Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2015 - Anul XX, nr. 34 (5846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri rutiere

Doroftei cere Poliţiei Locale să ia măsuri în privinţa traficului greu care tranzitează Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traficul rutier de pe străzile Sucevei este adeseori blocat, ori măcar stingherit, din cauza unor şoferi care nu respectă reglementările legale şi nici măcar cele mai de bază norme de bun-simţ.

Tocmai de aceea, ieri, conducerea Primăriei Suceava a solicitat Poliţiei Locale Suceava să pună un mai mare accent pe problemele de trafic rutier, unde au competenţă inclusiv în aplicarea de amenzi, în numeroase situaţii.

„Am solicitat Poliţiei Locale sancţionarea anumitor contravenţii şi abateri de la regimul rutier. Regulile au fost făcute pentru a asigura o anumită fluiditate a traficului într-o localitate. Şoferii care nu înţeleg că trebuie să respecte regulile nu fac decât să încurce traficul rutier şi să-i afecteze şi pe alţii cu acţiunile lor”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei, care în această perioadă a preluat şi prerogativele funcţiei de primar al municipiului reşedinţă de judeţ.

 

Parcările ilegale în zona centrală, sancţionate

Unul din principalele aspecte pe care Poliţia Locală Suceava trebuie să le urmărească se referă la parcarea şi staţionarea autovehiculelor în zonele în care este interzis acest lucru.

„Mă refer în primul rând la zona centrală a municipiului, unde avem asigurate şi locuri de parcare, şi totuşi traficul rutier se desfăşoară cu greutate pentru că sunt maşini parcate peste tot, inclusiv în sensul giratoriu ori pe benzile de circulaţie”, a explicat viceprimarul.

Practic, Poliţia Locală are mână liberă să-i sancţioneze pe cei care, prea comozi să meargă în parcările subterane ori să caute un loc de parcare liber, lasă maşina unde le vine lor mai uşor, chiar şi în mijlocul străzii, după cum se poate constata de numeroase ori în Centru.

 

Blocarea staţiilor de autobuze

Tot poliţiştilor locali suceveni li s-a trasat sarcina de a lua măsuri contra celor care blochează accesul autobuzelor şi microbuzelor de maxi-taxi în staţiile de călători.

„Am sesizat că în ultima vreme în staţiile de transport în comun există în mod frecvent numeroase maşini parcate. Am dat dispoziţie să intre într-o monitorizare permanentă, deoarece afectează traficul rutier, mai ales la orele când este aglomerat”, a adăugat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

O problemă care ţine tot de îngreunarea traficului rutier este însă şi staţionarea mult prea îndelungată a microbuzelor de maxi-taxi în staţiile de călători, pentru că, în staţii precum cea de la Orizont, asta duce la blocarea unei benzi de circulaţie a bulevardului principal, într-o zonă extrem de aglomerată.

 

Parcarea în oraş a maşinilor de mare tonaj, interzisă prin lege

Una dintre cele mai spinoase probleme din municipiul Suceava, lipsa locurilor de parcare, este cauzată şi de numeroasele cazuri de încălcare a prevederilor legislative privind autovehiculele cu tonaj de peste 3,5 t.

„Un alt element semnalat de mai mulţi cetăţeni este parcarea maşinilor cu limită mai mare de 3,5 tone. Este vorba de nerespectarea unei hotărâri de Consiliu Local care prevede clar că maşinile cu masă mai mare de 3,5 tone nu pot parca în oraş”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a precizat că i-au fost semnalate numeroase cazuri de tiruri şi camioane parcate printre blocuri, utilaje de gabarit mare parcate pe spaţii verzi, remorci şi tractoare parcate în faţa scărilor de bloc.

„Acţiunea nu are ca scop aplicarea de amenzi. Toţi transportatorii, la autorizare, au declarat un loc de parcare. Îi îndemn să îl folosească. Nu vrem să pedepsim nişte oameni, ci să asigurăm un confort cetăţenilor municipiului”, a adăugat viceprimarul sucevean.

 

Tranzitarea oraşului cu maşini grele, contra cost

Nici tranzitarea oraşului cu maşini de gabarit mai mare nu este permisă fără autorizaţie specială eliberată de administraţia locală, conform prevederilor legislative.

„Astăzi, pe banii cetăţenilor din Suceava facem curăţenie nu doar după materialul antiderapant aruncat pe străzi, ci şi după mizeria picată din camioanele care tranzitează oraşul venind din diverse şantiere”, a spus Doroftei, care a cerut Poliţiei Locale să facă verificări şi în rândul camioanelor şi tirurilor care străbat zilnic străzile municipiului, în lung şi în lat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doroftei cere Poliţiei Locale să ia măsuri în privinţa traficului greu care tranzitează Suceava.
 Vizualizări articol: 1058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Doroftei cere Poliţiei Locale să ia măsuri în privinţa traficului greu care tranzitează Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :(( trimis de
(12 feb 2015, 11:59:23
omule esti in plop suceava are centura ocolitoare, de ce nu spuneti cat costa autorizatia specialalaughing))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleac copt, cu miere Ai trebuință de: 800 g dovleac (zis și plăcintar), 100 g zahăr, 100 g miere; facultativ: zeama de la o lămâie.Cum se procedează: Dovleacul se curăță de coajă și de sâmburi, se taie în cuburi, se tăvălește prin zahăr tos și se așază... Citeşte