Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2015 - Anul XX, nr. 69 (5881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Turneu

Show de vis oferit sucevenilor de trupa Vunk şi invitaţii ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trupa Vunk a umplut sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava oferind luni, 23 martie, un show de vis intitulat "Înconjurul lumii", o producţie complexă, cu ecrane de proiecţie, lumini şi alte efecte speciale de scenă. Fiecare spectator a primit la intrarea în sala de spectacol câte o carte poştală şi un creion („instrument de îndeplinit vise”) cu care a scris datele personale, dar şi care este visul lor. Unul dintre visurile sucevenilor s-a împlinit luni seară. A fost visul fanilor de a se întâlni cu Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, cu ai săi colegi, cu muzica lor care te îmbie la visare. Înainte de a ajunge în sala de spectacol, unii fani s-au oprit la Vunk Shop-ul amenajat în holul Casei de Cultură, de unde au putut să-şi achiziţioneze tricouri, căni, magneţi de frigider, pixuri, dar şi CD-ul audio cu concertul acustic.

 

“La capătul lumii” cu Alexandra Uşurelu

Odată intraţi în „povestea” creată de Vunk, sucevenii au descoperit în cele aproape două ore şi jumătate de spectacol magia producţiei "Înconjurul lumii". Cornel Ilie a fost primul care a urcat pe scenă, şi-a salutat publicul şi a promis un concert original, „cu bune, cu rele”, „cu totul pe faţă”, un show de vis. După ce s-a retras în culise, în faţa publicului, pe scenă, alături de o parte dintre instrumentiştii trupei Vunk, a apărut o prezenţă agreabilă, o voce caldă, sensibilă, Alexandra Uşurelu. Tânăra interpretă a reuşit să vrăjească publicul cu vocea ei... până “La capătul lumii”, acesta fiind şi numele albumului semnat de artistă. Ea a dorit ca publicul să asculte poveştile din spatele cântecelor interpretate şi, împreună, să se simtă ca într-o mare familie „din sufragerie”, cum sugera decorul.

 

Piese de top, reorchestrate, cu alte ritmuri şi alt sound

După minirecitalul Alexandrei Uşurelu a fost rândul lui Cornel Ilie să intre pe scenă în uralele şi aplauzele sucevenilor. Alături de membrii Vunk, au urcat pe scenă „Muse Quartet”, trompetistul Dan Nicolau, percuţionistul Dan Incrosnatu, pianistul Bobby Stoica, iar la chitară s-a aflat şi Răzvan Ilie, fratele liderului Vunk, Cornel Ilie. Împreună au reuşit să ofere spectatorilor un show de excepţie, cu multă lumină, lasere, panouri luminoase. Pe fundalul scenei, publicul a descoperit imagini reprezentative din municipiul Suceava. Vunk i-a surprins pe suceveni cu hituri cunoscute, dar reorchestrate, reinterpretate, cu alte ritmuri şi alt sound, ceea ce a oferit prospeţime şi noutate. Nu au lipsit din concert piese precum “Numai la doi”, “Dau alarma”, “Nopţile trec (doar visele rămân)”, “Fiecare”, „Scapă-mă de ea”, „Pierderea lor”, „Aşa, şi”, „Pleacă”, „Prăjitură cu jeleu”, „Lacrimi de coniac”, dar şi o piesă pe care au cântat-o în premieră la Suceava, „Curat”, scrisă de Cornel Ilie, care se referă „la momente din viaţă în care îţi faci o introspecţie pentru a putea merge mai departe, într-o relaţie sau, pur şi simplu, în viaţă”.

Un mare succes la public a avut şi cea mai recentă piesă scoasă de Vunk, „Fă-mi cu mâna”, la care a participat toată sala, unii cu mâinile pe sus, alţii aplaudând, alţii dansând, creând o atmosferă de vis.

Surpriza acestui turneu a fost prezenţa Alexandrei Crişan, finalistă X Factor, care a interpretat o piesă împreună cu Cornel Ilie, „Ploaie fără nori”, şi o altă piesă solo, impresionând prin vocea ei deosebită.

 

Un dram de nebunie, într-un concert unic

Cornel Ilie le-a destăinuit fanilor din Suceava că anul trecut a petrecut sărbătorile de Paşti în Bucovina. A scris şi pe blog-ul personal că „Bucovina mi se pare printre primele trei cele mai frumoase zone din ţara noastră şi am vrut să văd care este tradiţia locurilor de sărbători. În Noaptea de Înviere am mers la Mănăstirea Dragomirna, dar timp de trei zile am vizitat cât am putut de mult prin jurul Sucevei”.

Cum fiecare concert este unic în felul său, după cum a declarat şi liderul trupei, şi cel de la Suceava a fost unic. De ce unic? Povesteşte cu umor chiar Cornel Ilie pe blog-ul său după concert: „Înainte de <Pleacă>, Bobby începe la pian intro-ul pe care trebuie să cânte şi Dan, la trompetă. Eu stau jos, în dreapta lui Dan şi în faţa tobei. Se întoarce spre mine şi îmi spune încet <Dă-mi mâna stângă>. <Ce, mă?>, îi răspund scoţându-mi casca, crezând că nu aud bine ce-mi spune. <Dă-mi, dom’le, mâna stângă şi lasă degetele moi>. Mă ridic şi mă aşez astfel încât degetele de la mâna stângă să apese pe pistoanele de la trompetă. Şi Dan începe să cânte apăsând peste degetele mele. Este exemplul acelui dram de nebunie al unui artist care îl face să aibă sclipiri geniale pe scenă. Am stat nemişcat lângă el cele două minute de teamă să nu îl încurc în timp ce cânta peste degetele mele, dar îmi venea să râd ca nebunu’. Sau ca un copil care a descoperit o jucărie nouă”.

După concert, zeci de fani i-au aşteptat pe membrii Vunk pentru sesiunea de autografe şi fotografii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Show de vis oferit sucevenilor de trupa Vunk şi invitaţii ei.
 Vizualizări articol: 1625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Show de vis oferit sucevenilor de trupa Vunk şi invitaţii ei4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piftie de cocoș cu vin Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca "da", amintindu-va de reteta frantuzeasca de "coq au vin"... Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile... Citeşte