Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2015 - Anul XX, nr. 34 (5846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Judeţul Suceava este ocolit de autostrăzi şi în a doua formă a Master Planului de Transporturi din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autostrăzile vor ocoli judeţul Suceava şi în situaţia în care ar deveni realitate și al doilea Master Plan General de Transporturi prezentat în urmă cu două zile de ministrul de profil, Ioan Rus. În noul document se precizează faptul că după dezbaterile publice care au avut loc în ultima perioadă s-a propus construcția mai multor sectoare de autostradă, care în forma inițială a Master Planului General de Transport apăreau la nivel de drum expres. Cu toate acestea, nici una dintre aceste porţiuni noi de autostradă care apar deocamdată pe hârtie nu trece prin judeţul Suceava. Astfel, în noul master plan au fost incluse porţiunile de autostradă Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, legătura Târgu Mureş – Târgu Neamţ, dar şi autostrada Bacău – Paşcani, acestea fiind cele mai apropiate autostrăzi de judeţul Suceava. 

De precizat că în Master Planul de Transporturi judeţul Suceava rămâne în continuare doar cu drumuri expres, şi cu investiţii în şosele de centură. În document se arată că şoseaua de centură a Sucevei, cu o lungime de 12,43 kilometri, va fi terminată în luna noiembrie 2015, în momentul de faţă fiind începute procedurile pentru reluarea licitaţiei în vederea desemnării constructorului. La această investiţie se adaugă şi şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, cu o lungime de 16,58 de kilometri, care ar urma să fie terminată în luna mai 2018, investiţia având o valoare de 82,2 milioane de lei. Lucrările la această şosea de centură vor începe în cursul acestui an. Printre propunerile incluse în Master Planul pe Transporturi mai apar şi investiţii în drumuri expres pe rutele Siret – Suceava – Botoşani, cu o lungime de 41 de kilometri, şi Suceava – Paşcani, cu o lungime de 61 de kilometri. De remarcat faptul că drumul expres Suceava - Botoșani ar urma să poarte numele „Bucovina Expres”. Mai trebuie spus că în master plan se arată că două investiţii în infrastructură din judeţ, şoseaua de centură a Sucevei şi modernizarea DN 18 între Iacobeni şi Moisei, pe o lungime totală de 88,46 de kilometri, sunt considerate a fi proiecte critice ale Ministerului Transporturilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava este ocolit de autostrăzi şi în a doua formă a Master Planului de Transporturi din România.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Judeţul Suceava este ocolit de autostrăzi şi în a doua formă a Master Planului de Transporturi din România2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(12 feb 2015, 11:42:57
cand s-au apropiat cu modernizarea drumului e85 de judetul Suceava shia bagat p... si au plecat, acum ne face aeroport ,nu mai este nevoie de autostrazi in suceava
2.   Comentariu trimis de
(12 feb 2015, 12:31:13
Pentru cei care l-ati votat pe Nechifor, primiti ceea ce ati votat!!!
Nu e in stare sa faca lobby pentru autostrada asa cum face Adomnitei de la Iasi pentru Iasi - Targu Mures...
Pacat, pentru ca suferim cu totii
3.   De ce nu tineti la Suceava!? trimis de
(12 feb 2015, 14:00:57
Si Moldova are nevoie de o autostrada, nu numai cei din Sud si din Ardeal.
Nu am nimic cu Flutur sau cu Nichifor, ci vreau ca judetul si orasul meu sa progreseze.
Flutur, prin comparatie cu altii, este primul care a facut ceva pentru Judetul Suceava. Sa nu se uite ca niciodata nu s-au dat atitia bani pentru Suceava ca in mandatul lui. Stie toata lumea ca numai Falca de la Arad si Flutur de la Suceava aveau …trecere la Centru.
S-au pornit proiecte foarte bune, despre care se stie... si a preconizat inca de atunci ideea construirii autostrazii Nord-Sud, care să treacă şi prin Siret şi Suceava pina la Marea Neagra. Asta ar fi mai mult decit necesar pentru graniţa de est a Uniunii Europene.
Nu se stie daca parlamentarii din judeţele Moldovei au sprijinit aceasta initiativa! Este posibil daca se insista, ca Ioan Rus, să includă autostrada Nord-Sud in masterplan.
4.   Autoritatile noastre se rezuma la superficialitati trimis de
(12 feb 2015, 14:07:43
Sa speram ca sucevenii vor lua atitudine, ca altfel proiectele de modernizare a Bucovinei nu vor fi luate in seama, ne vor fi blocate la rind toate, pentru ca vor hotari impotriva noastra cei din Olt, Vrancea si Teleorman .

Putem spera la ceva bun pentru Suceava avindu-l la conducere pe Nichifor?!
Sud-istii n-au vrut si nu vor sa avem drumuri bune si autostrazi prin Moldova.
Au grija lor, sa fie numai la ei. Vezi autostrazi, sosele asfaltate, peste tot in sudul si centrul tarii!
Soselele sunt f. bune si in localitatile locuite de ungurime, este o placere sa mergi cu masina!
Cind intri in Moldova dinspre Ardeal este dezastru!
Pentru Moldova nu se gasesc niciodata fonduri ca deh, nu-s bani! Moldova este lasata mereu in saracie pentru ca moldovenii sunt blegi, tac si nu trag la civilizatie!

In Moldova foarte rar se face cite ceva, aproape nimica...totdeauna doar prin forte proprii si mereu este tinuta in mare saracie.

De regula autoritatile se rezuma la superficialitati, doar pentru a arunca praf in ochi...avem oameni de paie cu coloana vertebrala de guma.
5.   Comentariu trimis de
(12 feb 2015, 17:39:40
are dreptate LAATU, trebuie luata atitudine. noi cotizam la drumuri rovigneta si alte taxe iar miticii se plimba la mare si la munte pe drumuri facute si cu banii nostri. transportatorii ar trebui sa protesteze, sa blocheze putin iesirea din tara, etc
6.   "Gospodar" trimis de
(12 feb 2015, 21:27:28
Seful CJ locuieste intr o zona fara iluminat stradal si nu e capabil de montat 3 becuri pe strada pe unde trec sute de persoane !!!! Ce autostrazi vreti sa faca??? Mai plauzibil sa vina Mos Craciun" de pasti ca Nechifor sa faca ceva pt Sv!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleac copt, cu miere Ai trebuință de: 800 g dovleac (zis și plăcintar), 100 g zahăr, 100 g miere; facultativ: zeama de la o lămâie.Cum se procedează: Dovleacul se curăță de coajă și de sâmburi, se taie în cuburi, se tăvălește prin zahăr tos și se așază... Citeşte