Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2015 - Anul XX, nr. 79 (5891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Mânca-ţi-aş şmecheria ta!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă mai boscorodesc unii cititori, mai ales cei plătiţi să posteze, dar se pare că am mână bună cu această rubrică. Uite că încă unui client vechi de-al meu îi este împărtăşită taina sfintei pârnăi.

Mă refer la Radu Mazăre. La maimuţoiul care, dacă se culca cu o sută de muieri cu mintea de furnică, nu se lăsa până nu ni le arăta şi nouă! El se alătură unei lungi liste de inşi şi de inse, cărora le-am prorocit viitorul în dungi. Aşa că, dacă vi s-a pus pata pe cineva, veniţi la mine! Eu o să scriu o dată sau de mai multe ori despre el în această rubrică, şi sigur intră la puşcărie.

Tristă este mazărea constănţeană, când intră în borcan! Adio, tras prafuri pe nară! Adio, carnaval la Rio! Adio, surfing! Adio, cluburi ţâţoase! Adio, defilări pe podiumuri de modă, în costum de ofiţer nazist! Sper că anusul lui mazăre are talent de povestitor, ca să aştearnă peste ani pe hârtie picanteriile stăpânului din puşcărie.

Acum nişte ani, pe când eram student, l-am cunoscut pe un procuror care, ulterior, a ajuns în anturajul băsesc. S-a şi însurat cu una din fostele prezidenţiale, merit pentru care a şi fost trimis o vreme prin străinătăţuri. Alături de fosta, care a ajuns consul prin Franţa.

Ei bine, acest procuror tânăr tocmai cunoscuse personal mazărea de Constanţa, care avea o gagică la Iaşi. O gagică care – să vezi ce-nseamnă predestinarea – lucra tocmai la penitenciarul din această localitate. Procurorul era dat pe spate de aura mafiotă a mazării. Îi cita vorba acestuia preferată „Mânca-ţi-aş şmecheria ta!”

Într-o seară, mazărea i-a povestit procurorului cum a ajuns să domine oraşul de la malul mării. Imediat ce a fost uns primar, l-a luat pe fiecare consilier în parte şi l-a întrebat ce doreşte. Unul voia vacanţe în Bahamas, altul certificat de urbanism să-şi ridice un bloc unde nu era voie, altul să-i pună trei rude directori în aparatul de stat.

Leguma cu bască roşie le-a îndeplinit toate mofturile. Aşa a ajuns să stăpânească oraşul atâţia ani. Fiindcă mereu în consiliu a avut susţinere totală. De unde se vede că nici ăia de pe lângă ei nu-s nişte sfinţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mânca-ţi-aş şmecheria ta!.
 Vizualizări articol: 1654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Mânca-ţi-aş şmecheria ta!4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei