Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2015 - Anul XX, nr. 64 (5876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie limită

Un elev de clasa I, reclamat până la minister pentru comportament violent, acuzat de o nouă agresiune asupra unei colege

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiţă în vârstă de 7 ani, elevă în clasa I la o şcoală primară din Vama, a ajuns la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, marţi seară, după ce a fost împinsă de un coleg de clasă şi a căzut, suferind leziuni la un picior. Agresiunea în sine nu a fost una gravă, însă cazul este unul mai complicat decât pare la prima vedere. Copilul care ar fi împins-o pe fată, deşi elev de clasa I, a fost reclamat în mai multe rânduri de mare parte dintre părinţii colegilor săi, pentru că ar fi agresiv şi ar constitui un adevărat pericol pentru ceilalţi elevi.

 

Incidentul de acum două zile

Marţi seară, în jurul orei 19.30, agenţii Postului de Poliţie Vama au fost sesizaţi de Gabriel I., care a reclamat că fiica sa în vârstă de 7 ani, elevă în clasa I la Şcoala cu Clasele I-IV „Iorgu G. Toma”, a fost împinsă de un coleg în timp ce se afla în curtea şcolii, în pauza dintre ore, iar în urma căzăturii s-a lovit la piciorul drept. Reclamantul şi-a dus fiica la spital, pentru un consult de specialitate. În urma investigaţiilor medicale, minora a fost diagnosticată cu contuzie genunchi drept și excoriație regiune rotuliană.

Bărbatul a mai declarat că fata a fost împinsă de un coleg de clasă care a mai făcut în trecut probleme.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea loviri şi alte violenţe şi continuă ancheta.

 

Copilul care şi-a împins colega, acuzat de fapte foarte grave

Anterior acestui incident, acelaşi copil (R.M.) a fost reclamat tuturor forurilor responsabile din învăţământul românesc, de la conducerea şcolii până la ministerul de resort. Acuzaţiile aduse de grupul de părinţi sunt şocante şi merg de la limbaj vulgar extrem, adresat copiilor şi cadrelor didactice deopotrivă, până la ameninţări repetate cu mutilarea sau moartea, lovituri, izbirea copiilor de pereţi sau scări, distrugerea bunurilor elevilor şi a perdelelor din clasă.

”Vă rog să înţelegeţi, noi nu reclamăm ceva degeaba. Acolo chiar există un pericol iminent. Nu există zi să nu apară un incident violent şi nu e normal ca într-o ţară europeană să îţi trimiţi copilul la şcoală mereu cu teama că el va fi următoarea victimă şi că poate veni cu ochii scoşi, la propriu”, s-a revoltat unul dintre părinţi.

 

Directorul şcolii din Vama spune că nu este cert cine a împins-o pe fată 

Conducerea şcolii din Vama nu neagă problemele de comportament ale elevului, însă este de părere că părinţii au tendinţa clară de exagerare.

Directorul şcolii din Vama, profesorul Gheorghe Boca, a evitat să se pronunţe împotriva minorului acuzat de agresiune.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu cadre didactice care se aflau în zonă a fost vorba de o joacă între copii, un accident nefericit. Nu vreau totuşi să mă pronunţ, nu am certitudinea că cel care ar fi împins-o pe fată este acelaşi copil, reclamat şi în trecut de părinţi”, a declarat Gheorghe Boca.

