Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2015 - Anul XX, nr. 79 (5891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îndemn

Ioan Balan consideră că premierul Ponta trebuie să urmărească respectarea graficului de plăţi şi de lucrări la Aeroportul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, a declarat în cursul zilei de ieri că premierul Victor Ponta trebuie să se implice direct în respectarea plăţilor la proiectul de modernizare a Aeroportului Suceava şi în urmărirea respectării graficului accelerat de executare a lucrărilor. Ioan Balan consideră că dacă premierul Ponta nu va face aceste lucruri, nici al treilea termen de punere în funcţiune a aeroportului sucevean, la 1 august 2015, nu va putea fi respectat.

El s-a declarat îngrijorat de ritmul lucrărilor de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, cu atât mai mult cu cât această investiţie se face în colegiul său, şi a subliniat faptul că modernizarea aeroportului este un proiect important pentru dezvoltarea întregii zone.

Liderul PNL Suceava a spus că lucrările de modernizare la aeroport sunt tergiversate şi a atras atenţia că deja au fost depăşite două termene de dare în folosinţă a investiţiilor, noiembrie 2014 şi februarie 2015.

„Cel de-al treilea termen de dare în folosinţă, 1 august, este total nerealist pentru că după un an şi jumătate de la începerea lucrărilor ne aflăm abia la jumătatea investiţiei. Realitatea este că, de fapt, nu au fost decontate la timp de Guvern lucrările facturate, fiind pusă în dificultate financiară şi firma care execută proiectul”, a afirmat Ioan Balan. El a mai adăugat că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, trebuie să-i atragă atenţia premierului României cu privire la acest proiect. Balan a declarat că deşi 2015 nu este un an cu miză electorală, premierului ar trebui să i se reamintească de „originile sănătoase bucovinene”.

„Poate aşa îl sensibilizăm pe premier să urmărească îndeaproape şi graficul plăţilor, şi graficul lucrărilor”, a precizat Balan. Preşedintele liberalilor suceveni a amintit că Victor Ponta s-a lăudat că va sprijini judeţul Suceava, însă în cele din urmă premierul va rata, din funcţia de prim-ministru pe care o ocupă acum, inaugurarea proiectului de modernizare a aeroportului sucevean şi finalizarea şoselei de centură a Sucevei. Ioan Balan a spus că cele două proiecte înregistrează întârzieri mari. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan consideră că premierul Ponta trebuie să urmărească respectarea graficului de plăţi şi de lucrări la Aeroportul Suceava.
 Vizualizări articol: 2887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ioan Balan consideră că premierul Ponta trebuie să urmărească respectarea graficului de plăţi şi de lucrări la Aeroportul Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa stim ce vrem si cind trebuie! trimis de
( 6 apr 2015, 12:50:28


După toate discuţiile şi asigurările ministrului Transporturilor şi premierului Ponta, se pare, ca Aeroportul Sucevean va primi mai puţini bani decât cel din IASI sau cel din Bacău. Dacă masterplanul este adoptat în forma de acum, ar mai fi varianta sa ne adresăm Comisiei Europene.
2.   Cătălin Nechifor nu are putere! trimis de
( 6 apr 2015, 12:52:16
Cătălin Nechifor nu are putere de decizie! Ar vrea el sa realizeze cate ceva, dar este prea tacut si timorat ca nu va mai fi votat. PSD nu iubeste Suceava, deoarece mai sunt inca suparati pe Flutur. La urma urmelor, Ponta are oltenii si ardelenii sai pe care sa-i multumeasca. Da, ne meritam soarta, pentru ca ne-am nascut moldoveni. Ar trebui să ne adresăm Consiliului Europei deoarece suntem neglijati si acest tinut este mentinut in saracie. Unde-i curajul,

.
3.   Trebuie sa ne unim, pentru a ne fi bine! trimis de
( 6 apr 2015, 12:53:24
Trebuie sa ne unim, pentru a ne fi bine! Daca tot a demarat o intelegere intre conducatorii din Suceava si Bucuresti, trebuie de continuat, e un inceput promitator...
Argumente sunt multe, important este sa aveti curajul sa le prezentati.
Pentru dezvoltarea Regiunii de Nord, ar fi de dorit ca forurile raspunzatoare sa se implice fara rezerve. Este un moment crucial, daca nu este folosit corespunzator, consecintele vor fi de lunga durata.
Cine sa lupte pentru tinutul asta, daca nu voi. cei alesi cu atitea sperante de noi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei