Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2015 - Anul XX, nr. 81 (5893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Întâlnire de proiect pe tema medierii conflictelor din mediul educaţional, în Gijon, Spania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Spania, la Gijon, s-a desfăşurat în perioada 24-28 martie o nouă întâlnire de proiect din cadrul programului Grundtvig, cu tema „Medierea conflictelor pentru optimizarea comunicării în mediul educaţional, social şi cultural”, finanţat de Comisia Europeană, cu participarea reprezentanţilor din şase ţări partenere: România (Suceava), Spania, Bulgaria, Slovenia, Italia şi Turcia.

Potrivit insp. Tatiana Vântur, coordonatoarea proiectului, „scopul acestuia este reprezentat de dezvoltarea competenţelor de mediere prin schimburi de bune practici în vederea aplicării de metode şi tehnici necesare rezolvării conflictelor din mediul educaţional şi comunitar”.

Lawton School S.L Gijón, din Spania, prin coordonatorii activităţilor, a propus o agendă bogată de lucru care a vizat workshop-uri, întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor şi ai unor organizaţii, exemple de bune practici, vizitarea unor instituţii de învăţământ.

Necesitatea implementării proiectului a fost susţinută de Laura Pintilie, reprezentanta Asociaţiei părinţilor elevilor de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni ”Generaţii pentru generaţii”, şi Gabriela Scutaru, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Suceava, reprezentante ale instituţiilor iniţiatoare ale proiectului, acestea subliniind, în intervenţiile lor, importanţa formării abilităţilor copiilor de a convieţui cu ceilalţi în şcoală şi în societate.

Pe agenda activităţilor s-a regăsit şi prezentarea etapelor parcurse până în prezent, în cadrul proiectului, prezentare realizată de Lăcrămioara Ana Acatrinei Vasiliu, şi a aspectelor parcurse în întâlnirea de proiect precedentă, din Bulgaria, consemnată de Tatyana Vasileva. Activităţile culturale propuse de organizatori au inclus vizitarea complexului universitar Universidad Laboral – Ciudad de la Cultura şi a Muzeului tradiţiilor populare din regiunea Asturias, o incursiune culturală la Oviedo, capitala regiunii, contactul cu istoria şi cultura spaniolă. Totodată, participanţii la proiect au fost primiţi la Primăria municipiului Gijon, un oraş pe ţărmul Mării Cantabrice, gazda unor evenimente cultural-artistice de anvergură.

Delegaţia Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava a fost alcătuită din inspector şcolar general adjunct prof. Gabriela Scutaru, responsabil cu activitatea de monitorizare şi evaluare a activităţilor de formare din proiect, inspector şcolar pentru managementul resurselor umane prof. Alexandra Chirilă, profesor psihopedagog Daniela Vîrvara, de la Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava, şi inspector şcolar pentru educaţie permanentă prof. Tatiana Vîntur – coordonatorul proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire de proiect pe tema medierii conflictelor din mediul educaţional, în Gijon, Spania.
 Vizualizări articol: 1884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întâlnire de proiect pe tema medierii conflictelor din mediul educaţional, în Gijon, Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Miel în sos de iaurt, ca la machidoni Suntem in cea de a doua zi a Saptamanii Mari, ce va incheia Postul Pastilor cu celebrarea Invierii lui Hristos. Se zice ca in Martea Seaca nu se munceste, pentru a nu ramane fara grane sau fara animale. Cei care mananca in aceasta zi graunte, de... Citeşte