Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2015 - Anul XX, nr. 64 (5876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Banda de tolomaci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

...Şi uite-aşa, după ce ajunseserăm să ne mirăm cu puţini ani în urmă că la noi etapele de campionat au ajuns să dureze câte patru zile, de vineri până luni, iată că această săptămână ne-a adus o nouă premieră: se joacă de vineri până joia următoare! Adică după ultimele meciuri, de luni, din etapa 22, marţi a început etapa 23, deci avem practic fotbal non-stop. Rectific: este doar non-stop, că fotbal de unde!? Aşadar, alaltăieri am avut nefericita ocazie de a urmări integral toate cele trei partide. Am spus "partide", nu meciuri, fiindcă aduceau mai degrabă a table, nu a fotbal, totul desfăşurându-se sub semnul întâmplării, de parcă jucau cu zarul, nu cu mingea. În prima parodie, cea de la Cluj, nu ştiu dacă s-a tras vreun şut pe poarta sau măcar spre poartă. Nici arbitrul nu părea tocmai pe treaba lui, din moment ce a acordat penalty pentru un fault comis pe la vreo 20 de metri! O fi fost chior, săracu'! Dar chiar şi aşa, penalty-ul l-a executat un dobitoc, fix... în tabelă! A fost, cum zice o sintagmă utilizată atunci când nu vrei să spui că pe teren erau 22 de tolomaci, o "remiză de luptă". Luptă, adică trântă, altfel zis, o trântă de meci. Mai pe înserate, hop şi Dinamo cu deja cunoscutul program de divertisment pe teme fotbalistice. Cu noul antrenor, care-i vechi, dat afară de prost şi readus pe post de salvator după vreo lună, alde Săgeata (mamă, ce voleu peste tribună a prins ăsta, din vreo 6 metri!) şi ceilalţi împiedicaţi ne-au adus veselia în case şi-n suflete, da-le-ar Dumnezeu mulţi ani în prima divizie, că fără ei chiar ne-am plictisi de moarte. În sfârşit, la desert, ne-a fost oferit tortul (sau ce-o fi fost, că era maro, cam ca ciocolată!) cu moţ, acesta, moţul, constituindu-l un alt penalty, bătut cu totul altfel decât cel de la Cluj: un împiedicat chiar s-a împiedicat de minge, aceasta ajungând la portar după vreme bună, între momentul executării şi prinderea obiectului portarul Craiovei putând să şi aţipească niţel. Concluzia ar fi că banda de tolomaci din titlu îi cuprinde pe absolut toţi jucătorii din toate echipele din tot fotbalul românesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banda de tolomaci.
 Vizualizări articol: 1655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Banda de tolomaci3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei