Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2015 - Anul XX, nr. 2 (5814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din arest

Trimis în judecată, după urmăriri ca în filme, cu poliția pe urme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Urmăriri pe distanțe de peste 10 kilometri, contrabandă, polițiști nevoiți să sară din mașină pentru a-și salva viața, blocaje în trafic, maşini avariate şi abandonate. Nu sunt părţi din scenariul unui film de acţiune, ci dintr-un rechizitoriu înaintat instanţei de judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Personajul principal al scenariului conturat de anchetatori este un tânăr în vârstă de 24 de ani, Dănuţ Ursulean, din comuna Straja, cu permisul anulat de judecători încă din iulie 2013, tânăr aflat în prezent în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Patru poliţişti nevoiţi să sară din maşină, pentru a scăpa cu viaţă

Primul episod pentru care tânărul în vârstă de 24 de ani a fost dat pe mâna judecătorilor s-a petrecut în după-amiaza zilei de 26 iunie 2014.

În acea după-amiază, în jurul orei 18.30, două patrule ale Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au primit informaţii că în extravilanul localităţii Falcău un autoturism de teren Mitsubishi transportă mai multe colete cu ţigări.

Una dintre patrule s-a dus în acea zonă şi a observat autoturismul de teren cu pricina din care trei persoane au descărcat mai multe colete, după care maşina s-a pus din nou în mişcare.

A fost anunţat celălalt echipaj al poliţiei de frontieră, care a încercat să oprească în trafic autoturismul suspect, observându-l la volan pe Dănuţ Ursulean, zis „Javra”, acesta fiind singur în autoturism.

Tânărul a apăsat accelerația și a încercat să-i lase în urmă pe oamenii legii, ignorând semnalele acustice și luminoase.

După aproximativ zece kilometri pe un drum forestier, șoferul fugar a ajuns pe o pantă foarte abruptă, urcând aproximativ 50-60 de metri, cu autospeciala poliţiei de frontieră în spatele său.

Realizând că nu mai poate urca pe acea pantă, Dănuţ Ursulean, explică anchetatorii, a sărit pur şi simplu din maşina lăsată cu motorul pornit, autoturismul de teren luând-o la vale spre autospeciala în care se aflau poliţiştii. Aceştia din urmă au fost nevoiţi să sară şi ei din maşină, altfel riscau în urma impactului cu celălalt autoturism să ajungă în râpă, totul petrecându-se pe un drum îngust cu maluri foarte abrupte.

Autospeciala Poliţiei de Frontieră a fost grav avariată după ce a fost lovită de autoturismul de teren, pagubele fiind estimate la aproximativ 39.000 de lei.

 Dănuţ Ursulean a fugit de poliţişti, însă a fost adus la audieri câteva ore mai  târziu, fiind prins de un alt echipaj. „Am fost la cules bureţi”, le-ar fi declarat tânărul anchetatorilor, negând vehement că el ar fi fost la volanul acelui Mitsubishi.

Între timp, pe traseul pe care a avut loc urmărirea, poliţiştii de frontieră au găsit aruncate mai multe colete ambalate în folie neagră, în care se aflau în jur de 8.700 de pachete de ţigări de contrabandă.

 

Două blocaje în trafic pentru prinderea fugarului care conducea un Audi A8

La câteva luni de la acel episod, Dănuţ Ursulean a ajuns din nou în atenţia oamenilor legii.

Era în după-amiaza zilei de 4 decembrie 2014, în jurul orei 14.30, când un echipaj de poliţie a observat pe raza comunei Straja un autoturism Audi A8, cu volan pe partea dreaptă (numere de Anglia), al cărui şofer circula cu o viteză de 146 de kilometri la oră.

Poliţiştii au pus în funcţiune sirena şi girofarul, însă tânărul de la volan, identificat ulterior în persoana aceluiaşi Dănuţ Ursulean, şi-a continuat drumul, călcând acceleraţia.

Dându-şi seama cine este la volan, poliţiştii au cerut sprijin colegilor lor, un al doilea echipaj postându-se în dreptul uliţei în care inculpatul îşi are domiciliul, oprind totodată şi o autoutilitară pentru a încerca blocarea drumului.

La scurt timp, dinspre Vicovu de Sus a apărut autoturismul Audi A8, iar tânărul de la volan a oprit, observând că drumul a fost blocat de poliţişti, a dat în marșarier aproximativ 150 de metri, întorcându-se spre Vicovu de Sus.

S-a încercat un nou blocaj, însă Dănuţ Ursulean a încercat din nou să scape, susţin anchetatorii.

A dat din nou în marșarier (aproximativ 300 de metri cu 60 de km/h), însă de această dată, din spate, venea o maşină de poliţie, iar în încercarea de a o evita, a pierdut controlul volanului, a distrus o bornă kilometrică şi a rămas blocat cu autoturismul Audi în şanţ.

Dănuţ Ursulean, susţin procurorii, a ieşit din maşină şi a fugit spre pădure, pierzându-şi urma.

Nu a durat mult şi, la faţa loculului, şi-a făcut apariţia George Ursulean, în vârstă de 29 de ani, din Straja, fratele lui Dănuţ Ursulean, care a declarat că el ar fi fost la volanul autoturismului Audi A8.

George Ursulean a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru mărturie mincinoasă, iar fratele său a ajuns şi el într-o celulă a poliţiei judeţene. Primul a fost pus sub control judiciar, iar cel de-al doilea a primit iniţial arest la domiciliu.

Numai că, după şase zile de arest la canapea, în faţa televizorului, Tribunalul Suceava a admis recursul procurorilor şi a decis să-l mute pe Dănuţ Ursulean din arest la domiciliu în arest preventiv, la subsolul IPJ Suceava.

În ultimele zile ale lui 2014, procurorii rădăuţeni au dispus trimiterea în judecată a celor doi fraţi: George Ursulean, pentru mărturie mincinoasă, iar Dănuţ Ursulean, pentru contrabandă în formă agravantă, distrugere şi conducere pe drumurile publice fără permis a unui vehicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimis în judecată, după urmăriri ca în filme, cu poliția pe urme.
 Vizualizări articol: 4699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Trimis în judecată, după urmăriri ca în filme, cu poliția pe urme5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PROTECTIE INALTA? trimis de
( 6 ian 2015, 21:47:27
CAT DE SIMPLU SE REZOLVA ASTFEL DE ,,CHESTIUNI'' PE AXA IZV.SUCEVEI - BUCURESTI.
TRANSPORTUL DE LA ,,FIVE O"CLOCK''CU BUSUL DUMINICA,NECONTROLABIL,NEDETECTABIL SI INVIZIBIL[PTR CEI ABILITATI,COMPETENTI SI INDRITUITI]CU INCARCARE DE LA UN GARAJ CU TRADITIE IN DEPOZITAREA UNOR MARFURI DE CONTRABANDA SI PROMOVARE DE VIITOARE CADRE A IJPF,ASADAR TRANSPORTUL AJUNGE IN GUBERNA C-LUNG.
MARFA SE TRANSFERA IN ALTA DUBITA CARE PLEACA DUPA MARFA TOCMAI LA BUCURESTI,DE UNDE ADUCE ALTA MARFA,CHINEZEASCA.
INTRE TIMP,UN MARE SEF,MAREISI VERIFICA CARDUL TOCMAI LA SPALATORIA DE BANI DE UNDE PLEACA MARFA SPRE BUCALE.DACA RANJESTE IN GEAMUL SPALATORIEI,TAMP SI SATISFACUT,INSEAMNA CA TOTUL ESTE O.K.,TAXA DE OMENIE A INTRAT.
MAI VREM IN SCHENGEN CU ASTFEL DE ,,PALTINARI''???
CAT DESPRE BIETUL DRAGOI,ACESTA INCEARCA MOMENTAN SA-SI FACA ROST DE O BOALA,CA SI ,,SUPERIORII' SAI IN 2005,DUPA CE AU ,,CIUGULIT'' FONDURILE M.A.I.SE SPUNEA ATUNCI PTR INVESTITII,DAR SE PARE CA AU FACUT DECONTURI LA NISTE INFO-CACANARI FICTIVI.DIN 2012,SE PARE CA NE SCUFUNDAM TOTAL,TRAIM MAI RAU CA INTR-UN SISTEM TRIBAL.DE E3X.NUMAI CINE NU VREA NU DOBOARA CU MASINA UN STALP DE ELECTRICITATE..BINEINTELES LIPSIND UN ELEMENT CONSTITUTIV-INTENTIA.FARA INTENTIE,PREZENTAM SI NOI COMENTARIUL!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei