Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2015 - Anul XX, nr. 64 (5876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În urma articolului din Monitorul de Suceava

Protecţia Copilului Suceava a demarat o anchetă pentru a-l găsi pe copilul din Văşcăuţi „furat” cu acte în regulă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma articolului publicat miercuri, 18 martie, în cotidianul Monitorul de Suceava, „Copil <furat> cu acte în regulă”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a demarat o anchetă pentru a-l găsi pe copilul din Văşcăuţi – Muşeniţa „dispărut” în Olanda prin intermediul Fundaţiei Jacob`s Well Appeal Siret.

Directorul executiv adjunct al DGASPC Suceava, Margareta Isăilă, a declarat că instituţia pe care o reprezintă „nu a fost informată despre faptul că minori ai familiei Stanichevici din comuna Muşeniţa au fost <beneficiari> ai Fundaţiei Jacob`s Well Appeal Siret şi cu atât mai mult că ar fi practicat cerşetoria la îndemnul membrilor acestei fundaţii sau al unor fundaţii olandeze”. Margareta Isăilă a mai explicat că familia Stanichevici din satul Văşcăuţi – Muşeniţa a fost în atenţia Protecţiei Copilului Suceava cu ceva timp în urmă datorită situaţiei conflictuale dintre părinţi şi cele două fete mai mari ale familiei. „Deşi atât fetele cât şi părinţii au beneficiat de consiliere psihologică, nici unul dintre aceştia nu a relatat informaţii referitoare la faptele petrecute în Olanda”, a explicat Margareta Isăilă.

 

Fundaţia Jacob`s Well Appeal Siret nu a colaborat cu DGASPC Suceava

DGASPC Suceava s-a autosesizat în urma articolului publicat în cotidianul nostru, urmând să intervină pe lângă autorităţile competente pentru identificarea locaţiei din Olanda în care se află minorul şi să demareze procedurile de repatriere. Conducerea DGASPC Suceava susţine că instituţia pe care o reprezintă nu a deţinut informaţii despre persoane minore beneficiare ale acestei fundaţii. „Această fundaţie a fost în atenţia noastră dat fiind faptul că Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane ne-a înştiinţat despre existenţa unui caz de victimă adultă a traficului de persoane, condiţie în care am solicitat instituţiilor abilitate verificarea condiţiilor în care îşi desfăşoară activitatea această fundaţie şi modul în care realizează protecţia socială pentru beneficiarii proprii, instituţia noastră neavând competenţe în acest sens”, a mai declarat Margareta Isăilă.

Ea a mai făcut o precizare, cum că „beneficiarii” Fundaţiei Jacob`s Well Appeal Siret nu au provenit din centrele de protecţie a copilului din cadrul DGASPC Suceava, iar între această fundaţie şi DGASPC Suceava nu există şi nu a existat niciodată un protocol de colaborare. Acuzaţiile aduse Fundaţiei Jacob`s Well Appeal Siret se referă la racolarea unor minori din localităţile din jurul Siretului. Cel puţin un minor a fost „furat” din sânul familiei, de lângă părinţii Lidia şi Daniel Stanichevici din Văşcăuţi – Muşeniţa, şi dus permanent în Olanda, aparent la studii, profitându-se de naivitatea părinţilor. Acum aceştia se văd neputincioşi în a-şi recupera copilul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecţia Copilului Suceava a demarat o anchetă pentru a-l găsi pe copilul din Văşcăuţi „furat” cu acte în regulă.
 Vizualizări articol: 2118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Protecţia Copilului Suceava a demarat o anchetă pentru a-l găsi pe copilul din Văşcăuţi „furat” cu acte în regulă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei