Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2015 - Anul XX, nr. 79 (5891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie judecători

O mamă care şi-a omorât copilul a beneficiat de întreruperea pedepsei cu închisoarea pentru a putea aduce pe lume un alt bebeluş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 27 de ani a fost săltată de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Fălticeni la finele săptămânii trecute, dintr-o casă din Forăşti, acolo unde locuia împreună cu concubinul său, şi a fost dusă direct în Penitenciarul Botoşani. Asta pentru că pe numele său figura o dispoziţie de urmărire, după ce femeia nu s-a prezentat la Penitenciar, la termenul stabilit pentru reîncarcerarea sa, în urma unei condamnări pentru omor, victimă fiind propriul copil al femeii.

 

Mama ucigaşă şi-a aruncat copilul viu într-un canal. Trupul a fost găsit în staţia de epurare de la Fălticeni

Povestea Simonei Florentina Mărgineanu, cu domiciliul în Hârtop, este una realmente şocantă. În martie 2013, tânăra, pe atunci în vârstă de 25 de ani, a comis o faptă oribilă, pentru care a fost condamnată la 12 ani de închisoare.

Din ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care au întocmit rechizitoriul de trimitere în judecată, rezultă că în jurul datei de 17-18 martie 2013, tânăra a adus pe lume, singură, într-o casă dărăpănată de la marginea Fălticeniului, o fetiţă.  Femeia a pus nou-născutul într-o sacoşă din rafie, cu gândul de a-l abandona la maternitatea din Fălticeni.

A povestit că odată ajungă la maternitate i-a fost frică să-şi lase acolo copilul, pentru că erau prea multe persoane şi putea fi văzută. La scurt timp a luat o decizie criminală.

În drumul de întoarcere spre casa unde stătea în acea perioadă, s-a deplasat la un canal, a coborât pe o scară şi a lăsat în apă sacoşa în care se afla fetiţa nou-născută, după care a plecat spre domiciliu. Micuţa a fost dusă de ape până în staţia de epurare a municipiului Fălticeni. Ulterior, la necropsie, s-a stabilit că bebeluşul era viu în momentul în care a fost lăsat în canal şi a murit înecat.

Simona Florentina Mărgineanu a fost trimisă în judecată pentru omor calificat, fiind condamnată definitiv şi irevocabil la o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

 

Pe 8 martie, femeia trebuia să revină de bunăvoie la închisoare

În momentul în care a ajuns după gratii tânăra era deja însărcinată cu un alt copil. Aceasta era închisă în Penitenciarul de femei Târgşor din Prahova şi a cerut întreruperea pedepsei, pentru a putea naşte copilul. Instanţele din Prahova au admis cererea, femeia beneficiind de întreruperea executării pedepsei, începând din 25 iunie 2014. Ea avea termen ca pe 8 martie 2015 să se prezinte la Penitenciar, pentru a fi reîncarcerată.

Tânăra nu a respectat însă termenul, astfel că, din 10 martie a.c., a fost dată în urmărire la nivel naţional. A fost identificată vineri, 3 aprilie, la domiciliul noului concubin.

 

Femeia mai are încă patru copii pe care i-a abandonat

Înainte de a-şi ucide pruncul, în 2013, tânăra a mai avut alţi patru copii.

Din datele adunate de procurori rezultă că tânăra a întrerupt de foarte tânără relaţiile cu familia şi a început să întreţină relaţii intime cu persoane necunoscute. Până în 2013 a adus pe lume patru copii, însă la data comiterii omorului nici unul nu se mai afla în grija ei, fiind abandonaţi ori luaţi forţat de stat în plasament. Prima fetiţă a inculpatei este crescută de rude de-ale acesteia, a doua a fost dată în adopţie unei familii din Fălticeni, iar ceilalţi doi copii, doi băieţi de 5, respectiv 2 ani, au fost luaţi în grijă de reprezentanţii Protecţiei Copilului, după ce-au fost găsiţi flămânzi şi neîngrijiţi, într-o scară de bloc din Fălticeni.

Simona Florentina Mărgineanu a fost încarcerată deocamdată în Penitenciarul Botoşani, după care probabil va fi transferată din nou în  Penitenciarul de femei Târgşor din Prahova, unde va ispăşi şi restul de condamnare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mamă care şi-a omorât copilul a beneficiat de întreruperea pedepsei cu închisoarea pentru a putea aduce pe lume un alt bebeluş.
 Vizualizări articol: 3166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O mamă care şi-a omorât copilul a beneficiat de întreruperea pedepsei cu închisoarea pentru a putea aduce pe lume un alt bebeluş5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 6 apr 2015, 11:57:53
Cum naiba pentru asemenea monstri sa nu fii de acord cu pedeapsa cu moartea, care ar trebui reintrodusa si la noi?
Oare USA , cosiderata cea mai libertina si mai completa democratie , chiar nu stiu ce fac? La noi , dupa ce l-au ucis pe Ceausescu, repede au scos pedeapsa cu moartea , pentru ca erau siguri ca intr-o zi va veni si randul lor la judecata poporului roman!
2.   Trompe legate trimis de
( 6 apr 2015, 12:25:14
la genu asta de femeiar trebui legate trompele.sau orice fel de castrare feminina exista
3.   Comentariu trimis de
( 7 apr 2015, 11:35:28
Dadada..impuscati o !
Dar impuscati le si pe mamele care fac avorturi ...e aceasi crima ...mai grava chiar ...!
Se vede clar ca femeia nu i cu toate acasa ...Protectia sociala ce spune ? psihologi ceva ? nimic..cum ii dai drumul acasa fara supraveghere sa nasca al doilea copil ? Sa l nasca ...foarte bine ,,dar supravegheati o !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei