Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2015 - Anul XX, nr. 56 (5868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Steliana Miron: „Solicit ca monitorizarea emisiilor poluante de la firma EGGER să se realizeze de firme plătite de statul român”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controversa în ceea ce priveşte monitorizarea factorilor de mediu la firma austriacă EGGER, care îşi desfăşoară activitatea pe platforma de la Dorneşti, în apropierea municipiului Rădăuţi, prinde amploare. În urma dreptului la replică publicat ieri de cotidianul Monitorul de Suceava la solicitarea Gărzii de Mediu Suceava, prin care se arăta că situaţia este sub control, senatoarea liberală Steliana Vasilica Miron a adresat o interpelare ministrului Mediului.

„Garda Naţională de Mediu Suceava a informat opinia publică despre faptul că monitorizarea factorilor de mediu este responsabilitatea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava şi că poluanţii formaldehidă şi pulberile de melamină sunt în automonitorizarea EGGER România, precum şi a unui laborator acreditat, independent, sub numele de WESSLING România SRL, şi toţi parametrii de poluare determinaţi se încadrează în normele admise  pentru indicatorii monitorizaţi. Faptul că EGGER România se presupune că-şi monitorizează  real şi corect, atât direct cât şi prin laboratoarele independente, emisiile de factori poluanţi, asta nu înseamnă că autorităţile statului român nu trebuie să facă acelaşi lucru”, apreciază Steliana Miron.

 

„Buna credinţă a laboratorului independent poate fi mai mult decât interpretabilă”

Senatorul liberal consideră că acest răspuns pune la grea încercare încrederea în autorităţile statului român pentru orice persoană care speră că instituţiile abilitate sunt responsabile faţă de  români şi mediul înconjurător.

„Sănătatea rădăuţenilor şi locuitorilor din zonă nu trebuie să depindă exclusiv de alegerea unui laborator independent, dar ales şi plătit doar de beneficiar şi nu de statul român. Buna credinţă a acestui laborator poate fi  mai mult decât interpretabilă, în condiţiile în care acest laborator are şi o relaţie comercială cu beneficiarul lucrării. Ar fi exact cum Poliţia Română ar fi înlocuită exclusiv de firmele de pază şi protecţie, şi i-am plăti pe aceştia să constate dacă săvârşim sau nu infracţiuni”, a fost poziţia tranşantă a senatoarei liberale Steliana Miron.

Pentru a nu exista nici un fel de suspiciune în privinţa factorilor de mediu rezultaţi din activitatea EGGER, senatoarea Steliana Miron a cerut o monitorizare permanentă a emisiilor poluante de la această societate.

„Vă rog să analizaţi posibilitatea emiterii unui ordin de ministru în sensul  ca numirea firmelor independente care monitorizează emisiile de factori poluanţi să se facă exclusiv aleatoriu, prin tragere la sorţi de Ministerul Mediului, iar contravaloarea lucrărilor să fie plătită din fondurile Ministerului Mediului”, a declarat Steliana Miron.

Mai mult, parlamentarul sucevean consideră că reprezentanţii Gărzii de Mediu Suceava ar trebui să fie mai ponderaţi în a se lăuda singuri în ceea ce priveşte monitorizarea emisiilor în apă şi pentru neconformităţi privind regimul deşeurilor şi transportul deşeurilor nepericuloase pe teritoriul României, acţiuni în urma cărora a  aplicat  măsuri contravenţionale  societăţilor în culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steliana Miron: „Solicit ca monitorizarea emisiilor poluante de la firma EGGER să se realizeze de firme plătite de statul român”.
 Vizualizări articol: 2983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Steliana Miron: „Solicit ca monitorizarea emisiilor poluante de la firma EGGER să se realizeze de firme plătite de statul român”3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   D-na senator... infectata...! trimis de
(10 mar 2015, 12:31:32
Din cercetarile...de media, s-a constata ca emerita si disjuncta senatoare s-a virusat cu virusul ...autointitulat " Monica Tatoiu ". Adica...cand acest virus se amesteca cu materia cenusie, se produce o explozie in creier, incat ...posesorul creierului...stie tot, da tot....la perfectiune..! Asa ca...nu trebuie sa ne miram...ca aceasta d-na este experta in politica, vrea primarita, poate chiar si in guvern...de se ia de Dottore( numai cand are chef...ori prinde un zvon pe surse) , danseaza....pe muzica irlandeza, zboara cu...parapanta...si mai nou...vrea sa adune...toxinele...sa le inmagazineze...si sa le vanda la pachet, pe caiet...., impreuna cu gogosele electorale..acusica, nici peste doi ani. da n-am inteles...de ce pe banii statului... Statul are statii de masuratori..pe banii nostri...a contribuabililor, mai vrea masuratori...dar de data asta...a statului... Adica ...aualeu, asta se crede si stat??? Cred ca ma ...doare capul...de la emisii, probabil... La psiholog...cu mine, zau asa!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici moldovenești Pe 9 martie, ortodocșii cinstesc memoria celor 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia. În memoria lor se pregătesc acum „mucenici”, colaci în formă de opt unși cu miere și presărați cu nuci pisate. În alte zone colacii sunt... Citeşte