Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2015 - Anul XX, nr. 69 (5881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie definitivă

Criminal trimis 20 de ani la închisoare, după mai bine de 15 ani de când a ucis un om

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat judecat pentru un omor comis în 1999 şi-a aflat sentinţa definitivă abia ieri, când Curtea de Apel Suceava a stabilit că inculpatul, Mihai Gheorghe Ureche, trebuie să stea după gratii 20 de ani. Pentru aceeaşi crimă a mai fost judecat şi condamnat un al doilea autor, frate cu primul, Vasile Bidirel (fost Ureche). În cazul acestuia din urmă procesul s-a finalizat în luna mai a anului trecut. Vasile Bidirel, care a recunoscut comiterea omorului şi a colaborat cu anchetatorii, a fost condamnat la doar zece ani de închisoare cu executare, după ce prima instanţă, Tribunalul Suceava, stabilise că trebuie să stea 12 ani după gratii.

Cei doi inculpaţi au de achitat prin decizie judecătorească 20.000 de lei, daune morale, urmaşilor celui ucis în 1999.  

 

O poveste incredibilă, care ar putea fi oricând scenariu de film

Povestea din acest caz începe în 1999, când Sorin Constantin Badale, în vârstă de 42 de ani, din comuna Frumosu, a dispărut. Anchetatorii au crezut că acesta a fugit, întrucât pe numele său exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt. La vremea respectivă, au fost unele suspiciuni, existând voci care au relatat că bărbatul a fost bătut crunt de cumnaţii săi. Pentru că nu a fost găsit cadavrul şi nu au existat nici alte indicii de omor, cazul lui Badale a rămas în evidenţele poliţiei ca dispariţie neelucidată. Badale a rămas în evidenţe ca fugar, deşi era la doi metri sub pământ, până în 2012. 

Fiul celui dispărut, Nicolae Gabriel Badale, arestat preventiv într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism, a făcut o mărturisire şoc din spatele gratiilor. Nicolae Gabriel Badale, care în 1999 avea 7 ani, a relatat cum tatăl său a fost omorât în bătaie de fraţii mamei sale. El a povestit că tatăl său era agresiv şi îşi bătea soţia, iar cei doi cumnaţi l-au bătut până ce l-au omorât. Tânărul a indicat inclusiv locul în care a fost îngropat tatăl său, în grădina din spatele casei în care a locuit. Un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a demarat imediat o anchetă. A urmat verificarea sesizării la faţa locului, iar în grădina casei părăsite au fost găsite oseminte umane. S-a stabilit ulterior, după expertize genetice, antropologice şi medico-legale, că osemintele îi aparţin bărbatului dispărut în 1999 şi că acesta a murit în urma unui act criminal. Cei doi autori au fost trimişi în judecată, iar condamnările finale au venit în 2014, respectiv în 2015. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criminal trimis 20 de ani la închisoare, după mai bine de 15 ani de când a ucis un om.
 Vizualizări articol: 7604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 9 voturi
Criminal trimis 20 de ani la închisoare, după mai bine de 15 ani de când a ucis un om4.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sos trimis de
(25 mar 2015, 21:08:47
Acum 32 de ani tatal meu a fost batut cu salbaticie de membrii ai clanului rascol din mun campulung mold pe scarile liceului de constructiiclung mold in timp ce participa la servirea mesei de seara de catre elevii liceului. lOVITURILE IAU PRODUS LEZIUNI SERIOASE ALE CUTIEI CRANIENE CARE AU DUS LA PARALIZIE SI MOARTE DUPAAPROAPE 8 ANI DE SUFERINTA. cRIMINALUL PE NUME rASCOL SE PLIMBA BINE MERSI IN LIBERTATE INTRE TIMPA AVUT SI COPIII ,DINTRE CARE O FATA CARE A AVUT O FATA CARE A FOST OMORATA CU SALBATICIE ACUM 1 AN CU 4O DE LOVITURI DE CUTIT .aTI SCRIS SI DVS DESPRE ASTA.poATE MA SPRIJINITI IN DEMERSURILE DE A PUTEA SA -I LEGE PE ACESTI CRIMINALI. va mutumesc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piftie de cocoș cu vin Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca "da", amintindu-va de reteta frantuzeasca de "coq au vin"... Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile... Citeşte