Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2015 - Anul XX, nr. 79 (5891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Constanţă în performanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a încheiat luna americană de tenis pe suprafaţă dură, două turnee din imediata vecinătate a Slam-urilor. Bilanţul Simonei Halep este acelaşi cu bilanţul Serenei Williams: un titlu şi o semifinală. Ştiu, la Indian Wells, Serena n-a mai intrat pe teren, dar nu-mi propun să privesc statistica din punctul de vedere al unei rivalităţi între cele două, ci în ansamblul tenisului feminin actual. Nicio altă jucătoare din circuit nu se apropie măcar tangenţial de această constanţă la vârf. Doar alte două jucătoare se pot lăuda cu faze superioare la dubla Indian Wells/Miami: Carla Suarez-Navarro – sfert/finală şi Lisicki – semifinală/sfert. Şarapova? O optime şi-un tur 2! Iar altele, considerate rivale ale Simonei prin prisma vârstei, au fost jalnice. Tot o optime şi-un tur secund a reuşit şi Bouchard (încasând şi un 6-0!), în timp ce Muguruza şi Makarova n-au ajuns nici măcar în optimi!

Cele de mai sus ar trebui să ne ajute în două chestiuni. Mai întâi să nu mai dăm cu barda când Simona mai pierde câte un meci considerat uşor, pentru că protestăm împotriva legilor firii. Apoi, să apreciem cum se cuvine această „constanţă în performanţă”, să ne dăm seama că Simona, deşi nu are calităţile fizice ale altor tinere din circuit, este plămădită dintr-un alt aluat. Şi asta s-a văzut şi în semifinala de la Miami. S-a prezentat umăr lângă umăr cu Serena la linia de finiş: set-set şi 5-5! A fost nevoie ca liderul mondial să joace la nivel maxim pentru a răzbi în finală, acolo unde şi-a demolat adversara, lăsându-i doar două game-uri. Altă discuţie este despre ce ar trebui să facă Simona pentru a o învinge pe Serena. Păi aici îşi pot prinde urechile şi adevăraţii specialişti în tenis, nu numai noi, care ne dăm cu părerea. Poate că se va întâmpla de la sine, cu timpul, sau poate că pur şi simplu nu e necesar s-o bată pe Serena! În 10 ani, Federer nu l-a putut bate niciodată pe Nadal la Roland Garros, cu toate acestea a câştigat o dată Open-ul francez. În destuii ani de carieră pe care îi mai are Simona, oportunităţi vor fi, cu sau fără Serena pe parcurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constanţă în performanţă.
 Vizualizări articol: 1229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Constanţă în performanţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei