Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2015 - Anul XX, nr. 69 (5881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie

Viceprimarul cu atribuţiile primarului de Rădăuţi, Tiberiu Epifanie Maerean, a fost exclus din PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viceprimarul care îndeplineşte şi calităţile primarului municipiului Rădăuţi, Tiberiu Epifanie Maerean, a fost exclus din partidul care l-a propulsat în această poziţie, condiţii în care va pierde calitatea de consilier local şi de viceprimar. Mai exact,Biroul Executiv al Partidului Social Democrat din Rădăuţi reunit în şedinţă extraordinară a decis, ieri seară, retragerea sprijinului politic şi excluderea sa din PSD. Pesediştii rădăuţeni au votat retragerea sprijinului politic cu scorul de 17 la 3, iar excluderea din partid cu 15 la 5, cu menţiunea că o persoană nu a votat în ambele cazuri, consilierul local Mirela Todorese.

 

Tătar: "Nu a reuşit decât să întreţină un climat tensionat, cu ameninţări la toate forurile"

Imediat după întrunirea de ieri seară, preşedintele Organizaţiei Municipale a Partidului Social Democrat Rădăuţi, Nistor Tătar, a declarat:  „Nu ştiu dacă e cea mai bună măsură. Domnul Maerean nu a respectat disciplina de partid, şi-a atacat colegii pe toate căile. Nu a făcut nimic în aceste şase luni de când partidul i-a oferit calitatea de viceprimar. Am stabilit, la momentul când a devenit viceprimar, să realizeze un proiect prin care să atragă fonduri pentru comunitatea rădăuţeană, proiect pe care să-l prezinte factorilor de decizie de la Bucureşti. Nu a făcut nimic, doar a acuzat pe toată lumea. A fost aşezat de partid în această funcţie cu bună credinţă, însă a înşelat aşteptările noastre. Personal am avut o discuţie cu dumnealui, în care i-am spus că are şansa să se reabiliteze, dar se pare că nu a înţeles nimic. Nu a reuşit decât să întreţină un climat tensionat, cu ameninţări la toate forurile. Domnul Maerean nu a înţeles că pe rădăuţeni nu-i interesează Codul Penal, ci o viaţă liniştită, într-o comunitate liniştită. Sper că odată cu excluderea sa din Consiliul Local şi din PSD lucrurile vor reveni la normal”. Întrebat cine îl va înlocui pe Maerean, Tătar s-a mărginit să declare: „Cât priveşte înlocuitorul său în calitatea de viceprimar, nu am luat încă o decizie, mâine (n.r. astăzi), înaintea şedinţei de Consiliu Local, vom stabili cine va prelua mandatul de viceprimar”.

Tătar a mai precizat că „în condiţiile în care Maerean va contesta măsura luată de PSD Rădăuţi, conform art.34 al.6 din Statutul PSD, până la soluţionarea contestaţiei, hotărârea îşi produce efectele”.

 

Maerean: "Lupta abia începe!"

De partea cealaltă, proaspătul exclus din PSD, Tiberiu Epifanie Maerean, a precizat: „Consider că ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r. ieri) este o victorie a oamenilor care nu au înţeles că prin gestul lor se asociază cu cei certaţi cu legea. Îmi pare rău pentru ei. Lupta abia începe!”. Pentru astăzi, la ora 14.30, a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local al municipiului Rădăuţi pentru schimbarea viceprimarului municipiului, în condiţiile în care cu exact o săptămână în urmă, aceiaşi consilieri locali au decis schimbarea lui Maerean şi, după circa 20 de minute, tot ei l-au reales.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul cu atribuţiile primarului de Rădăuţi, Tiberiu Epifanie Maerean, a fost exclus din PSD.
 Vizualizări articol: 2865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Viceprimarul cu atribuţiile primarului de Rădăuţi, Tiberiu Epifanie Maerean, a fost exclus din PSD5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aici BBC trimis de
(25 mar 2015, 11:08:34
Transmitem mesaje în limba bukowineană:

„... Blessent mon cœur: D'une langueur. Monotone”

Asta vra să-nsemne că Overlordul bokowinean abea e pe-ncepute.
Aveț răbdari!hurry up
Aste e!
the clock ticking...time out
the click tocking ... doh
2.   Breaking news trimis de
(25 mar 2015, 15:27:11
Maerean demis cu votul a 16 consilieri.
2 voturi împotrivă, o abținere.

La punctul din ordinea de zi referitor la alegerea unui nou viceprimar, grupul Consilierilor PNL nu va participa la vot.
propus din partea PSD - Traian Andronachi.
Maerean se autopropune.

Streaming live pe tele9[dot]ro
3.   Fum negru pe hornul mirobolantei Primării trimis de
(25 mar 2015, 15:34:32
rezultat vot.
Andronachi - 9 voturi
Maerean - 1 vot
Nule - 1 vot

Întrucât nu s-au întrunit majoritatea voturilor consilierilor în funcție, se trece la un nou tur de vot.
4.   Habemus prorex * trimis de
(25 mar 2015, 15:52:06
Andronachicool – 10 voturi
Maereanangry – 1 vot
Consilierii locali PNL, ca să-și omoare plictisul, au încins o partidă de darts cu ↑ ↑ ↑ săgeți liberale, având drept placă un JPEG 1600x1200 al fostului viceprimar.↑

-----
*roseroserose
Toată lumea ebig grin mulțamită șilove struck satiscăfütă de rezultatul alegerilor.
Concilierii locali se îndreaptă cătrecoffee un ceai nedansant, stipendiat debroken heart fostul vice. Pe holuri răsună din boxe (și din microfoanelechatterbox ascunse) inegalabilul hit al celor de la Queen: „The show must go on!”oh go on

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piftie de cocoș cu vin Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca "da", amintindu-va de reteta frantuzeasca de "coq au vin"... Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile... Citeşte