Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2015 - Anul XX, nr. 64 (5876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Omul de bază, un ministru demisionar, acuzat de abuzuri financiare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teoretic avem ministru de Finanţe, practic nu. Darius Vîlcov şi-a depus demisia, premierul Victor Ponta îl consideră însă indispensabil în această perioadă, deci i-a solicitat să rămână până se lămuresc treburile cu noul Cod Fiscal şi cel de Procedură Fiscală. Dacă e indispensabil, am putea trage concluzia că, practic, avem ministru de Finanţe, dar, teoretic, avem o problemă. Darius Vîlcov nu mai vrea să fie ministru - asta înseamnă să-ţi depui demisia, un act unilateral, pe care nu-l poate întoarce nimeni. Nici premierul, nici mama premierului. A nu se-nţelege că mă iau de mama lui Victor Ponta, aşa cum au fost acuzaţi unii în recente circumstanţe, e doar o vorbă asta cu mama. Darius Vîlcov este vizat pentru abuzuri comise pe când era primar al Slatinei şi este acuzat că a favorizat o companie în acordarea unor contracte publice în schimbul sumei de aproximativ două milioane de euro. Încă ministrul a declarat la ieşirea de la audieri că nu a fost pus sub acuzare, dar şi-a înaintat demisia. Bănuit de inginerii financiare, Vîlcov este omul de bază al Guvernului Ponta, preocupat considerabil, iată, de finanţele ţării. Astăzi dimineaţă, Guvernul se va reuni din nou în şedinţă, pentru a discuta noul proiect de Cod Fiscal şi pe cel al Codului de Procedură Fiscală. Ca de obicei, procedurile ne omoară, a spus-o chiar Victor Ponta. „Stadiul este aproape final, însă procedurile ne ucid şi, dacă nu ne mişcăm noi mai repede, o să stăm după proceduri şi hârtii care se plimbă între ministere", le-a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului. Nu vi se pare uluitoare declaraţia şefului Guvernului? Ale cui sunt procedurile? Cine le-a făcut şi cine le urmează? Ministerele cui plimbă hârtii? Dincolo de asta, premierul Ponta ne prezintă un proiect actualizat de Cod Fiscal care prevede majorarea taxelor locale. Declaraţia sa însă arată negru pe alb că nu, taxele locale nu vor fi mărite, cu micul amendament că autorităţile locale pot face asta. N-ar fi prima dată când Victor Ponta se foloseşte de mâna altuia pentru a executa ceva. Tot în spiritul deciziei asumate sau mai degrabă neasumate, VictorPonta a declarat săptămâna aceasta că proiectul Codului Fiscal nu conţine modificări majore faţă de ultima variantă şi nu măreşte vreo taxă, dar creează o marjă mai mare în care decizia aparţine autorităţii locale, adăugând că, dacă Guvernul "a greşit" cu ceva, Parlamentul va îndrepta lucrurile. Un fel de „descurcă-se, dacă nu vă convine”. Starea de fapt arată că şeful Guvernului de la Bucureşti nu-şi asumă nimic, iar pe Vîlcov nu-l lasă încă să plece. Aşteptăm noi precizări după şedinţa de guvern de azi, cu slabe speranţe că vom fi mai lămuriţi. Prezentul şi viitorul nostru financiar este oricum aşa cum e, iar nepredictibil e una din caracteristici. Cum ziceam, aşteptăm precizări şi investitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul de bază, un ministru demisionar, acuzat de abuzuri financiare.
 Vizualizări articol: 1517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Omul de bază, un ministru demisionar, acuzat de abuzuri financiare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei