Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2015 - Anul XX, nr. 64 (5876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţământ

Întârzieri la plata restanţelor salariale pe care dascălii ar fi trebuit să le primească în această lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii din învăţământul sucevean atrag atenţia asupra faptului că oamenii şcolii nu vor primi la timp o parte din restanţele salariale cuvenite, drepturi băneşti câştigate de aceştia în instanţă.

Banii (restanţe aferente anilor 2015 şi 2016) ar fi trebuit să ajungă la aproape 9.000 de angajaţi din învăţământul sucevean, personal didactic şi didactic auxiliar, la începutul lunii martie.

Giani Leonte, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, explică faptul că „profesorii ar fi trebuit să primească trei tranşe de bani în această lună, exceptând salariul. Este vorba despre o diferenţă de bani din restanţele aferente anului 2015 şi prima şi a doua tranşă de bani aferenţi anului 2016. Din păcate, banii din 2016 vor ajunge cu întârziere la beneficiari, poate chiar în aprilie”.

 

Adresă către primării

Giani Leonte a mai precizat că Ministerul de Finanţe şi cel al Educaţiei au făcut o adresă comună către primăriile din ţară, solicitându-le să dispună de urgenţă măsurile ce se impun, astfel încât personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat să poată beneficia de tranşele de bani ce trebuiesc plătite în acest an, în luna martie 2015.

„Acest document ar fi trebuit să ajungă mai devreme pe masa primarilor pentru ca plata acestor restanţe să se facă odată cu plata salariilor din luna martie. În primul rând, primarii au obligaţia de a convoca urgent Consiliile Locale şi de a aproba banii. Ulterior, mai urmează nişte proceduri care pot dura, astfel că beneficiarii vor primi mai târziu banii ce li se cuvin”, a mai precizat Giani Leonte.

Angajaţii din învăţământul preuniversitar sucevean care şi-au câştigat o serie de drepturi salariale în instanţă trebuie să primească, în acest an, 35% din banii pe care Ministerul Educaţiei este obligat să îi plătească acestora, bani care erau programaţi să fie primiţi în anul 2016. Jumătate din banii aferenţi anului 2016 vor fi plătiţi în această lună, în luna iunie a acestui an se va plăti un sfert, iar ultima tranşă se va plăti în luna februarie 2016.

Plata restanţelor salariale se face către profesori în cinci tranşe, din 2011 până în 2016. Concret, este vorba despre o serie de măriri salariale de care angajaţii din învăţământ trebuiau să beneficieze de ani buni şi pe care dascălii le-au câştigat în instanţă, obţinând hotărâri judecătoreşti definitive. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întârzieri la plata restanţelor salariale pe care dascălii ar fi trebuit să le primească în această lună.
 Vizualizări articol: 2142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întârzieri la plata restanţelor salariale pe care dascălii ar fi trebuit să le primească în această lună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei