Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2015 - Anul XX, nr. 79 (5891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune reuşită

Flagrant cu hoţi prinşi în timp ce încercau să vândă poliţiştilor bunuri furate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din Botoşani au ajuns în arestul poliţiei judeţene Suceava după ce au furat bunuri de valoare de pe şantierul unei societăţi, iar ulterior au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă sculele sustrase unor poliţişti sub acoperire. Flagrantul a fost organizat în parcarea unui centru comercial din Botoşani, poliţiştii găsind în maşina suspecţilor şi bunuri provenite din alte furturi.

 

Au furat bunuri de peste 20.000 de lei, dintr-un container

Vinerea trecută, în jurul orei 7.50, Poliţia oraşului Salcea a fost sesizată telefonic de şeful de echipă al societăţii Con Bucovina Suceava, care a sesizat că de la punctul de lucru din satul Plopeni, oraşul Salcea, s-au furat mai multe bunuri. Poliţiştii au constatat că la respectivul punct de lucru se găseau două containere tip construcții modulare, unul pentru depozitare bunuri pentru efectuare lucrări de șantier, celălalt pentru echipamentul muncitorilor, precum și două utilaje, fără nici o formă de pază. În aceste condiţii, în noaptea de joi spre vineri, hoţii au forţat sistemele de închidere, iar din unul dintre containere au furat un generator electric, două aparate de sudură și un polizor unghiular, în valoare totală de peste 20.000 de lei.

 

Au venit cu portbagajul ticsit cu bunuri furate, la întâlnirea cu poliţiştii sub acoperire

Echipa operativă de la Poliţia oraşului Salcea a obţinut informaţii cu privire la o grupare de hoţi din Botoşani, care a fost semnalizată în zonă, astfel că au luat legătura cu Inspectoratul Judeţean Botoşani. A doua zi, sâmbătă, unul dintre suspecţi a fost căutat de un „client”, care s-a arătat interesat de mai multe bunuri. Locul de întâlnire ales pentru cumpărarea mărfii a fost parcarea Complexului Comercial Shopping Center din Botoşani.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a explicat cum a decurs acţiunea în flagrant: „Poliţiştii în ţinută civilă au intervenit în forţă şi au reușit identificarea şi reţinerea suspecţilor în parcarea unui centru comercial. Au fost identificate trei persoane, din care doar două, respectiv doi tineri, de 26 şi 19 ani, au comis fapta. În urma examinării autovehiculului cu care cei în cauză se deplasau, au fost identificate mai multe bunuri sustrase din sediul societății din Suceava, dar şi alte bunuri provenite din furturi comise pe raza judeţului Botoşani, acestea rămânând în atenţia colegilor de la IPJ Botoşani”.

 

Prejudiciul a fost recuperat integral

Cei doi suspecţi de furt reţinuţi de poliţişti sâmbătă se numesc Marius Crâşmariu, în vârstă de 26 de ani, respectiv Daniel Baciu, în vârstă de 18 ani, ambii din Botoşani. Cel puţin primul apare în mai multe dosare penale mai vechi, privind fapte de furt, dar şi un jaf. Anchetatorii mai au pe listă şi un al treilea suspect în cazul furtului de la Plopeni - Salcea, care este dat în urmărire.

Cei doi tineri din Botoşani au ajuns în arestul IPJ Suceava, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore.  La expirarea ordonanţei, cei doi au fost lăsaţi în libertate sub control judiciar.

În urma acţiunii de prindere în flagrant, poliţiştii de la Salcea au reuşit să recupereze întregul prejudiciu reclamat de societatea păgubită. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flagrant cu hoţi prinşi în timp ce încercau să vândă poliţiştilor bunuri furate.
 Vizualizări articol: 2116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flagrant cu hoţi prinşi în timp ce încercau să vândă poliţiştilor bunuri furate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei