Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2015 - Anul XX, nr. 69 (5881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drama unor părinţi

Familia care s-a judecat cu Primăria Gura Humorului după ce şi-a pierdut copilul într-un tragic accident acuză şi sistemul medical

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Familia din Gura Humorului care a pierdut acum aproape cinci ani de zile un copil în vârstă de 13 ani într-un tragic accident petrecut pe un teren de sport al primăriei locale acuză, după finalizarea procesului cu Primăria Gura Humorului, că băiatul lor a pierdut o şansă în plus la viaţă din cauza modului în care a acţionat sistemul medical de urgenţă.

Liliana Tîrnovan, femeia care şi-a pierdut copilul în 2010, a ţinut să vină cu precizări suplimentare, prin care să descrie drama cumplită prin care a trecut.

 

Doi ani de închisoare cu suspendare şi despăgubiri de 100.000 de euro

După cum am arătat într-un material publicat în ediţia de ieri a ziarului nostru, Curtea de Apel Suceava a dat o sentinţă finală în cazul de ucidere din culpă petrecut în vara anului 2010 pe un teren de sport din Gura Humorului, unde o poartă metalică a căzut peste un copil în vârstă de 13 ani, care ulterior a decedat. Inculpat în acest dosar a fost un angajat al Primăriei oraşului Gura Humorului, Constantin Prostire, care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.  De asemenea, magistraţii au decis definitiv că părinţii copilului trebuie să primească daune morale de 400.000 de lei (4 miliarde de lei vechi), plus încă 30.000 de lei daune materiale. Banii trebuie plătiţi de inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente, Primăria Oraşului Gura Humorului. În esenţă, procurorii au stabilit că terenul de sport al primăriei nu a fost îngrădit deşi încă era în şantier, cauză care a dus la o adevărată tragedie. Copilul s-a prins de bara de sus a unei porţi, iar sistemul de prindere a acesteia a cedat. Poarta metalică a căzut peste copil, provocându-i leziuni cumplite la nivelul capului.

 

Părinţii sunt revoltaţi de cum a intervenit personalul medical de la Gura Humorului

Liliana Tîrnovan a ţinut să infirme în primul rând informaţia prezentată de toată mass-media imediat după accident, cum că băiatul a fost transferat de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, cu un elicopter. Acel elicopter care urma să preia copilul nu a mai ajuns la Gura Humorului.

„După ce s-a sunat la 112, ambulanţa a ajuns la faţa locului după 42-43 de minute, au fost mai mulţi  martori care pot să confirme. Deşi băiatul era în stare foarte gravă, echipajul care a venit nu era nici echipat corespunzător şi nici pregătit să intervină”, a declarat Liliana Tîrnovan. Ea a mai acuzat că medicul de gardă care era de serviciu la Spitalul din Gura Humorului în fatidica zi de 5 iulie 2010 „a stat cu mâinile în buzunar”.

„La Gura Humorului nu s-a făcut absolut nimic pentru fiul meu, doar s-au dat telefoane pentru a fi preluat”, acuză mama îndurerată.

 

Coşmarul a continuat până la Paşcani

Aceasta a mai precizat că băiatul a fost urcat într-o ambulanţă de la Gura Humorului, cu care a fost dus, cu 70 de km/h, până la Paşcani, spre disperarea sa şi a soţului ei.

„Abia de la Paşcani, când copilul a fost preluat de o ambulanţă SMURD, venită de la Iaşi şi echipată corespunzător, am văzut personal medical care a încercat să ajute copilul. Abia de acolo pot să spun că s-a făcut ceva pentru viaţa băiatului meu”, a declarat Liliana Tîrnovan. Ea a precizat că toate aceste detalii au fost declarate în scris anchetatorilor, după tragedie, fără însă a se găsi vreun vinovat, în afară de responsabilul de teren care a fost trimis în judecată.

Aceasta a mai spus că acum, după finalizarea procesului cu Primăria Gura Humorului, ia în calcul posibilitatea de a reveni cu o plângere cu privire la cum a acţionat personalul medical de la Gura Humorului în ziua de 5 iulie 2010. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia care s-a judecat cu Primăria Gura Humorului după ce şi-a pierdut copilul într-un tragic accident acuză şi sistemul medical.
 Vizualizări articol: 2524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Familia care s-a judecat cu Primăria Gura Humorului după ce şi-a pierdut copilul într-un tragic accident acuză şi sistemul medical5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Regretabil trimis de
(25 mar 2015, 11:52:10
Extrem de regretabil ceea ce s-a intamplat...a murit un copil si iti plange inima si sufletul cand te gandesti ca esti parinte si cat de mult te doare sa pateasca ceva urmasul tau...pe de alta parte pun si eu o mica intrebare: da parintii baiatului oare nu au nici un fel de responsabilitate in acest caz? Ca cei care au fost stabiliti de instanta vinovati vor plati cu varf si indesat, atat penal cat si material...doar intreb...
2.   Comentariu trimis de
(25 mar 2015, 13:17:35
O tragedie fara margini pentru familia copilului , dar ce responsabilitate sa aiba parintii in acest caz ? copilul avea 13 ani , nu 5 sau 9 , iar locul unde s-a intamplat accidentul era un teren de sport , iar copilul a vrut sa faca sport , la fel ar fi facut si ai mei.

Nu pot sa cred ca orasul GH nu are o statie SMURD avand in vedere ca pe partie , la bazinele de inot , si la celelalte activitati turistice se pot intampla oricand accidente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piftie de cocoș cu vin Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca "da", amintindu-va de reteta frantuzeasca de "coq au vin"... Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile... Citeşte