Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2015 - Anul XX, nr. 34 (5846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Aproape 3.500 de unităţi cu profil alimentar, verificate anul trecut de inspectorii sanitari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii sanitari au derulat anul trecut aproape 3.500 de controale la unităţile alimentare din judeţ, arată un bilanţ al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dat publicităţii recent de conducerea instituţiei. Potrivit raportului, în 2014 au fost verificate 3.457 de societăţi cu profil alimentar, dintre care 64 de distribuitori şi transportatori, 2.031 de retaileri, 1.165 de unităţi din sectorul servicii, 135 de producători primari care vând direct consumatorului final, 53 de producători şi ambalatori şi nouă producători primari. Controalele au arătat că majoritatea firmelor respectau condiţiile igienico-sanitare, atât sub aspectul asigurării unor spaţii adecvate, cât şi sub aspectul dotării şi asigurării unor circuite funcţionale corespunzătoare, în timp ce personalul angajat era instruit cu privire la noţiunile fundamentale de igienă şi avea analizele medicale la zi.

La societăţile cu probleme, neregulile semnalate au vizat în general următoarele aspecte: recipiente necorespunzătoare pentru colectarea deşeurilor menajere, termogramă necompletată corespunzător sau lipsa acesteia, sistem apă caldă defect, grupuri sanitare degradate sau lipsă, lipsă sursă de alimentare cu apă potabilă curentă, lipsă grup sanitar, cantităţi insuficiente de substanţe dezinfectante, spaţii sau suprafeţe de lucru neigienizate, condiţii necorespunzătoare de expunere a produselor, punerea pe piaţă de produse alimentare cu adaos de vitamine şi minerale fără notificarea Ministerului Sănătăţii, operaţiuni de dezinsecţie cu eficienţă redusă, neefectuarea operaţiunilor de curăţenie a utilajelor şi a suprafeţelor de lucru, lipsă grup sanitar pentru consumatori, nerespectarea prevederilor privind păstrarea probelor de alimente timp de 48 de ore.

 

În 2014: 11.764 de controale şi la alte societăţi decât cele cu profil alimentar

Pentru deficienţele constatate, inspectorii sanitari au aplicat 287 de sancţiuni, dintre care 34 de amenzi în valoare totală de 30.600 de lei şi 246 de avertismente, în timp ce pentru şapte unităţi de retail a fost dispusă suspendarea temporară a activităţii.

Acţiunile de inspecţie desfăşurate anul trecut au fost completate cu 622 de acţiuni de îndrumare şi consultanţă pe linie de igienă sanitară pentru unităţile cu profil alimentar.

În 2014, inspectorii sanitari au mai derulat 11.764 de controale la societăţi cu alt profil decât cel alimentar, respectiv din domeniul prelucrării şi distribuirii apei potabile, din domeniul turismului, tutunului, mediului de viaţă, unităţi sanitare şi cosmetice, precizează raportul DSP Suceava. Verificările au arătat că majoritatea unităţilor respectau legislaţia sanitară. Pentru deficienţele constatate la firmele care s-au abătut de la normele în vigoare au fost aplicate 102 sancţiuni, dintre care 14 amenzi în valoare totală de 20.250 de lei şi 88 de avertismente. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 3.500 de unităţi cu profil alimentar, verificate anul trecut de inspectorii sanitari.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 3.500 de unităţi cu profil alimentar, verificate anul trecut de inspectorii sanitari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleac copt, cu miere Ai trebuință de: 800 g dovleac (zis și plăcintar), 100 g zahăr, 100 g miere; facultativ: zeama de la o lămâie.Cum se procedează: Dovleacul se curăță de coajă și de sâmburi, se taie în cuburi, se tăvălește prin zahăr tos și se așază... Citeşte