Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2015 - Anul XX, nr. 64 (5876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

Un sucevean dă primăria în judecată pentru că îi refuză eliberarea unui certificat fiscal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean intenţionează să acţioneze în judecată Primăria Suceava pentru refuzul de a-i elibera un certificat fiscal pentru firma sa, pe motiv că administratorul firmei are amenzi de circulaţie neplătite. Constantin Niga este administratorul unei firme de transport, Micotrans SRL Suceava. El ne-a spus că de curând a vândut o remorcă unui cetăţean din alt judeţ şi pentru ca acesta să o poată înmatricula, are nevoie de un certificat fiscal pentru bunul cumpărat.

”Am mers la Primăria Suceava şi am făcut cerere, în data de 18 februarie a.c., pentru eliberarea acestui certificat. Menţionez că impozitul este plătit la zi, inclusiv pe primele două luni ale anului. De la ghişeu mi s-a spus că nu mi se eliberează certificatul pe remorca înregistrată pe firmă pentru că eu, ca persoană fizică, am amenzi de circulaţie neplătite”, ne-a declarat Constantin Niga.

Amenzile pe care le are sunt, potrivit acestuia, de 200 de milioane de lei vechi. În faţa refuzului funcţionarului de la ghişeu, Niga spune că s-a adresat viceprimarului Lucian Harşovschi, care i-a comunicat că nu este de competenţa sa şi l-a îndrumat către primarul Ion Lungu. ”Am fost în audienţă la domnul primar şi i-am cerut să-mi răspundă în scris că refuză să-mi elibereze certificatul fiscal. Mi-a răspuns să-l dau în judecată. Asta şi intenţionez să fac, dar vreau să-mi scrie negru pe alb primăria că nu-mi dă certificatul”, ne-a spus Constantin Niga.

 

Nici după o lună primăria nu i-a comunicat în scris lui Constantin Niga refuzul de a-i da certificatul fiscal

El a mai precizat că o parte dintre amenzile de circulaţie sunt din anii 1994-1996, iar pe altele le-a contestat în instanţă şi sunt în diverse faze de judecată. Ceea ce nu înţelege el este ce treabă au amenzile lui de circulaţie cu eliberarea unui certificat fiscal pentru un bun al unei firme care nu are datorii la bugetul local.

Conform art. 113 din Codul de Procedură Fiscală, certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării şi poate fi utilizat de contribuabil pe toată perioada lunii în care se emite. Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale de plată datorate autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, inclusiv sumele reprezentând amenzi existente în evidenţa organului fiscal. Dacă în acest caz contribuabilul este persoană juridică, iar firma lui Constantin Niga nu are înregistrate amenzi neplătite, este relativ greu de motivat refuzul Primăriei Suceava. Acest lucru trebuie însă constatat prin hotărâre judecătorească, de o instanţă de contencios administrativ, la care Constantin Niga trebuie să conteste documentul prin care i se comunică refuzul de a i se elibera certificatul fiscal. Document pe care nu l-a primit de la primărie nici după o lună de când a înregistrat solicitarea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean dă primăria în judecată pentru că îi refuză eliberarea unui certificat fiscal.
 Vizualizări articol: 8196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Un sucevean dă primăria în judecată pentru că îi refuză eliberarea unui certificat fiscal3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(19 mar 2015, 15:38:20
trebuia sai dai un cap an gura lui lungu si sai spui acum dama tu an judecata prelipcan anputit care curg sudoarele pe tine
2.   OFERTA trimis de
(19 mar 2015, 15:40:20
Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirela2929@yahoo.it
2.1  RE: OFERTA trimis de
(19 mar 2015, 20:03:45
De ce veți găsi din ce în ce mai des această ofertă de lucru?

Simplu. MIURELA umblă ca disperata să-și atingă baremul de mail-uri.
A mai cosmetizat nițel minciuna, acuma e puțin mai imperatvă.
Și-a pus săraca toate speranțele de căpătuială fără niciun efort, în proștii de pe net.

Jijeleeee, ai trimis textul ''Info'' la adresa tembelei, sau nu?! laughing

p.s.

Uăi jijeauă, fii cu băgare de seamă, vezi mai întăi dacă nu cumva e securistă. laughing
3.   COMENTARIU trimis de
(20 mar 2015, 08:47:43
In aceiasi situatie ma aflu si eu. Am o amenda din anul 2003, iar acea amenda am primit-o conducand masina unui prieten de-al meu, cu specificatia ca, acel proces verbal incheiat de ,,militian" nu l-am semnat. Mentionez ca nu figurez la primarie cu nici un bun ( apartament, teren sau casa ).Acum vin cu intrebarea, daca vreau sa-mi cumpar o masina si vreau sa o inmatriculez pe mine patesc acelasi lucru ca si domnul din articol?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei