Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2015 - Anul XX, nr. 56 (5868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru evaluarea naţională

Inspectoratul Şcolar Suceava vrea ca pregătirea elevilor de clasa a VIII-a să fie intensificată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean vrea ca şcolile sucevene să adopte soluţii pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare ale elevilor de clasa a VIII-a care vor susţine examenul de evaluare naţională în vara acestui an.

Odată cu publicarea rezultatelor simulării probelor de la evaluarea naţională, conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava a apreciat că „rezultatele de la limba şi literatura română sunt comparabile cu cele de anul trecut, în schimb, la matematică, procentul elevilor care au luat note peste 5 este aproape dublu faţă de cel din 2014. Semnalul e că pregătirea elevilor este din ce în ce mai serioasă, că aceştia conştientizează importanţa acestui examen. Trebuie să ţinem cont că aceasta este prima testare importantă din viaţa lor”.

Mariana Drumea, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei, a precizat că „40,78% dintre elevii suceveni au luat notă peste 5 la proba de matematică a testării. De cealaltă parte, la proba de limba română, procentul elevilor care au note de trecere este de 72,52. Prezenţa cumulată la cele două probe a fost de 93,95%. Asta nu înseamnă că aceste rezultate ne mulţumesc. Conducerea IŞJ urmăreşte ca pregătirea elevilor să fie intensificată şi notele care au fost mai slabe să fie un semnal care să-i preocupe pe elevi pe viitor, pentru evaluarea naţională”.

De menţionat că în 2014, la disciplina limba şi literatura română, 74,7% dintre elevi au luat note de trecere. Note mediocre s-au înregistrat la disciplina matematică, unde 78,8% au luat note mai mici de 5.

Elevii claselor a VIII-a au susţinut simulările la limba română şi matematică în perioada 23 - 25 februarie.

 

50,68% dintre elevii din ţară au luat note de trecere la simulare

Ministerul Educaţiei a centralizat rezultatele înregistrate, la nivel naţional, la simularea probelor din cadrul evaluării naţionale pentru elevii claselor a VIII-a. Evaluarea lucrărilor a relevat că 91.445 de elevi (50,68%) au obţinut medii peste 5, procentaj de promovare superior celui din 2014 (48,83).

Pe judeţe, cele mai ridicate procente de promovare s-au înregistrat în Bacău - 68,56%, municipiul Bucureşti - 64%, Giurgiu - 63,8% şi Bihor - 61,89%. Cele mai slabe rezultate (rate de promovare sub 40%) s-au înregistrat în judeţele Caraş-Severin - 36,27%, Vaslui - 38,55% şi Tulcea - 39,89%. În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 95%.

Reamintim că obiectivele specifice ale simulărilor organizate la nivel naţional de Ministerul Educaţiei sunt stabilirea nivelului real de pregătire atins de elevii de clasa a VIII-a cu trei luni înainte de examenul propriu-zis, respectiv aplicarea de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

În acest sens, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu solicită analiza rezultatelor obţinute la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-a desfășurat simularea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectoratul Şcolar Suceava vrea ca pregătirea elevilor de clasa a VIII-a să fie intensificată.
 Vizualizări articol: 2356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectoratul Şcolar Suceava vrea ca pregătirea elevilor de clasa a VIII-a să fie intensificată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inspectoratul...musamalizarii!!! trimis de
(10 mar 2015, 12:42:28
Daca n'o fi cu banat...! De ce distinsii inspectori generali, chiar si ce-i adjuncti, in afara de a se bate ptr sefie,- nu dau in presa, pe fiecare scoala (liceu) in parte procentul cu notele luate de elevi atat la capacitate( cl.VIII) si simulare bacalaureat clasa a XI si a XII. mentionea pe fiecare scoala in parte, nu nominal pe fiecare elev..... Poate sa ne lamureasca cineva...? Ptr ca banuti curg garla, cadouri, euro ptr...carti, luni de vacanta. De ce spun asta, ptr ca din surse se aude ca rezultatele sunt...DEZASTRUASE, sunt scoli cu 1,2 elevi cu nota 5...restul.....dezastru......! Asteptam cu comunicat de presa (...dar nu ca la statistica cu ....cres-descres -terea economica )...! Ptr ca asa se vede ...eficienta directorilor....cu mandate prelungite..la infinit...fara concurs....managerial...!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici moldovenești Pe 9 martie, ortodocșii cinstesc memoria celor 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia. În memoria lor se pregătesc acum „mucenici”, colaci în formă de opt unși cu miere și presărați cu nuci pisate. În alte zone colacii sunt... Citeşte