Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2015 - Anul XX, nr. 56 (5868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Donţu vrea ca 51% din carnea, legumele şi fructele din supermarketuri să provină de la producătorii din România

Marţi, 10 Martie 2015 (16:48:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a depus o iniţiativă legislativă care să vină în sprijinul producătorilor români de carne, legume şi fructe. Ovidiu Donţu a declarat în cursul zilei de marţi că propunerea legislativă depusă la Senat prevede ca cel puţin 51% din carnea, legumele şi fructele vândute în supermarketuri să provină de la producătorii din România. Donţu a precizat că propunerea legislativă vizează completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. Dacă această propunere ar fi adoptată în Parlament, comercianţii, respectiv persoanele juridice autorizate să desfăşoare activităţi de comercializare cu ridicata sau angro de tip cash & carry, supermarketuri sau hipermarketuri pentru produse alimentare vor avea obligaţia ca pentru carne, legume şi fructe să achiziţioneze aceste produse în proporţie de 51%, corespunzător fiecărei categorii, din producţia românească. În propunere se mai precizează că prin derogare de la prevederile anterioare, în lunile de iarnă, decembrie – februarie, legumele şi fructele din import pot reprezenta maxim 70% din ofertă, pentru fiecare categorie în parte. „Prezentul demers legislativ îşi propune să asigure premizele pentru accesul facil pe piaţa de desfacere reprezentată de comercianţii de tip cash & carry, hipermarketuri sau supermarketuri a producătorilor naţionali şi, de ce nu, a celor zonali şi locali care pot furniza aceste produse, cu respectarea celorlalte prevederi legale şi dispoziţii în domeniul siguranţei sanitar-veterinare”, a spus Ovidiu Donţu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu vrea ca 51% din carnea, legumele şi fructele din supermarketuri să provină de la producătorii din România.
 Vizualizări articol: 1645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Donţu vrea ca 51% din carnea, legumele şi fructele din supermarketuri să provină de la producătorii din România1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici moldovenești Pe 9 martie, ortodocșii cinstesc memoria celor 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia. În memoria lor se pregătesc acum „mucenici”, colaci în formă de opt unși cu miere și presărați cu nuci pisate. În alte zone colacii sunt... Citeşte