzut Io* un sondaj în care aproape 7% din respondenți au dat vot de blam cu avertisment la adresa tuturor catindaților propuși.
Deci 1% e ușor de adunat, iar în sondaje plec deja de la 7% în sus.

Apropo: vez că ț-am rezervat, în cadrul aparatului propriu al primarului, postul de consilier cu probleme de ordine publică și ofițer de legătură cu instituțiile juridice. Adică o să ai sarcina să coordonezi relația Primăriei cu Miliția, cu Parchetul de pe Lângă Lege și cu Judecăcătoria.
Așa o să ai și matali, matușcă, ocazia să-ți revezi „prietenii” dragi: pe alistar, pe chifani, pe roman, pe damu, pe chiochiu, pe cine vrai matali dintre bulangii ceia deerau de față când te-o bătut galan, ț-o strâmbat pricina și din victimă te-o scos ditamai infractoarea.
Ce zâci, te bagi?winking

p.s. când îți resignezi jobul de housekeeperă din Inglitera, să cumperi de aclo o drujbă Husqvarna profesională 3120 Xp, cu lanț Stihl original și lamă de 42 de inci (105 cm).
O să ai nevoie de ea în relația „profesională” cu cei nominalizați.
2.2  RE: Comentariu trimis de
( 8 apr 2015, 13:02:26
P.s. la Urbanism îi trag o păreche de cizme-n koor la derbedeul ceala de aclo și-n loc o pun șefă pe ... Elena Schipor, fimeia ceia amărâtă de i-o distrus tot galan sera și i-o luat pomântul cu hapca.
Ci zâci, îi bini așa?
2.3  RE: Comentariu trimis de
( 8 apr 2015, 22:08:56
nici nu ma gandesc...mi s lady de Inglitera de amu ....ca bine spui ..nici nu mai vreau sa aud ...zici ca am trait in teritoriul ocupat sub asuprire si acu m am liberat ....las o incolo de batalie ...nu se merita ...le plateste Dumnezeu la fiecare,,,mai devreme sau mai tarziu ....ia ti catrafusele si vino in Anglia ..traiesti din benefit si..nu te doare capul ...sa i doara pe cei care se indarjesc ptr functii , bani , politica ...
Multumesc oricum ptr propunere , voi tine cont cand vei ajunge primar !
2.4  RE: Comentariu trimis de
( 8 apr 2015, 22:33:40
Vin, matușcă, vin.
Da' stăi întâi să-l dezbrac de ținuta statului (nemeritată) pe Greuceanu Vaniușa - molodețul kaghebist de la 13 Miliție politică, să-i aduc pe cap lu' Lola Cicci di Tormenta XI o expertiză psihologică și apoi să-i zmulg vro juma de meleard de leuți vechi - daune, ca s-o învăț minte să mai fabrice dosare și să trimeată anapoda mascații la oamini rupț' în kur, c-un bec în lustră și o juma de sac de cartofi tăt averea lor.
După ce-mi îndeplinesc aceste MISIUNI ETICE, pun traista-n băț și mă duc în piszda mă-sii, numai să nu mai văd JEGUL ĂSTA DE ȚARĂ ÎMPUȚITĂ ȘI DE CÂCAT.

Da, mă gândii Io* la altă fază: am auzât că rușii primesc în armata lor și străini.
Apăi dacă tot n-am avut loc în JEGUL ĂSTA DE ȚARĂ DE CÂCAT ȘI ÎMPUȚITĂ să prinz un loc în Sistemul Național de Apărare Ordine Publică și Siguranță Națională, din cauza la tot felul de beizadele analfabete, netoți, netoate, tâmpiți, imbecili, Licențiați de ZIUA a Șaptea la Sfredelu Haret, Goldiș, Hyperion sau Dunărea din Aval, n-ar fi o questie să mă înrolez în Krasnaia Armia?
Uite așa, dacă o să se zburlească Putin la prostanii de Iohannis și Ponta, o să reușesc și Io* să pierd cetățenia română, DE CARE AM AJUNS SĂ-MI FIE RUȘINE. Motivul pierderii fiind ]nrolarea în armata unui stat cu care Rroemenica ÎMPUȚÂTĂ ȘI DE KÂCAT este în stare de conflict armat.

Mă mai gândesc Io* cum fack. Până-i rad pe gușații de la Rădăuți, poate duc un mandat de primar.
Apoi mă duc la Mati Rassia, ca să am de unde veni călare pe tancuri, să le foot dumnezăii mamei lor la restul bagabonților din țară.
Abia după aceea o să mă emigrez în Kingdomul Milostivei Reginuțe Lisbeth a Dooa.
Țâne-mi un loc de cazare pe Downing Street, că vine băiatul.
Mai am o țâră treabă prin ȚARA ASTA JEGOASĂ, ÎMPUȚÂTĂ și DE KÂCAT, ș-apoi vin.!
Parol, matușcă!
3.   Proceduri! trimis de
( 8 apr 2015, 21:00:16
Pentru fiecare groapa, pamantul se cara la marginea Sucevei. Se pune pietris tasat, beton armat si apoi asfalt. Unde se asfalteza se pune in mixtura pietris sau nisip cuartos. Papagalu` ala de la drumuri trebuia sa spuna ce e mai bun, incultura e meseria no. 1 din Ro.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Miel în sos de iaurt, ca la machidoni Suntem in cea de a doua zi a Saptamanii Mari, ce va incheia Postul Pastilor cu celebrarea Invierii lui Hristos. Se zice ca in Martea Seaca nu se munceste, pentru a nu ramane fara grane sau fara animale. Cei care mananca in aceasta zi graunte, de... Citeşte