Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2015 - Anul XX, nr. 69 (5881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Problemă

Trageri limitate în poligonul de la Mihoveni, pentru că şoseaua de centură este în bătaia puştii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Exerciţiile de tragere din poligonul de la Mihoveni - Şcheia al Jandarmeriei Suceava au fost limitate din ziua în care tronsonul III al şoselei de centură a municipiului Suceava a fost deschis traficului rutier, din cauză că şoseaua se poate afla în raza de tragere în cazul armelor performante, tip pistol mitralieră. Aşa se face că în poligonul în care se antrenează poliţiştii sau jandarmii, inclusiv cei de la structurile de intervenţie rapidă, se mai poate trage în momentul de faţă doar cu pistoale.   

Maiorul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, a explicat: „Activitatea de pregătire care presupune trageri cu armamentul a fost modificată, în sensul că se trage numai cu pistoale de calibrul 7,65 mm sau 9 mm”. El a explicat că aceste pistoale, Carpaţi şi Makarov, au o rază de tragere de 1.000, maximum 1.500 de metri. În schimb pistoalele tip mitralieră au o rază de tragere de până la 3.000 de metri.

„O comisie întrunită la nivelul unităţii analizează riscurile folosirii armamentului cu o bătaie mai lungă, precum şi identificarea unor soluţii de utilizare a poligonului în condiţii de siguranţă, pentru toate categoriile de arme”, a mai punctat Bogdan Cornaci. Concret, se va încerca ridicarea unei construcţii suplimentare, în câmpul de tragere, pentru a se elimina orice risc în privinţa traficului de pe şoseaua de centură.

Reprezentantul Jandarmeriei Suceava a explicat că la orice tragere se face în orice condiţii o asigurare a câmpului aflat în bătaia puştii, pentru a nu circula pe acolo nici o persoană, iar măsura limitării tragerilor a fost luată imediat, pentru a se preveni orice risc. 

Deocamdată, pentru şedinţele de tragere cu armele tip mitralieră există varianta folosirii poligonului de la Şoldăneşti - Fălticeni, aparţinând şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

Varianta închiderii poligonului de la Mihoveni nu este luată în calcul, baza de pregătire fiind una vastă. Cel mai pesimist scenariu este acela ca tragerile să rămână limitate.

În poligonul de la Mihoveni s-au desfăşurat în ultimii ani două finale naţionale la competiţiile de TIR ale celor mai buni trăgători din structurile Ministerului Afacerilor Interne. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trageri limitate în poligonul de la Mihoveni, pentru că şoseaua de centură este în bătaia puştii.
 Vizualizări articol: 2342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Trageri limitate în poligonul de la Mihoveni, pentru că şoseaua de centură este în bătaia puştii1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 mar 2015, 19:07:18
Mare lucru , trebuie sa ai 17 facultati si 5 mastere ca sa stii ce trebuie facut: peste tot in lume unde sunt poligoane se construieste in spatele poligonului un zid de beton armat iar in fata zidului , ptr. a nu ricosa gloantele se face un ,,zid ,, artificial de pamant, cu grosime de cativa metri , in functie de armamentul folosit.

Cred ca adevarata problema e de fapt alta, o fi pus cineva influent ochii pe acea zona si .....trebuie desfiintat poligonul , ca ,,nu este conform cu normele UE,,.....):
2.   Straniu! trimis de
(25 mar 2015, 19:23:29
Oare pentru a se modifica AXUL POLIGONULUI, trebuie obținute avize de la pompieri, salvare, gropar, Comisia pentru cultură, Hotărâre de guvern, Aviz de la Briusel, bașca vreo bulă papală de binecuvântare?
'Au nu cumva pofticioșilor deuteronomici ai terenurilor de mocăială le amușină perspectiva apetisantă a unui trageri cu TUNUL pe întreaga suprafață a poligonului?thinking

p.s. pentru redactorul articolului, o lămurire kostenlos: questia aceea periculoasă despre care se face vorovire nu este PISTOL DE TIP MITRALIERĂ, ci este chiar PISTOL-MITRALIERĂ.
Diferența semantică o deslușesc doar cei mai betrâni, care au fost dești betrâne prin poligoanele patriei. Că doară de asta îi spunea „peme” și nicidecum „pedetipme”
Și măcar de dragul îndeplinirii misiunii de informare a publicului, s-ar fi putut da click pe wiki, de unde se putea fala că:
- 1000 de metri este distanța de tragere eficace - după înălțător
- până la 1500 de metri, glonțul are efect omorâtor
- 3000 de metri este bătaia MAXIMĂ a glonțului.
Peace sign!peace sign

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piftie de cocoș cu vin Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca "da", amintindu-va de reteta frantuzeasca de "coq au vin"... Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile... Citeşte