Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2015 - Anul XX, nr. 34 (5846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Percheziţii în puşcărie

Rude ale unor suceveni închişi la Botoşani, acuzate că livrau colete cu droguri în penitenciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei deţinuţi din Penitenciarul Botoşani şi un alt individ aflat în stare de libertate sunt acuzaţi că au pus la cale o reţea prin care să introducă droguri în puşcărie.

Ieri, la penitenciarul din judeţul vecin, unde sunt închişi şi câteva sute de suceveni, s-au făcut cinci percheziţii, structurile de combatere a crimei organizate şi antidrog monitorizând acest caz de aproximativ două săptămâni.

Concomitent au avut loc percheziții şi în locații situate pe raza judeţelor Suceava, Botoşani şi Iaşi, fiind emise şapte citaţii şi puse în executare patru mandate de aducere.

Din primele date, coordonatorul grupării era un individ din Iaşi, care a luat legătura cu fratele său, aflat în libertate, şi i-a spus acestuia să facă rost de droguri (etnobotanice) şi să le introducă în penitenciar, ascunse în interiorul unor obiecte de îmbrăcăminte, obiecte de uz personal sau alimente, toate astea ambalate în colete.

Fiind nevoie de alţi complici din exterior care să aducă coletele rudelor încarcerate, deţinutul din Iaşi a apelat la doi colegi de carceră din judeţul Suceava.

„Rolul suspecţilor era acela de a-şi determina unii membri de familie (soţii, surori etc.) să preia coletele astfel ambalate şi să le introducă în Penitenciarul Botoşani în cursul programului vizită/pachete, în funcţie de zilele în care puteau beneficia de aceste drepturi”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precizându-se că în urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, respectiv opt telefoane mobile, nouă cartele SIM, trei microSD de memorie, comprimate şi înscrisuri.

Din informaţiile noastre, pe raza judeţului Suceava ar fi avut loc în dosarul DIICOT o percheziţie la Bosanci.

„Cercetările sunt continuate de DIICOT - Biroul Teritorial Botoşani şi SCCO Botoşani, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale desfăşurate de membrii grupului sus-menţionat”, precizează anchetatorii, susţinând că până în prezent nu au rezultat indicii că aceste activităţi ar fi fost sprijinite de gardieni.

Ieri, la penitenciarul botoşănean s-a desfăşurat şi un control organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, control în urma căruia peste 250 de gardieni, poliţişti şi jandarmi au verificat alte 130 de celule.

Controlul celor de la ANP a venit după ce mai mulţi deţinuţi încarceraţi la Botoşani au fost implicaţi în înşelăciuni prin intermediul telefoanelor mobile, prin metoda „accidentul”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rude ale unor suceveni închişi la Botoşani, acuzate că livrau colete cu droguri în penitenciar.
 Vizualizări articol: 3369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
Rude ale unor suceveni închişi la Botoşani, acuzate că livrau colete cu droguri în penitenciar3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleac copt, cu miere Ai trebuință de: 800 g dovleac (zis și plăcintar), 100 g zahăr, 100 g miere; facultativ: zeama de la o lămâie.Cum se procedează: Dovleacul se curăță de coajă și de sâmburi, se taie în cuburi, se tăvălește prin zahăr tos și se așază... Citeşte