Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2015 - Anul XX, nr. 56 (5868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Interese obscure

Sportiv sucevean „exilat” în Moldova de mafia de la Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O adevărată mafie acţionează la nivel central, iar unii sportivi de perspectivă din judeţul Suceava sunt pur şi simplu puşi la zid şi li se refuză dreptul de a reprezenta România în competiţiile internaţionale. Un astfel de caz frapant are în centru Federaţia Română de Bob şi Sanie, condusă de Sorin Gheorghe Buta, un individ cu un trecut dubios şi care nu a practicat niciodată sporturile de iarnă la un nivel ridicat.

În cursul anului trecut, Liviu Cepoi, unul dintre cei mai titraţi sănieri din România, care a obţinut medalii de Cupă Mondială, dar şi un loc 4 în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Albertville din 1992, a încercat să obţină legitimarea fiului său, Leonard Cepoi, pentru echipa de sanie juniori a României.

S-a dovedit o misiune imposibilă, toate încercările sale de a discuta cu conducerea Federaţiei Române de Bob şi Sanie lovindu-se ca de un zid.

„Am încercat să discut cu preşedintele Buta şi am fost refuzat sistematic. În octombrie am trimis o cerere din partea clubului meu, ACS Olimpic Liviu Cepoi Vatra Dornei, către Federaţia Română de Bob şi Sanie, adresată preşedintelui acestui for, prin care am cerut eliberarea licenţei de participare pentru fiul meu la competiţiile din perioada decembrie 2014-ianuarie 2015 din Canada şi SUA. Nici până astăzi nu am primit nici un răspuns, în condiţiile în care am menţionat că toate cheltuielile vor fi suportate de mine”, a povestit Liviu Cepoi.

 

Timpi mai buni şi clasament mondial favorabil suceveanului Cepoi

În faţa acestui refuz, Liviu Cepoi a ales cu inima strânsă varianta de rezervă. Pentru că pe final de carieră a concurat şi pentru Republica Moldova, dorneanul a primit cetăţenia statului vecin, şi astfel şi-a putut legitima fiul. Iar concursurile la care Leonard Cepoi a participat au constituit o palmă puternică peste obrazul gros al celor care conduc Federaţia Română de Bob şi Sanie.

La Campionatul Mondial de la Lillehammer din 19 ianuarie 2015, acolo unde se va derula anul viitor şi prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Juniori, Leonard Cepoi a ocupat locul 31, cu timpul de 51.984 de secunde, în timp ce primul român clasat a fost Andrei Turea, cu timpul de 53.134 de secunde.

De asemenea, în clasamentul Cupei Mondiale de Juniori, sezonul 2014-2015, „moldoveanul” Leonard Cepoi s-a situat în faţa sportivilor care reprezintă România după mai multe concursuri la care au participat în Europa.

Astfel, dorneanul se regăseşte pe poziţia 36, cu un total de 38 de puncte, în timp ce românii se clasează după cum urmează: Andrei Ilie Feticu, locul 38, cu un total de 34 de puncte, Andrei Turea, locul 42, cu un total de 28 de puncte, respectiv Răzvan Deac, locul 53, cu un total de 14 puncte. 

 

„E opţiunea lu'tac-su să concureze pentru Republica Moldova”

Contactat telefonic, preşedintele Federaţiei Române de Bob şi Sanie, Sorin Gheorghe Buta, nu s-a arătat deloc încântat de subiectul abordat.

„E opţiunea lu'tac-su să concureze pentru Republica Moldova. În România avem sportivi cu sutele şi nu stăm în Cepoi. Noi nu ştiam că vrea să se ducă la Moldova, dar nu ţinem sportivi cu forţa”, a răbufnit Buta.

Întrebat cum îşi explică faptul că Leonard Cepoi s-a clasat în faţa sportivilor care reprezintă România, dar totuşi nu a avut loc în lotul nostru naţional, Sorin Gheorghe Buta a venit cu un răspuns năucitor: „Dacă tac-su i-a luat sanie bună, normal că are rezultate”.

Deşi neagă că ar avea vreun conflict cu tatăl sportivului în vârstă de 15 ani originar din Vatra Dornei, preşedintele Federaţiei Române de Bob şi Sanie spune că Leonard Cepoi nu avea cum să ajungă în lotul României pentru că ar fi participat doar la Campionatul Naţional de Starturi de la Câmpulung Muscel, iar apoi „nu a mai venit deloc”.

Adresa prin care Liviu Cepoi a solicitat licenţa de participare sub culorile României, dar cu bani din propriul buzunar, la concursurile din Canada şi SUA, a fost trecută de Sorin Gheorghe Buta la „şi altele”.

Dacă până atunci ştia toate aspectele legate de activitatea tânărului sportiv „exilat” în Moldova, dintr-odată, preşedintele Federaţiei Române de Bob şi  Sanie a fost lovit de amnezie.

„Sunaţi-l pe secretarul general al federaţiei. Eu nu am primit şi nu cunosc nimic despre o astfel de cerere”, a replicat Buta.

Probabil că nu era la curent cu această cerere din cauza sutelor de acelaşi tip cu care este luată cu asalt Federaţia Română de Bob şi Sanie, una care nu se poate mândri cu absolut nici o performanţă în ultimii 20 de ani la nivel de seniori în competiţiile majore din lume.

 

Cine este Sorin Gheorghe Buta, preşedintele Federaţiei Române de Bob şi Sanie

Sorin Gheorghe Buta este un personaj extrem de controversat, iar dosarele din instanţe par să-i fie surori de drum şi carieră.

În urmă cu trei ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv şi irevocabil că actualul preşedinte al Federaţiei Române de Bob şi Sanie a turnat la Securitate. A început să toarne încă din 1983, iar trei ani mai târziu a fost înregistrat în calitate de informator de către Securitatea Argeş sub numele conspirativ „Horia”. Pentru serviciile sale a fost apreciat pozitiv de către structurile de Securitate, fiind şi recompensat financiar în mai multe rânduri cu sume cuprinse între 500 şi 800 de lei.

Întrebat cum se împacă o funcţie prin care intri în contact cu oficiali din străinătate cu cea de turnător la Securitate, Sorin Gheorghe Buta a întrerupt discuţia abrupt: „Mă lăsaţi? La revedere!”.

Dacă personajul „Horia” a ieşit din scenă acum 3 ani, Sorin Gheorghe Buta  a fost condamnat într-un alt dosar pentru fapte asimilate celor de corupţie. Pronunţarea s-a dat pe 23 februarie 2015 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar poate fi atacată cu apel la aceeaşi instanţă, completul de 3 judecători.

„Condamnă pe inculpatul Buta Sorin Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia prevăzute de articolul 12 litera a din Legea 78/2000 cu modificările şi completările ulterioare, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art.81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni”, se arată în minuta publicată pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Prin aceeaşi decizie a instanţei supreme, preşedintele Federaţiei Române de Bob şi Sanie a fost obligat şi la plata a 20.050 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sportiv sucevean „exilat” în Moldova de mafia de la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 6458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.53/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 15 voturi
Sportiv sucevean „exilat” în Moldova de mafia de la Bucureşti4.5515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(11 mar 2015, 10:07:42

Super-oferta de lucru pentru toti! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirela2929@yahoo.it

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici moldovenești Pe 9 martie, ortodocșii cinstesc memoria celor 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia. În memoria lor se pregătesc acum „mucenici”, colaci în formă de opt unși cu miere și presărați cu nuci pisate. În alte zone colacii sunt... Citeşte