Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2015 - Anul XX, nr. 56 (5868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reîncep înscrierile

Ca-n bancurile cu poliţişti: Candidatul secret la şefia IPJ Suceava a pierdut concursul înainte să aibă loc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Singurul ofiţer înscris la concursul pentru funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a fost descalificat, ne-a declarat telefonic în cursul zilei de ieri comisarul Ramona Dabija, directorul Centrului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Poliţiei Române.

După ce le-a luat mai multe zile să numere candidaturile înscrise pentru acest concurs, în cele din urmă transmiţându-ne că e un singur candidat, după ce au refuzat  să-i dezvăluie numele, explicând că sunt informaţii care au caracter confidenţial, ieri, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au confirmat informaţia prezentată în ziarul nostru încă de săptămâna trecută, potrivit căreia ofiţerul care visa la funcţia de inspector-şef va fi trezit brusc şi trimis la loc comanda.

Motivul, ne explică comisarul Ramona Dabija: „Nu are toate hârtiile la dosar... nu a avut dosarul complet. Mi s-a spus că e o chestie de dosar. Probabil că nu a avut toate actele în regulă”.

Adică, dacă e să luăm de bună faza cu dosarul incomplet, misteriosul candidat, despre care ni s-a spus că este din alt judeţ, a aşteptat până în ultima zi de înscrieri să-şi depună dosarul (27 februarie a.c.) şi a uitat fie să-şi depună CV-ul, fie să bage la dosar copii ale actului de identitate, ale carnetului de muncă, ale certificatului de naştere, copii ale documentelor medicale ori care atestă nivelul şi specializarea studiilor etc. 

Toate documentele care trebuiau depuse la dosar erau scrise negru pe alb în anunţul postat atât pe site-ul Poliţiei Române, cât şi în cel afişat la sediile unităţilor teritoriale de poliţie.

Cam cât de largă trebuie să-ţi fie cascheta, să ajungi să te înscrii pentru un astfel de concurs, pe care să-l pici înainte de a se desfăşura, pentru că ai uitat, de exemplu, o copie după cartea de identitate?

În altă ordine de idei, nu a verificat nimeni acel dosar când a fost depus? Până şi la Permise, de exemplu, ori la înscrierea la facultate, când îţi depui dosarul, se uită un funcţionar să vadă dacă ai pus toate documentele cerute. De ce n-ar fi aşa şi la înscrierea pentru ditamai funcţia de inspector-şef peste poliţia dintr-un judeţ întreg?

 

IGPR introduce un nou concept: „candidaţii secreţi” 

Avem cel puţin două posibilităţi, fie să credem întocmai varianta furnizată de reprezentanţii Poliţiei Române, fie să aplecăm urechea la zvonurile apărute prin oraş potrivit cărora ofiţerul înscris la concurs ar fi încurcat jocurile făcute pentru un alt candidat.

Una peste alta, ne menţinem intenţia de a chema în judecată Poliţia Română, vizavi de răspunsul primit la solicitarea Monitorului de a ne comunica numele candidatului înscris la concurs, răspuns prin care reprezentanţii IGPR spun că acele date sunt confidenţiale. După această teorie, numele candidaţilor înscrişi la concursuri pe funcţii publice nu pot fi făcute publice, cu excepţia câştigătorului, evident după desfăşurarea concursului şi după soluţionarea eventualelor contestaţii.

 

Comisarul Neculai Ştefan, înlăturat de la comanda IPJ Suceava

Împuternicit în septembrie 2014 pe postul de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul-şef Neculai Ştefan a fost înlăturat de la comanda poliţiei judeţene.

Practic, la expirarea celor şase luni, de la Bucureşti nu a mai venit nici o prelungire a împuternicirii, astfel încât comisarul-şef Neculai Ştefan a eliberat biroul de adjunct şi s-a întors în vechiul său birou, reluându-şi atribuţiile de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Mai mult, surse din interiorul IPJ Suceava ne-au mărturisit că de la Bucureşti s-au făcut presiuni asupra ofiţerilor de la comanda poliţiei judeţene, reproşându-li-se că nu s-au înscris la concursul pentru funcţia de inspector-şef.

La comanda IPJ Suceava se află în prezent comisarul-şef Viorel Onea, împuternicit din decembrie 2014 pe postul de inspector-şef.

Funcţia lui Onea, de adjunct, a fost preluată de un  subcomisar de poliţie, Liviu Oniu, care până să fie împuternicit în comanda poliţiei judeţene a ocupat funcţia de şef de birou în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.

 

Marele concurs, un „interviu pe teme profesionale”

În anunţul postat pe site-ul IGPR se precizează că marele concurs pentru funcţia de şef al IPJ Suceava constă de fapt într-o singură probă, respectiv „interviu pe subiecte profesionale”.

Notele pot fi de la 1 la 10, iar candidatul admis este cel care are nota cea mai mare (cel puţin nota 7,00).

„În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă, este declarat <admis> la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. Dacă mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat <admis> candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs”, sunt chiar hilare precizările date pentru un concurs al cărui singur candidat a fost descalificat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ca-n bancurile cu poliţişti: Candidatul secret la şefia IPJ Suceava a pierdut concursul înainte să aibă loc.
 Vizualizări articol: 5603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ca-n bancurile cu poliţişti: Candidatul secret la şefia IPJ Suceava a pierdut concursul înainte să aibă loc3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   OFERTA trimis de
(11 mar 2015, 10:09:12

Super-oferta de lucru pentru toti! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirela2929@yahoo.it

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici moldovenești Pe 9 martie, ortodocșii cinstesc memoria celor 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia. În memoria lor se pregătesc acum „mucenici”, colaci în formă de opt unși cu miere și presărați cu nuci pisate. În alte zone colacii sunt... Citeşte