Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2015 - Anul XX, nr. 79 (5891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Învierea Domnului

Mii de credincioşi catolici din judeţ au întâmpinat Paştele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bisericile catolice de pe tot cuprinsul judeţului Suceava au fost pline de credincioşi sâmbătă seară. Mii de oameni au luat lumină şi s-au rugat cu ocazia Învierii în cadrul unor ceremonii solemne.

La biserica romano-catolică din Suceava, la basilica minor din Cacica, dar şi la celelalte lăcaşuri de cult din localităţile unde trăiesc comunităţi catolice s-au organizat sfinte liturghii, iar credincioşii au cântat împreună cu preoţii „Cristos a Înviat!”.

Aşa cum spune tradiţia, oamenii au înconjurat bisericile unde s-au oficiat slujbe, au luat lumină şi s-au rugat pentru ca această sărbătoare importantă a creştinătăţii să poată fi celebrată în linişte şi pace.

De altfel, acesta a fost şi unul dintre mesajele pe care le-a transmis Papa Francisc, care a îndemnat la pace atât în Europa, cât şi în celelalte colţuri ale lumii lovite de blestemul războiului.

„Misterul pe care-l celebrăm an de an - patima, moartea şi învierea Domnului - ne face să trăim cel mai impresionant şi veşnic gest de iubire din partea Părintelui ceresc, dar şi din privinţa Fiului său preaiubit, Isus Cristos, mântuitorul nostru, în Duhul Sfânt, făcându-ne astfel părtaşi de infinita dragoste a Sfintei Treimi faţă de noi, oamenii. Chiar dacă uităm sau neglijăm un asemenea gest, el, Dumnezeul nostru - dives in misericordia - <bogat în milostivire>, cum l-a definit apostolul Paul, se îndreaptă necontenit spre noi şi ne arată iubirea şi milostivirea sa, făcându-ne părtaşi de dragostea sa dumnezeiască”, este mesajul pe care PS Gherghel, episcop de Iaşi, l-a transmis tuturor credincioşilor care zilele acestea sărbătoresc Paştele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de credincioşi catolici din judeţ au întâmpinat Paştele.
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Mii de credincioşi catolici din judeţ au întâmpinat Paştele5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei