Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2015 - Anul XX, nr. 34 (5846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Integrare socio-profesională

Tineri crescuţi de stat, ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă după împlinirea majoratului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, împreună cu mai multe fundaţii şi asociaţii nonguvernamentale, încearcă să-i ajute pe tinerii care au trecut de majorat să-şi găsească un loc de muncă, după ce părăsesc sistemul de protecţie a copilului. În evidenţele DGASPC sunt înregistraţi 224 de tineri crescuţi de stat care au peste 18 ani, cei mai mulţi dintre ei, 129, fiind în plasament în servicii publice de tip rezidenţial, 54 în plasament la familia lărgită, 16 în plasament la asistenţi maternali profesionişti, restul fiind în plasament la familii fără grad de rudenie şi plasament în centre private de tip rezidenţial. În anul 2013, erau înregistraţi la Protecţia Copilului doar 217 tineri care aveau 18 ani şi care au rămas în grija statului, în timp ce în anul 2012 erau 245 de tineri, în 2011 – 265 de tineri, iar în 2010 erau cei mai mulţi, 287 de tineri trecuţi de majorat.

Înainte de a ieşi din sistemul de protecţie, tinerii sunt ajutaţi să-şi dezvolte abilitățile de viață independentă şi de integrare socio-profesională. DGASPC Suceava a încheiat o convenție de colaborare cu Fundația Hope and Homes for Children (HHC) România, care are ca obiectiv sprijinirea tinerilor care părăsesc sistemul de protecție în vederea integrării socio-profesionale. În baza acestui parteneriat, Fundaţia Hope and Homes for Children România a acordat, anul trecut, 20.050 de lei, pentru 15 tineri care au părăsit sistemul de protecţie.

 

Ateliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi terapie ocupaţională

Un alt parteneriat a fost încheiat de DGASPC Suceava cu Asociația pentru Parteneriat Social Bucovina, în vederea colaborării în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane „Acces Plus - pentru o piață a muncii inclusivă”. În structura DGASPC Suceava fucţionează Centrul social cu destinaţie multifuncţională din Gura Humorului (proiect cu finanţare de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare - BIRD), de serviciile căruia au beneficiat 22 de tineri care au părăsit sistemul de protecţie în vederea integrării socio-profesionale.

Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că instituţia pe care o reprezintă „are deschise mai multe ateliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi terapie ocupaţională (tâmplărie, sculptură, ţesături din materiale textile, împletituri din sfoară), de serviciile cărora au beneficiat 156 de copii şi tineri din sistemul de protecţie. Pentru fiecare copil sau tânăr care părăseşte sistemul de protecţie, DGASPC Suceava acordă o sumă de bani echivalentă cu salariul minim pe economie, în conformitate cu legislaţia în vigoare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri crescuţi de stat, ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă după împlinirea majoratului.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tineri crescuţi de stat, ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă după împlinirea majoratului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleac copt, cu miere Ai trebuință de: 800 g dovleac (zis și plăcintar), 100 g zahăr, 100 g miere; facultativ: zeama de la o lămâie.Cum se procedează: Dovleacul se curăță de coajă și de sâmburi, se taie în cuburi, se tăvălește prin zahăr tos și se așază... Citeşte