Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2015 - Anul XX, nr. 79 (5891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lecţie privind protejarea patrimoniului, predată de poliţişti liceenilor

Luni, 6 Aprilie 2015 (18:51:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Fundaţia Collegium XXI au organizat, luni, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, proiectul educaţional „Cunoaşte şi Protejează Patrimoniul Cultural Naţional”, în cadrul programului şcolar „Şcoala altfel”. Agentul-şef adjunct Cristi Pădurariu, lucrător specialist din cadrul IPJ Suceava la Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Naţional, le-a prezentat liceenilor măsuri educative în vederea creşterii gradului de sensibilizare şi conştientizare cu privire la datoria morală şi responsabilitatea civică a fiecărui membru al societăţii de a se implica personal în protejarea patrimoniului. La finalul prezentării, cadrele didactice şi elevii participanţi au primit individual diplome de participare şi materiale promoţionale puse la dispoziţie de Fundaţia Collegium XXI.Proiectul a urmărit să le ofere tinerilor informaţii privind tezaurul cultural naţional şi să accentueze consolidarea conştiinţei morale şi importanţa fiecărui individ în procesul de apărare a integrităţii valorilor culturale naţionale. Poliţistul a pus accent, în discuţia cu tinerii, şi pe faptele penale care constituie infracţiuni ce aduc atingere patrimoniului cultural naţional, respectiv recuperarea bunurilor de patrimoniu şi identificarea suspecţilor şi tragerea la răspundere a infractorilor.Poliţiştii au ales Colegiul de Artă în condiţiile în care toţi elevii participanţi studiază la orele de curs restaurarea bunurilor culturale mobile. Acţiunea de ieri s-a încheiat cu o deplasare la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Suceava, unde a fost vizitată expoziţia de bază.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lecţie privind protejarea patrimoniului, predată de poliţişti liceenilor.
 Vizualizări articol: 1779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lecţie privind protejarea patrimoniului, predată de poliţişti liceenilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei