Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2015 - Anul XX, nr. 69 (5881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Rezultate O elevă a Colegiului „Ştefan cel Mare” s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Bucureşti s-a desfăşurat, în perioada 14-16 martie, etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică, competiţie în cadrul căreia eleva Teodora Elena Solovan, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, a obţinut premiul al II-lea şi s-a calificat la faza internaţională a olimpiadei. Concursul va avea loc în perioada 20-24 iulie, în Bulgaria.

Eleva a fost pregătită de Carmen Bocăneţ şi Constantin Scutaru.

Lotul judeţului Suceava, de la etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică, a cuprins şase elevi, doi dintre aceştia obţinând menţiune - Robert Arotăriţei, de la Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, şi Anca Maria Broască, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Impresiile olimpicilor suceveni au fost culese de profesoara însoţitoare, Loredana Paşcan, de la Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava. Astfel, ceea ce a impresionat-o, cu precădere, pe Teodora Solovan a fost „experienţa de cunoaştere, subiectele interesante şi diversitatea participanţilor”, în vreme ce „devotamentul şi spiritul organizatoric al absolvenţilor Facultăţii de Litere” l-au impresionat pe Robert Arotăriţei. Anca Broască, aflată pentru prima oară în capitala ţării, afirmă că „Olimpiada de Lingvistică a fost o experienţă minunată, nu doar datorită lucrurilor noi descoperite odată cu rezolvarea subiectelor, cât mai ales graţie oamenilor noi cunoscuţi, uniţi prin tainele lingvisticii, dar şi Bucureştiului în sine, păstrat în amintiri frumoase şi de neuitat”.

Pentru toţi olimpicii suceveni, „participarea la Olimpiada Naţională de Lingvistică a fost una din cele mai frumoase experienţe trăite până acum la un concurs şcolar”, fiecare elev exprimându-şi recunoştinţa faţă de profesorii care i-au pregătit şi aprecierea pentru condiţiile excelente în care s-a desfăşurat competiţia.

 

Despre olimpiada de lingvistică

Lingvistica este o disciplină care nu se studiazăîn şcoală, iar olimpiada presupune rezolvarea unor cerinţe folosind datele lingvistice oferite, fără a cunoaşte însă limbile care apar în subiecte. Elevilor li se cere ca, prin analogii, să găsească reguli pe baza cărora se construiesc anumite aspecte din gramatica unei limbi. Mai exact, liceenii trebuie să traducă texte din limbi necunoscute, doar pe baza analogiilor care reies din informaţiile oferite în cerinţe.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava explică: „Olimpiada de Lingvistică este o competiţie de tip transdisciplinar (vizând conţinuturi şi competenţe aflate la interferenţa dintre lingvistică şi logică matematică) al cărei obiectiv fundamental îl constituie descoperirea şi înţelegerea algoritmului lingvistic în baza căruia se dezvoltă competenţa de comunicare lingvistică, indiferent de idiom”.

Subiectele de la Bucureşti au fost elaborate de profesori de la Facultatea de Lingvistică din cadrul Universităţii Bucureşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate O elevă a Colegiului „Ştefan cel Mare” s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.
 Vizualizări articol: 2104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Rezultate O elevă a Colegiului „Ştefan cel Mare” s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Lingvistică3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piftie de cocoș cu vin Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca "da", amintindu-va de reteta frantuzeasca de "coq au vin"... Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile... Citeşte