Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2015 - Anul XX, nr. 69 (5881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Acţiuni

Săptămâna Francofoniei la Şcoala Gimnazială Todireşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna Francofoniei, 16-20 martie, a fost marcată de elevii Şcolii Gimnaziale Todireşti prin mai multe activităţi la care au luat parte elevii de la cele patru şcoli ale comunei, profesorii de limba franceză din localitate întrecându-se cu elevii lor prin măiestrie şi creativitate. Directoarea Şcolii Gimnaziale Todireşti, profesoara de limbă franceză Lăcrămioara Cocîrlă, a declarat că „momentele artistice din cadrul activităţilor dedicate Săptămânii Francofoniei au adus pentru elevii noştri momente plăcute de destindere, dar şi un supliment de motivaţie pentru studiul limbii franceze: ei au exploatat un univers despre care cred că îl stăpânesc mai bine decât adulţii, în timp ce profesorii de limbă franceză au găsit în artă mijlocul de a se apropia de preocupările elevilor lor.”

La şcolile gimnaziale din satele Costâna şi Soloneţ, sub coordonarea profesoarei Anca Biliuţă, au fost desfăşurate următoarele activităţi: recital de cântece cu elevii claselor a IV-a, a VII-a şi a VIII-a (Şcoala Gimnazială “Vasile Bumbac” Costâna), prezentarea unui material informativ despre Francofonie în format PPT, concurs de cunoştinţe despre francofonie pe marginea materialelor prezentate (Costâna şi Soloneţ), concursul „La plus belle salle de classe” în cadrul căruia elevii claselor IV-VIII s-au întrecut prin inventivitate în decorarea sălilor de clasă în spirit francofon. Elevii care s-au remarcat prin frumuseţea decoraţiunilor, dar şi prin cunoştinţe despre francofonie au fost răsplătiţi cu diplome.

 

Elevi de la Todireşti, prezenţi la Festivalul judeţean „Soyons Francophones!”

Directoarea Lăcrămioara Cocîrlă a organizat o expoziţie de cărţi şi reviste în limba franceză pentru copii şi a îndrumat elevii în realizarea de postere şi desene dedicate Săptămânii Francofoniei, materiale cu care a decorat cabinetul de limbi moderne al Şcolii Gimnaziale Todireşti, şi a prezentat două documentare despre Paris şi sudul Franţei, intitulate „Voyage imaginaire en France”.

Recitalul de cântece în limba franceză prezentat de elevii claselor a V-a şi a VI-a de la Şcoala Gimnazială Todireşti cu acest prilej a fost un succes. Copiii au ridicat sala în picioare şi pe scena Centrului Cultural Local din Gura Humorului, în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului judeţean „Soyons Francophones!”, desfăşurat sâmbătă, 21 martie.

Tot în Săptămâna Francofoniei s-a desfăşurat o activitate din cadrul proiectului de parteneriat „Le français - toujours dans mon coeur”. Elevii Şcolii Gimnaziale Humoreni au venit însoţiţi de profesoara de limba franceză Mariana Cigoli şi diriginta lor, profesoara Irina Huţanu. Sub coordonarea profesoarei Mariana Cigoli, elevii de la Humoreni au prezentat un recital de cântece şi poezii în limba franceză. Marile personalităţi româneşti cunoscute în spaţiul francofon au fost descrise într-un material informativ în limba franceză. Elevii din Humoreni au oferit copiilor de la Todireşti, în semn de prietenie sub semnul Francofoniei, obiecte decorative din hârtie realizate în tehnica quilling.

 

Dezvoltarea interesului elevilor pentru limba, cultura şi civilizaţia franceză

Sub titlul „Joyeux francophones” şi elevii Şcolii Gimnaziale Părhăuţi, comuna Todireşti, atent îndrumaţi de profesoara Lucica Moroşan, au celebrat limba franceză derulând o serie de activităţi interesante. Dacă prima parte a programului a conturat un schimb informaţional interactiv, în care elevii au amintit câteva repere geografice, istorice şi culturale despre Franţa, realizând o hartă a ţării şi a unor obiective turistice importante, a doua parte a programului a fost de natură artistică. S-au desfăşurat concursuri de desene, cântece şi recitări în limba franceză. Pentru elevul câştigător s-a acordat, ca premiu, cartea „Micul prinţ” de Antoine de Saint-Exupéry, iar activitatea s-a încheiat cu ritmuri de dans pe melodia cântăreţei Alizée, „J'ai pas vingt ans”, aleasă de elevii şcolii.

Organizatorii Săptămânii Francofoniei la Şcoala Gimnazială Todoreşti au concluzionat că „prin aceste activităţi organizate am urmărit dezvoltarea interesului elevilor pentru limba, cultura şi civilizaţia franceză, precum şi o mai bună motivare a acestora pentru a învăţa cu plăcere limba franceză, ca ei să conştientizeze noţiunea de <francofonie> şi importanţa cunoaşterii acestei limbi de circulaţie internaţională.”   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna Francofoniei la Şcoala Gimnazială Todireşti.
 Vizualizări articol: 2049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Săptămâna Francofoniei la Şcoala Gimnazială Todireşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piftie de cocoș cu vin Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca "da", amintindu-va de reteta frantuzeasca de "coq au vin"... Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile... Citeşte