Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2015 - Anul XX, nr. 34 (5846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inconştienţă fără margini

Gonea nebuneşte, beat şi fără permis de conducere, şi a omorât doi oameni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cumplitul accident rutier cu doi morţi petrecut marţi seară pe DN 2E, la intrarea în Horodnic de Sus dinspre Voitinel, a fost provocat de un tânăr în vârstă de 30 de ani, care nu deţine permis de conducere şi care era sub influenţa băuturilor alcoolice. Având în vedere acest cumul de infracţiuni, poliţiştii de la Biroul Rutier Rădăuţi au decis, ieri după-amiază, ca şoferul, Cornel Ciorcan, să ajungă după gratii, deocamdată în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Conform unor surse, probele biologice recoltate de la Ciorcan au indicat o concentraţie de 1,15 grame per litru alcool în sânge.

 

Filmul unui accident la care e greu de găsit vreo scuză şoferului

Marţi seară, în jurul orei 18.00, Cornel Ciorcan conducea un autoturism Seat Alhambra, înmatriculat în Marea Britanie, dinspre Voitinel spre Horodnic. În maşină se mai aflau încă patru oameni, toţi fraţi, membri ai familiei de romi Litră din Horodnic de Sus. Cei patru au fost în vizită la domiciliul lui Ciorcan, la Voitinel, iar seara acesta din urmă s-a pornit să-i ducă acasă.

Nu a contat că era băut şi nu are permis de conducere.

Ca şi cum nu ar fi de ajuns, şoferul beat şi fără permis circula cu viteză excesivă. Din păcate, această inconştienţă a costat două vieţi. El a pierdut controlul asupra direcţiei de mers într-o curbă la stânga.

Agentul Raluca Ştir, din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi, a precizat că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care şoferul a intrat în curbă. Scăpat de sub control, autoturismul a derapat şi s-a rotit pe carosabil. S-a izbit apoi violent, din lateral, de un stâlp electric, pe care l-a rupt în două. Maşina s-a răsturnat apoi pe cupolă, în faţa unei case.

 

Gonea cu peste 150 de km/h

„Maşina a venit de-a latul pe carosabil şi a prins stâlpul... apoi s-a răsturnat. Când am ajuns la maşină unul dintre pasageri avea capul prins între un geam şi o uşă. I-am tras capul iar apoi nu m-am mai băgat, am aşteptat să vină salvările”, a relatat un martor ocular.

Vitezometrul maşinii cu volan pe partea dreaptă a rămas blocat între 150 şi 160 de kilometri la oră.

 

Cei trei răniţi în accident au scăpat uşor

Pompierii de la Descarcerare ajunşi la faţa locului au intervenit pentru a scoate din maşină cinci victime. Unul dintre bărbaţi era deja decedat, în timp ce un al doilea a murit în ambulanţă, în drum spre spital. 

Este vorba de Grigore Mugurel Litră, în vârstă de 36 de ani, şi Marcel Mihai Litră, în vârstă de 23 de ani, fraţi. Primul era tatăl a şase copii, iar al doilea avea două fetiţe.

La Spitalul Judeţean Suceava au fost duşi cu ambulanţele Dumitru Litră, în vârstă de 24 de ani, Gheorghe Litră, de 40 de ani, şi Cornel Ciorcan, în vârstă de 30 de ani, cel care, avea să se stabilească în urma anchetei, s-a aflat la volanul maşinii. Cei trei au fost diagnosticaţi cu traumatisme craniene sau faciale, unul având şi fracturi costale. După investigaţii suplimentare s-a constatat că toţi cei trei sunt în afara oricărui pericol. Ba mai mult, după câteva ore, au fost lăsaţi să plece acasă.

 

Şoferul: “Nu mai ţin minte nimic, nu ştiu dacă eram la volan eu sau Eva... eram bat”

Pe pat de spital, Cornel Ciorcan, cel care a provocat tragedia, a dat declaraţii halucinante: “Nu mai ţin minte nimic, nu ştiu dacă eram la volan eu sau Eva... eram bat, turmentat... de unde ştiu... am băut di tăti...”, a spus total incoerent tânărul în faţa camerelor de luat vederi. Avea să-şi dea seama mai clar ce a făcut abia când s-a trezit din beţie.

Tânărul în vârstă de 30 de ani va răspunde penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul cu o concentraţie de peste 0,80 g/l alcool în sânge.

 

Localnicii cer semnalizarea suplimentară a curbei periculoase

Chiar dacă acest accident nu putea fi evitat cu nici un indicator din lume, localnicii care stau în zona unde s-a produs tragedia au cerut semnalizarea suplimentară a curbei în care maşina a fost scăpată de sub control.

Ionel Şcheu, în faţa casei căruia s-a răsturnat maşina în care se aflau cei cinci, a declarat: „Ar trebui pus un indicator de curbă deosebit de periculoasă, aici au murit oameni şi o să mai moară... Primii oameni au murit aici în 1986, eram copil, iar de atunci au fost cel puţin 20 de accidente. Mulţi ani nu a fost nici un indicator, apoi s-a pus indicator de curbă periculoasă, dar nu e suficient, aici trebuie un indicator de curbă deosebit de periculoasă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gonea nebuneşte, beat şi fără permis de conducere, şi a omorât doi oameni.
 Vizualizări articol: 2349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Gonea nebuneşte, beat şi fără permis de conducere, şi a omorât doi oameni3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleac copt, cu miere Ai trebuință de: 800 g dovleac (zis și plăcintar), 100 g zahăr, 100 g miere; facultativ: zeama de la o lămâie.Cum se procedează: Dovleacul se curăță de coajă și de sâmburi, se taie în cuburi, se tăvălește prin zahăr tos și se așază... Citeşte