Cazul de la Vama nu este singular, în Monitorul de Suceava fiind semnalate mai multe probleme de acest gen, cu elevi agresivi faţă de colegi. În cele mai multe cazuri, elevii au rămas în aceleaşi clase, medicii psihologi recomandând ca aceştia să nu fie excluşi din mediul şcolar, ci să se încerce integrarea lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev de clasa I, reclamat până la minister pentru comportament violent, acuzat de o nouă agresiune asupra unei colege.
 Vizualizări articol: 4592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Un elev de clasa I, reclamat până la minister pentru comportament violent, acuzat de o nouă agresiune asupra unei colege4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incercati cu cianura trimis de
(19 mar 2015, 11:12:55
Bai vamenilor, eu stiam ca sunteti gusati, dar ca si pros.ti, nu credeam. Pai va tufe pe voi un rahat de 7 ani? Nu stiati ca bataia e rupta din rai? Prindeti-l odata pe puradel cand e singur si nu va verde nimeni, rupeti-i urechile si mainile si o sa vedeti cum se linisteste. Nu asteptati sa va faca ministerul dreptate, caci miticii au alta treaba, acum sunt ocupati cu furatul.
2.   Comentariu trimis de
(19 mar 2015, 11:33:26
Probabil asa ai fost crescut tu, cu bataie, si probabil asa educatie aplici si tu copiilor tai, daca evolutia ti-a permis sa procreezi. Ar trebui data o lege prin care retardatilor sa li se interzica sa aiba copii.Ddar analizand limbajul de mahala, probabil nu ai mai mult de 25 de ani si inca iti freci timpul prin dughene cu altii de teapa ta! Felicitari!
3.   Hai sictir trimis de
(19 mar 2015, 13:04:45
Bai moderator, esti prea prost ca sa meriti un raspuns. Dar, totusi, sa-ti spun ceva: sa te vad peste cativa ani, cand vagabondul va creste mai mare si-ti va da in cap, daca ai sa mai mananci pacat. Si n-ar strica sa te speli pe dinti, ca putzi a pacat de la o posta. Asa ca... alupigus, fraiere. Nu te mai deranja sa-mi replici, ca ma sterg cu ea la tur.
3.1  RE: Hai sictir trimis de
(19 mar 2015, 14:26:05
sa traiesti ca ine ai zis la sfarsit
4.   Comentariu trimis de
(19 mar 2015, 15:06:01
daca i sar fi antamplat la fata mea ias fi rupt amandoua picioare progeniturii . asa ca fati datoria de parinte si nu te mai plange nimanui ca an tara asta iesti pe cont propriu daca nu stiai e timpu sa afli .
4.1  RE: Comentariu trimis de
(20 mar 2015, 10:07:41
intai invata sa scrii corect romaneste si apoi ameninta cu bataia un copil de 7 ani ....fata ta deja e batuta de soarta cu un parinte analfabet in martie 2015 !!!
Copilul ala de 7 ani era la scoala ,nu ?
Legea in acest caz ,PROFESORII n o respecta !!! unde sunt profesorii raspunzatori de siguranta copilului ?
Ce fac profesorii cand acel copil snopeste in bataie tot ce intalneste in cale ?
sunteti voi ( parinti , profesori ....dar mai ales redactorii acestei fituici ieftine ) RETARDATI sau nu pricep eu cum functioneaza sistemul acum ?
CE castigi Avram din articolul asta ? Publici tot ce ti telefoneaza babele de la sate ? Fara discernamant ? nu cred ..castigi tu ceva ...acolo este clar io razbunare a mamei unui copil pe mama celuilalt copil...
orice idiot in tara asta stie ca un copil de 7 ani nu are discernamant si nimeni nu are dreptul sa i faca public comportamentul , situatia scolara ..NIMENI !!! nici parintii lui ....ati innebunit ? nu mai aveti pe cine sa va razbunati ? pe copiii de 7 ani ?
4.2  RE: Comentariu trimis de
(20 mar 2015, 10:13:13
Rusine sa va fie !!! legea si parchetul ar trebui sa se autosesizeze...voi sesiza expres Parchetul de zona in acest caz ..n am nici o legatura cu acest caz ..dar mi se pare monstruos ceea ce se intampla cu practica acestui ziar de a abuza si a ataca un copil de 7 ani ..poate fi definitoriu de traumatizant ptr acest copil ....cum va permiteti ?! data trecuta ati numit copilul chiar ...acu nu l mai numiti ...va temeti ..dar in schimb stiti sa va faceti persuasivi si insistenti ...cine cunoaste ....nu ? cum e posibil sa se intample asta intr o tara europeana ? Copiii aia n au parinti ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei