Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2015 - Anul XX, nr. 81 (5893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Pompierii şi poliţiştii au făcut o demonstraţie în faţa elevilor de la Şcoala „Bogdan Vodă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În a doua zi a programului ”Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, elevii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Vodă” din municipiul Rădăuţi au avut posibilitatea să vadă de aproape autospecialele de intervenţie, echipamentele şi mijloacele folosite de pompieri, să afle despre misiunile la care aceştia participă şi au asistat la demonstraţii efectuate cu tehnica folosită pentru stingerea incendiilor şi descarcerare, chiar în curtea şcolii lor. Totodată, salvatorii i-au învăţat pe copii cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă până la sosirea echipamentelor de intervenţie, măsurile în caz de incendiu, inundaţii, cutremur, sau la descoperirea de muniţie neexplodată.

După demonstraţia celor de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, elevii de la Şcoala „Bogdan Vodă” au aflat de la lucrătorii de la Poliţia Rădăuţi aspecte ce ţin de percepţia riscului violenţelor în mediul şcolar, factorii care generează sau întreţin comportamentele violente, atitudinea cadrelor didactice faţă de manifestările violente şi, nu în ultimul rând, implicarea poliţiei în prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli. Poliţiştii au discutat cu elevii problemele „găştilor de cartier”, ale violenţei domestice, tipologia victimei şi a infractorului, precum şi sancţiunile prevăzute de lege pentru diferite infracţiuni.

Directorul unităţii de învăţământ, profesorul Petru Nicuţă, a subliniat că „în cadrul orelor de dirigenţie/consiliere, cadrele didactice au organizat activităţi informative unde au fost explicate măsurile de prevenire, precum şi modul de comportare în cadrul unor situaţii de urgenţă, au fost efectuate exerciţii practice de evacuare şi demonstraţii de acordare a primului ajutor medical. Activităţile sunt deosebit de interesante pentru copii, dar şi pentru adulţi, pentru că <educăm pe cei adulţi prin copii> şi astfel vor şti mai multe despre situaţii de urgenţă, sperând mereu că orice informaţie furnizată poate însemna mai multe vieţi salvate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii şi poliţiştii au făcut o demonstraţie în faţa elevilor de la Şcoala „Bogdan Vodă”.
 Vizualizări articol: 1453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pompierii şi poliţiştii au făcut o demonstraţie în faţa elevilor de la Şcoala „Bogdan Vodă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Miel în sos de iaurt, ca la machidoni Suntem in cea de a doua zi a Saptamanii Mari, ce va incheia Postul Pastilor cu celebrarea Invierii lui Hristos. Se zice ca in Martea Seaca nu se munceste, pentru a nu ramane fara grane sau fara animale. Cei care mananca in aceasta zi graunte, de... Citeşte